Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A kislányom 2 éves és most...

A kislányom 2 éves és most jött ki rajta hogy rettentően fél a légytől. Mit csináljak vele, mert jön a tavasz, és elkerülhetetlen hogy lény ne legyen a lakásban?

Figyelt kérdés
ma meglátott egyet, és negyed órát sírt. valaki adjon tanácsot hogyan szerettethetném meg vele. Pedig a többi rovartól nem fél.
2008. márc. 14. 21:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

nézegessétek közelről a legyeket, amikor azok leszállnak valahova, nagyon érdekesnek szokták tartani a gyerekek ahogy azok a mellső lábaikat összedörzsölgetik és utána a fejüket "vakargatják".

utánozzátok őket, attól még kacagni is szoktak ilyen picik :)

próbáld meg neki mint érdekes/aranyos lényeket bemutatni. esetleg mesélj neki mesét róluk. hátha megszereti őket...

2008. márc. 14. 21:28
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon jó ötlet.Babi
2008. márc. 14. 21:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Öcsém a darázstól félt rettenetesen.Megmutattam neki,hogy mit kell csinlni,hogy ne csípje meg...azóta sem szereti,de nincsen tőle kétségbe esve,és már békésen tűri ha egy darázs ideig óráig körülötte legyeskedik.

Én a póktól írtóztam,és mind a mai napig megrettenek egy-egy szebb példánytól,de sokat foglalkotam velük,és a nagyjával megbarátkoztam.

Amit még fontos lenne megtudnod,hogy honnan is jön a félelem,mert az csak úgy magától nem alakul ki,főleg nem egy légytől.Mert akkor a félelemkeltő forrást sem ártana kinullázni.

2008. márc. 15. 02:55
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem hallott/látott valamit, ami miatt kialakult a félelme? Lehet róla beszélgetni, horgászboltban kapni szerintem műlegyet, ha attól nem rémül halálra, talán segít, hogy elfogadja. Az én lányom egy ideig a kutyáktól, macskáktól félt, ha 50 méteren belül meglátta őket, sírógörcsöt kapott, hisztérikusan üvöltött, pedig soha nem bántotta egy állat sem. Lassan elmúlt, most 5,5 évesen az ugató kutyákat nem szereti.
2008. márc. 20. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!