Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ódzkodnak sokan (most)...

Miért ódzkodnak sokan (most) a gyakori nevektől?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban ugyanez volt a Nikoletta, Szilvia, stb. nevekkel. Ma már senki sem akad fenn rajta.

Miért baj az, ha a gyerek neve gyakori a statisztikák szerint?

Egyébként a sajátomé is elvileg a gyakoriak közé tartozik, mégis 3 év alatt kétszer hallottam ugyanezt a nevet, egyszer játszótéren, egyszer szakorvosi rendelőben.

Sokat jár közösségbe, így rengeteg névvel találkozom, de kevés az ismétlődés, ennek ellenére.

2017. márc. 16. 09:15
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
64%

Nyilván sokan adják, ezért gyakoriak. De vannak elég sokan, akik meg pont az ennyire gyakoriakat nem akarják adni. Mi ezen olyan érthetetlen?

Én nem akartam, hogy az enyém legyen a huszadik "Beni" (legyen akár Bence, akár Benjámin, vagy bármi hasonló), vagy a huszadik Hanna, egyrészt mert nekem is volt benne részem, hogy egy osztályban, munkahelyen, vagy más közösségben rajtam kívül többen is viselték ugyanazt a nevet, és nem volt túl jó, másrészt mert egyszerűen unalmasnak tartom már ezeket a tömegneveket, pont azért, mert tömegnevek. Nem baj, ha másnak tetszenek, semmi gond, adják nyugodtan, én viszont világ életemben a ritkább dolgokat kedveltem, nem csak névadás terén.

Egyébként a fiaimnak nem adtam nagyon ritka, kirívó neveket, sőt, a nagyobbik viszonylag gyakori nevet kapott, mert az a név tetszett. Nem a leggyakoribb azért, de nem is kimondottan ritka. Viszont ha lányunk lesz harmadjára, neki ritka neve lesz, és nem azért, mert azt hisszük, ő ettől lesz különleges, hanem mert pont az a név tetszik mindkettőnknek, és az éppenséggel egy ritka név.

2017. márc. 16. 11:48
 12/23 anonim ***** válasza:
26%

Sok ilyen kerdes vagy hasonlo neves kerdes volt mar es mindegyikben vagy szidtak a tucatneveket, vagy kozoltek hogy az o gyerekuknek nem az van mert juj abbol mas is lesz az oviban (mondjuk nem ertem miert baj hiszen attol nem fogjatok tevedesbol a masik olyan nevut hazavinni).

Mindegy, elfgadom hogy egyik gyereknek sincs gyakori neve a netezok kozul ;)

2017. márc. 16. 11:54
 13/23 anonim ***** válasza:
47%
Tovabbmegyek: mindegyiknek ritka neve van mert minden anyuka egyedi es ritka dolgokat kedvel. De akkor kamu a leggyakoribb nevek statisztikaja.
2017. márc. 16. 11:55
 14/23 anonim ***** válasza:
Mert baromi unalmas mindenhol ugyanazt a pár nevet hallani. Főleg egy osztályban zavaró. Döntsék el, hogy melyik Bencét kérdezte a tanár a 6 közül. Van átmenet a Bence és a Rodrigó között. Ajánlom az Rrrrr című filmet. Abban mindenki Pali volt.
2017. márc. 16. 12:50
 15/23 anonim ***** válasza:
38%
Nőgyógyász ismerősünk ezt kérdi már szülés után : Hanna, Lara, Léna, Leila vagy Kiara ? Általában valamelyik telitalálat. Múltkor szabályosan gratulált egy rendes névhez. Ritka manapság.
2017. márc. 16. 12:53
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Az ên fiam neve gyakori. Vállalom. Még azzal sem mentegetőzöm, hogy mikor kitaláltuk, akkor még nem volt az. Az volt. Igaz ebből a szempontból sajnálom, hogy gyakori. De mivel CSAK ez az egy név volt az ami mindkettőnknek tetszett, ezért ez maradt. Dominik. Igen, így hívják, és tuti, hogy ettől a névtől itt pár válaszoló a falnak fog menni. :D De ez van, nekünk ez tetszett.
2017. márc. 16. 13:14
 17/23 anonim ***** válasza:
83%
én meg olyan nevet választottam ami nagyon régen volt gyakori.mostanság meg nagyon ritka.én sem akartam hogy ugyanúgy hívják ahogy az oviban minden 3. kislányt.így lett Julianna
2017. márc. 16. 13:18
 18/23 anonim ***** válasza:

Nekem a nagyobb Lilien. Mindenki mondja mennyi van,és mind kisebbség. Egyszer hallottam ezt a nevet eddig,és az egy arab ismerősünk kislánya.

De amúgy a csoportban van másik Lili is, de Bence pl nincs,ellenben Hanna van.

Ismerősöknél Johanna és Annamária van,se Hanna,se Anna.

Nekem az a döntő tetszik-e,nem hogy van e ilyen még sokaknak.

Nálunk suliba általánosba Enikő volt kettő,meg Bettina. Középsuliba Bettina, Erika,Tamás volt kettő.

2017. márc. 16. 13:21
 19/23 anonim ***** válasza:
28%
15-os, ezt a kamut;)
2017. márc. 16. 13:58
 20/23 anonim ***** válasza:

Gyermekkoromban rendszeresen vegigneztuk a tobbi gyerekkel, hogy amikor a szomszedhoz latogato jott es a haz elott kiabaltak be hozzajuk, hogy "Zoli, Zoli", akkor a 3 hazbol jottek ki egyszerre. Ugyanis 3 szomszed is Zoltan volt. A masik ketto pedig Pista.

Az idosebb batyam elso szulottkent Edesapam nevet kapta, Laszlo lett. Csak a barati tarsasagaban (ami nem volt tul nagy) 3 Laszlo volt rajta kivul, igy a szerencsesebbeket a vezeteknevukon szolitottak, a kevesbe szerencsesek kaptak valamilyen becenevet, ami altalaban nem volt tul elonyos. A suliban is ugyanezt lattam, a 12 fiubol 4 Gabor volt, 90%-ban a vezeteknevun szolitottak oket.

Igy en kb 30 eve elhataroztam, hogy nem fogok nagyon felkapott, divatos nevet adni a gyermekeimnek meg akkor sem, ha nagyon tetszik valamelyik. A ferjem is egyetertett, amikor gyermeket vallaltunk.

Egyebkent mi kulonleges nevet sem akartunk, olyat valasztottunk, ami nem tul gyakori, de nem is olyan, amivel eloszor talalkozik az ember az eleteben.

Reszemrol ez a magyarazat.

2017. márc. 16. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!