Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ódzkodnak sokan (most)...

Miért ódzkodnak sokan (most) a gyakori nevektől?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban ugyanez volt a Nikoletta, Szilvia, stb. nevekkel. Ma már senki sem akad fenn rajta.

Miért baj az, ha a gyerek neve gyakori a statisztikák szerint?

Egyébként a sajátomé is elvileg a gyakoriak közé tartozik, mégis 3 év alatt kétszer hallottam ugyanezt a nevet, egyszer játszótéren, egyszer szakorvosi rendelőben.

Sokat jár közösségbe, így rengeteg névvel találkozom, de kevés az ismétlődés, ennek ellenére.

2017. márc. 16. 09:15
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
45%

Mert azt hiszik a gyerek kulonleges lesz ha kulonleges es ritka neve van. Holott evidens, hogy a gyerek teszi egy szulo szamara kulonlegesse az adott nevet.

Kulsosegeknek elnek magyarul, adnak egy Kilian vagy Borsa, esetleg Zejnep nevet es azt hiszik attol kulonlegesebb egyebisege lesz, mintha Zoe vagy Bence lenne a neve. Butasag, ennyi ;)

2017. márc. 16. 09:22
 2/23 anonim ***** válasza:
50%
Ja, kimaradt: vagy ok maguk, anyukak akarnak ezzel kitunni, hogy a gyerekuk Zejnep. Szomoru, de van ilyen.
2017. márc. 16. 09:24
 3/23 anonim ***** válasza:
83%

Én csak a nagyon gyakoriaktól ódzkodom, egyik gyerekemnek sincs hihetetlenül különleges neve, annyit szerettünk volna, hogy az oviban/suliban ne ők legyenek a 12. Hanna meg a 20. Beni (akármilyen név amit így lehet becézni most nagyon felkapott lett)

Anno nálunk az osztályban már az is idegesítő volt, ha 2 embernek ugyanaz volt a neve. Az egyiket mindig máshogy, vagy a vezetéknevén hívtuk és ezt nem akartuk a saját gyerekeinknek. Ettől függetlenül persze, hozhatja őket össze a sors ugyanolyan nevűvel.

2017. márc. 16. 09:33
 4/23 anonim ***** válasza:
60%
Azt még hozzátenném, hogy a Hanna és a Beni is nagyon tetszik nekem is, értem, hogy miért lett ennyire menő mindkettő.
2017. márc. 16. 09:34
 5/23 anonim ***** válasza:
59%
én is főleg azért nem akartam olyat adni ami nagyon gyakori,mert nem akartam hogy ő legyen pl a 6. Anna a csoportban. de azért nagyon extrát/ismeretlent sem akartam adni a lányomnak..
2017. márc. 16. 09:53
 6/23 anonim ***** válasza:
79%

Az első 10 leggyakoribb nevet zártam ki, pedig volt köztük olyan, ami tetszett. De az azóta eltelt évek során bebizonyosodott, hogy a statisztikailag gyakori nevek TÉNYLEG gyakoriak, legalábbis a lányom minden eddigi közösségében több olyan nevű gyerek is volt.

Olyan nevet kapott, ami nem egyedi, különleges, viszonylag gyakori, de statisztikailag nem fordul elő annyira sűrűn, hogy három azonos nevű legyen belőle az osztályban. (Mint ahogy a leggyakoribb nevek esetében valóban elő szokott fordulni.)

2017. márc. 16. 10:03
 7/23 anonim ***** válasza:
22%

Viszonylag kis létszámú osztályba jártam középiskolában, mégis 2 Tamás, 2 András, 2 Andrea és 3 Katalin volt az osztályban, az utóbbiaknak még a vezetékneve is egyezett.

Én nem szeretném a gyerekemet ilyen kellemetlen helyzetbe hozni, nyilván mindent nem lehet kivédeni, de legalább megpróbáltam.

Régen is sokan voltak, akik nem akartak divatnevet adni a gyereküknek, az ő gyerekeiket NEM Nikolettának, Szilviának hívják (csak, hogy az általad felhozott példánál maradjunk).

2017. márc. 16. 10:06
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

3 év óvoda után megbékéltem vele, hogy Áron fiamat a vezetéknevén szólítja már lassan minden gyerek. Ez van.

Nem a gyakoriság volt a döntő, hanemgy tetszik-e. Bár nyilván, ha több tetszik, akkor próbál az ember úgy választani, hogy mégse lehessen vele Dunát rekeszteni.

2017. márc. 16. 10:35
 9/23 anonim ***** válasza:

# 7: Nálunk meg középiskolában 5 Krisztina volt! Áldottam a szüleimet, hogy nem ezt a nevet adták nekem, pedig volt ilyen elképzelésük is.

A lányom generációjában (10 éves) Lili, Laura és Hanna van nagyon sok, minden osztályban többen vannak.

2017. márc. 16. 11:16
 10/23 anonim ***** válasza:
78%

Erdekes, hogy SENKI nem adja a 10 leggyakoribb nevet, megis mindig van 10 leggyakoribb nev :) :) :)

Vannak csodak :)

2017. márc. 16. 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!