Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért jön mindenki azzal,...

Miért jön mindenki azzal, hogy lény hálás anyukádnak, mert felnevelt meg gondoskodott rólad, stb?

Figyelt kérdés

Előre is leszögezem, hogy szeretem anyukámat, és ő tényleg sok mindent megtett értem (nem "csak" ilyen alap dolgokat).

Arra gondolok, amikor mondják, hogy jajj anyukád pelenkázott, etetett amikor kicsi voltál, fent maradt miattad éjszaka... óó bocs, biztos én akartam megszületni. Facebookon is tele van az anyukás oldalak ilyenekkel, hogy dolgok amiket anyukád nem mondott el és ilyen hülyeségek vannak benne, mint pl szerette volna megenni az utolsó szelet tortát, de neked adta, istenem mekkora áldozat, a barátaimnak, testvéremnek, ismerőseimnek adnám oda az utolsó szelet tortát és nem "kérném számon", nem mártírkodnék hogy mekkora hős vagyok. Tényleg nem én tehetek róla, hogy megszülettem és anyukám pelenkázott, miért kell ezen lovagolni? (Mármint ilyen internetes posztoknak amik ezekről szólnak.) Szerintem alap, hogyha valaki gyereket szül, akkor gondoskodik róla, vagy nem?

Az én anyukám sose vágta a fejemhez ezeket, mégis tudom, hogy sokat tett értem.

2017. jan. 10. 11:11
1 2 3 4
 1/33 A kérdező kommentje:
*légy
2017. jan. 10. 11:12
 2/33 anonim ***** válasza:
82%
Valóban, a gondoskodás alap. Ami gyakorlatilag kimerült abban, hogy enni ad, tisztán tart. A többi extra. Ha nem érted, hogy miért kell halasnak lenni, akkor benned van a hiba. Majd mondd el a saját gyerekednek, hogy anyák napján nehogy még merjen köszönteni
2017. jan. 10. 11:22
 3/33 anonim ***** válasza:
76%
Igen, alap. De attól még nem könnyű. Érdekes módon ezt évezredekig nem kellett magyarázni senkinek, természetes volt, hogy a szüleinket, akik életre hívtak és felneveltek nem kis áldozatok árán, tiszteljük, mostanában meg mindenki azzal jön, hogy nincs ezen mi tisztelni való, hiszen ez magától értetődő.
2017. jan. 10. 11:23
 4/33 anonim ***** válasza:
72%

Hany eves vagy? 10?

EQ-szint a beka feneke alatt.

2017. jan. 10. 11:27
 5/33 anonim ***** válasza:
38%
ÚúÚh lesz itt olyan háború. Mindjárt jönnek a "örülj hogy van anyád" meg a "hálátlan dög vagy"😅 Amugy én is egyetértek veled. Nekem is nagyon jó a viszonyom anyukámmal ő se mondott még ilyet soha apukám hangoztatta ezt inkább. De nekem is furcsák ezek az internetes hülyeségek és igazad van egyetértek veled.
2017. jan. 10. 11:27
 6/33 A kérdező kommentje:

Leírtam, hogy sokat tett értem anyukám.

Évezredekig az is természetes volt, hogy nem mártítkodtak hogy nekik mennyire rossz, nehéz az anyaság. Nagyim se, anyukám se panaszkodott ilyenekről, pedig én rossz gyerek voltam. Szerintem ezzel a gyerekekben akarnak bűntudatot ébreszteni.

Azt is leírtam, hogy nem én akartam megszületni, nem tehetek róla, hogy megszülettem, ettől függetlenül hálás vagyok anyukámnak, hogy mindent megtett értem, csak tényleg NEM ÉN vagyok a hibás azért, mert élek.

Amúgy nem szeretnék gyereket, de ez már más téma szerintem. Ja meg anyukámra nem csak anyák napján gondolok.

2017. jan. 10. 11:29
 7/33 anonim ***** válasza:
48%

Amikor ilyen kérdéseket olvasok, akkor én azon szoktam gondolkodni, hogy miért akarjak egyáltalán gyereket?

Ha tényleg ennyire hálátlan feladat a felnevelése, akkor teljesen felesleges rááldozni életem hátra lévő részét, és inkább élek saját magamnak.

Így se, meg úgy lesz, aki adjon egy pohár vizet, mikor megöregszek.

2017. jan. 10. 11:30
 8/33 anonim ***** válasza:
43%

Én is utálom ezt a szöveget.

Most, hogy babát várok még érzékenyebb vagyok az ilyesmire.

Pl. az "amíg az én házamban élsz...", "nem egyszerre húztunk nadrágot" stb. típusú szövegek kiakasztanak. Sose mondanék ilyet a gyermekemnek...

A pici babát mi szerettük volna, nem ő akart megszületni. Én inkább hálás vagyok, amiért van nekünk. És remélem, hogy ezekre a mondatokra a legtürelmetlenebb perceimben is emlékezni fogok.

2017. jan. 10. 11:38
 9/33 A kérdező kommentje:

Jajj istenem de sok érzékeny lelkű ember van itt. Mindent megteszek anyukámért, de ezt ne is olvassátok el, sok csőlátású idióta.

LEÍRTAM hogy szeretem anyukámat, hálás vagyok neki.

Remélem is amúgy hogy nem lesz gyereketek, mert ha lesz biztos ezt fogjátok a fejéhez vágni, hogy mekkora egy szemét hogy meg mert születni és fel kellett nevelnetek! ;)

2017. jan. 10. 11:40
 10/33 anonim ***** válasza:
77%

Gyereket nevelni meló. Meg lehet úgyis oldani, hogy egy nyomorék, alkesz, sikertelen felnőtt legyen, és úgy is, hogy kiemelkedő, sikeres és boldog legyen. Bár most ezt még nem tudod, de ez kb. 60%-ban a szülőn múlik, és nem a gyereken. Lehet, hogy még keveset is mondtam.

A meló pedig lemondással jár. Anyagilag, mentálisan, az élet minden területén. Költhetem a pénzem drága ruhákra, műhajra, vagy utazgatásra, vagy eszközt adok azon a pénzen a gyerek kezébe, hogy a jövőben boldoggá tehesse az életét.

2017. jan. 10. 11:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!