Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért szidja mindenki a...

Miért szidja mindenki a "tucatneveket"?

Figyelt kérdés

Sokan felhàborodnak, hogy miért kell divatnevet, tucatnevet adni, mint pl Hanna, Benett stb.

Dehàt 15-20 éve is ugyanúgy voltak tucatnevek. Pl mindenkit Gàbornak, Zolinak és tàrsainak hívtak. Pl csak az én osztàlyomba 4 Gàbor, 3 Tibor jàrt pl.

És tessék kimentek a "divatból"

Majd a mostaniak is kimennek. Miért baj az, hogy időnként vannak szeretett nevek. Miért nem lehet csöndben elfogadni màsok névvàlasztásàt? Mindenki rögtön azzal jön hogy a gyerek biztos utàlni fogja a nevét, kiszúrás vele.

Jön mindenki a kreatívsàggal, hogy nem tud az ember nevet vàlasztani és megy a "csorda" utàn. Akkor mikor a Gàbor és hasonlók voltak divatban, nem csordaszellem uralkodott? És tessék most mégis visszasírjàtok azokat a neveket.

Valaki magyaràzza meg mi a különbség abban hogy régi vagy új egy tucatnév?

És itt én sem a teljesen kitűnő nevekre gondolok, mint az Eszmeralda, Armando stb. Hanem a szép nevekre mint a Hanna Benett, vagy legutóbb a Zalàn névért szóltak itt le.

Mielőtt valaki megkérdezi milyen extra neve van a gyerekemnek, nincs még gyerekem. De ha kislànyom lesz, Helénànak fogjàk hívni, ha kisfiú akkor Zalànnak.

2017. márc. 6. 08:38
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
20, ez telitalalat volt, pacsi :)
2017. ápr. 18. 11:56
 22/24 anonim ***** válasza:
Az én kislányom Zoé. Ahol lakom ő az első Zoé nincs másik kislány. De ha lenne az se érdekelne, mert a párommal együtt választottuk ki három lánynév közül. A jelentése is fontos volt nekünk (élet). Tudom hogy nagyon felkapott lett az 5. legnépszerűbb a lánynevek közül. Ha lebeszéltek volna erről a névről nagyon megbántam volna a döntésemet mert másik nevet nem tudnék neki elképzelni. Még annyi hogy szerintem ez csak is a szülők döntése kellene hogy legyen még a családnak sincs joga beleszólni.
2017. ápr. 18. 12:08
 23/24 anonim ***** válasza:
Én Lili vagyok.Mostanság a Lili név és különböző változatai eléggé felkapottak és szerintem nagyon szép név is,de az én korosztályomban pl egyet sem ismerek.Már anyuka vagyok,kisfiaim Vince és Nolen.Most várom a 3. gyerkőcöt,kislány lesz,a Szonja nevet kapja.Nem néztük,hogy milyen gyakoriak,nem érdekelt.Nekünk ez tetszett.A nagyik leszólták eleinte,de már megbarátkoztak vele.Szerintem mindenkinek saját szíve joga mit választ,de nem kéne attól leszólni,hogy nem tetszik az illetőnek.
2017. ápr. 18. 12:10
 24/24 anonim ***** válasza:

Előre leszögezném hogy én nem oltok le senkit a véleménye miatt.

A tucatneveket én, személy szerint azért nem adnám, mert számomra frusztráló, hogy a név elveszíti a jelölő és megkülönböztető funkcióját, ha minden második embert ugyanúgy hívnak. Szívesebben élnék számokkal megjelölve is akár, mint hogy mindenkit ugyanazon a 2-3 néven szólítsanak.

Nyilván ezt nem mindenki gondolja így, de ez nem is baj. Mindenki olyat válasszon ami neki és a párjának tetszik és nem kínos.

2017. ápr. 18. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!