Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ódzkodnak sokan (most)...

Miért ódzkodnak sokan (most) a gyakori nevektől?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban ugyanez volt a Nikoletta, Szilvia, stb. nevekkel. Ma már senki sem akad fenn rajta.

Miért baj az, ha a gyerek neve gyakori a statisztikák szerint?

Egyébként a sajátomé is elvileg a gyakoriak közé tartozik, mégis 3 év alatt kétszer hallottam ugyanezt a nevet, egyszer játszótéren, egyszer szakorvosi rendelőben.

Sokat jár közösségbe, így rengeteg névvel találkozom, de kevés az ismétlődés, ennek ellenére.

2017. márc. 16. 09:15
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Mert nem szeretném azt, hogy ha az óvónéni elkiáltja a nevét, akkor vele együtt tízen menjenek oda. :)

Ettől függetlenül nem olyan ritka nevet kapott, de azért nem a leggyakoribbak közül választottam.

2017. márc. 16. 14:28
 22/23 anonim ***** válasza:
49%
19es, miért lenne kamu? Mi tanácsadáson is megjegyezzük a szülőnek, ha végre normális, vállalható nevet ad a gyerekének. Mikor már más se hallasz csak Lara, Zara, Lorena, Glória, Benett, Lia, Kiara akkor meghökkent ha valaki szép, hagyományos nevet választ. Múltkor például, pont egy kisebbségi család jött újszülöttel, és Melindának hívták a picit. Ezért is fogom a fejem, mikor azt mondják cifra ás gáz neveket a romák adnak..hát mifelénk a magyar anyukák kenterbe verik őket.
2017. márc. 16. 15:06
 23/23 anonim ***** válasza:
Én saját tapasztalatból tudok beszélni. Nekem nagyon gyakori nevem van és ez egész életemben nagyon zavart és idegesített, az iskolában is rajtam kívül volt vagy 10 ugyanilyen nevű. Na hát én ezért nem fogok a gyerekemnek tómegnevet adni.
2017. márc. 17. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!