A Hunoron és az Enikőn valóban nincs mit csúfolni. Gyönyörű nevek. Szerintem a Sára is szép. Sőt, hozzám a Mária is közel áll székelyként.
2017. márc. 10. 06:31
12/27 anonim válasza:
Ha legközelebb öregezik a Máriát, akkor kérdezd meg tőlük, hogy pl. az Árpád-kor óta divatos Anna miért nem az.
2017. márc. 10. 06:33
13/27 anonim válasza:
Adrienn a kislányom. A szülésznőmnek tetszett.
2017. márc. 10. 07:30
14/27 anonim válasza:
Nekünk a Lilient értik Viviennek és Izabellt meg állandóan Izabellának mondják.
Hát ez van. Anyós szerint az Izabella roma név,így mondtuk akkor Izabell lesz. Így már tetszik neki.
2017. márc. 10. 07:51
15/27 anonim válasza:
Dániel a fiam. Én azért kapom a negatív megjegyzést, mert tömegnév. A vezetékneve 14 karakteres német hangzású, szóval egyszerű rövid nevet akartunk. 2 favorit nevem volt tinikorom óta, ez illett jobban a vezetéknévhez.
(sem bölcsiben nem volt, sem oviban nincs még egy Dániel)
2017. márc. 10. 08:08
16/27 anonim válasza:
Pozitív-negatívot nem, de amikor mondtuk, hogy Emesének írják be, az orvos nagyon kedvesen annyit mondott neki, hogy "Emese, nem áll jól a szeme se!", az egyik szülésznő pedig nevetett, amikor először látta, hogy körbevettem takarókkal szoptatáshoz, és mondta, hogy: "na, Mesi be lett építve?!"- és ezt is olyan kedvesen, hogy igazán jólesett a fogadtatás.
2017. márc. 10. 08:36
17/27 anonim válasza:
Császár után, amikor már kint volt, kérdezték, mi lesz a neve. Mondtam, hogy András. "Végre egy normális név!!!" ez volt a reakció, nem tudom, ki mondta a paraván mögött, de nem a dokim. 😊
2017. márc. 10. 09:09
18/27 anonim válasza:
Szülőszobán soha. Szerintem ott már hallottak minden kacifántot, és fapofával fogadnak mindent. Legalábbis ahol én szültem, ott így volt, egyikünknek sem mondtak semmi negatívat, de különösebben nem is áradoztak.
2017. márc. 10. 09:33
19/27 anonim válasza:
Nekem megjegyezték, hogy manapság szokatlan, hogy csak EGY vezetékneve és csak EGY keresztneve van a gyereknek, hogyhogy nem adtunk neki még egy nevet.
Illetve megkérdezték, mi lett volna, ha fiú lett volna, mire közöltem, hogy halvány fogalmam sincs, nem volt fiúnevünk. Azt az egy szem lánynevet is nehéz volt megszülni. Szinte nehezebb, mint magát a gyereket. :)
2017. márc. 10. 10:48
20/27 anonim válasza:
2 vagyok, a mi kislányunk Hanga. Még most jutott eszembe, hogy mikor az anyakönyves jött, először félreértette, Hannának, és mikor kijavítottam tök felderült az arca, hogy szerencse, mert ahány Hannát írt mostanában, tuti lesz még 8 a játszótéren :) (bocsi, akinek Hannája van, csak leírtam amit mondtak)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!