A kislányom 2 éves és most jött ki rajta hogy rettentően fél a légytől. Mit csináljak vele, mert jön a tavasz, és elkerülhetetlen hogy lény ne legyen a lakásban?
nézegessétek közelről a legyeket, amikor azok leszállnak valahova, nagyon érdekesnek szokták tartani a gyerekek ahogy azok a mellső lábaikat összedörzsölgetik és utána a fejüket "vakargatják".
utánozzátok őket, attól még kacagni is szoktak ilyen picik :)
próbáld meg neki mint érdekes/aranyos lényeket bemutatni. esetleg mesélj neki mesét róluk. hátha megszereti őket...
Öcsém a darázstól félt rettenetesen.Megmutattam neki,hogy mit kell csinlni,hogy ne csípje meg...azóta sem szereti,de nincsen tőle kétségbe esve,és már békésen tűri ha egy darázs ideig óráig körülötte legyeskedik.
Én a póktól írtóztam,és mind a mai napig megrettenek egy-egy szebb példánytól,de sokat foglalkotam velük,és a nagyjával megbarátkoztam.
Amit még fontos lenne megtudnod,hogy honnan is jön a félelem,mert az csak úgy magától nem alakul ki,főleg nem egy légytől.Mert akkor a félelemkeltő forrást sem ártana kinullázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!