Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért szidja mindenki a...

Miért szidja mindenki a "tucatneveket"?

Figyelt kérdés

Sokan felhàborodnak, hogy miért kell divatnevet, tucatnevet adni, mint pl Hanna, Benett stb.

Dehàt 15-20 éve is ugyanúgy voltak tucatnevek. Pl mindenkit Gàbornak, Zolinak és tàrsainak hívtak. Pl csak az én osztàlyomba 4 Gàbor, 3 Tibor jàrt pl.

És tessék kimentek a "divatból"

Majd a mostaniak is kimennek. Miért baj az, hogy időnként vannak szeretett nevek. Miért nem lehet csöndben elfogadni màsok névvàlasztásàt? Mindenki rögtön azzal jön hogy a gyerek biztos utàlni fogja a nevét, kiszúrás vele.

Jön mindenki a kreatívsàggal, hogy nem tud az ember nevet vàlasztani és megy a "csorda" utàn. Akkor mikor a Gàbor és hasonlók voltak divatban, nem csordaszellem uralkodott? És tessék most mégis visszasírjàtok azokat a neveket.

Valaki magyaràzza meg mi a különbség abban hogy régi vagy új egy tucatnév?

És itt én sem a teljesen kitűnő nevekre gondolok, mint az Eszmeralda, Armando stb. Hanem a szép nevekre mint a Hanna Benett, vagy legutóbb a Zalàn névért szóltak itt le.

Mielőtt valaki megkérdezi milyen extra neve van a gyerekemnek, nincs még gyerekem. De ha kislànyom lesz, Helénànak fogjàk hívni, ha kisfiú akkor Zalànnak.

2017. márc. 6. 08:38
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
50%
Nem hurogom le, csak nem értem. A régieket ugyan így fiamnak sem adtam, mert nem akartam, hogy az osztályban majd 5 másik Balázzsal legyen együtt. De kirívó nevet sem adtam volna. Régi tradicionális zsidó nevet kapott ami itthon is teljesen elfogadott, de nincs belőle minden csoportban 5.
2017. márc. 6. 10:03
 12/24 Bossszi ***** válasza:
79%

Sziasztok!

Én úgy vagyok Vele, olyan nevet adjak a gyermekemnek amit a párommal választunk! Most, hogy jön a kistestvér, fontos a nagy véleménye is, így hárman döntöttünk. Mi átlagos Neveket választottunk, de azért mert az tetszett. ( Jázmin a lányunk) Sokan leszólták nálunk is, amíg meg nem született, mert Nekik nem tetszik. Erre mindíg azt mondom, ne idegenek mondják meg a gyermekünk Nevét, ő majd azt ad az övének amit akar! Ha Nektek a Zalán tetszik hívják így!

2017. márc. 6. 10:07
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, miért kell ezen annyit lihegni, hogy mások hogyan nevezik el a gyereküket. Nekem is vannak nevek, amik nem jönnek be, de érdekes módon soha nem fordult még elő, hogy bemutatkozott nekem egy Hanna, vagy Zoé, vagy hasonló "új divatos" nevet viselő ember és megrőkönyödtem volna, hogy jaj szegénynek milyen neve van... Annak idején anyumat is sokan megszólták, hogy milyen név a Tímea, ki ne találja már, hogy ezt a nevet adja nekem, mikor ott van a jól bevált Andrea, Katalin, vagy Szabina. Szerencsére anyum senkire nem hallgatott, én pedig nagyon is szeretem a nevemet annak ellenére, hogy akkoriban ez ritka név volt.

Őszintén szólva úgy gondolom, hogy senki sem név alapján ítéli meg a másikat (vagy, ha igen, akkor nagyon hülye...), ergo mindegy, hogy az illető Gergő, vagy Zénó, úgyis az a lényeg, hogy jó ember legyen, kedves, szerethető, stb.

Egyébként nekem nagyon is tetszik a Zalán név!

2017. márc. 6. 10:26
 14/24 A kérdező kommentje:

10-es, miért a Gábor nem tucatnév volt valamikor? Vagy a János, Zoltán, Péter, Ilona, stb? Egyiküknek sincs problémája a nevével szerintem. Pedig bizony valamikor tucatnevek voltak.

Mindegyik felsorolt névből sok ismerősöm van, soha egyikük sem panaszkodott, ha panaszkodtak akkor sem azért mert van belőle még kismillió.

2017. márc. 6. 10:28
 15/24 anonim ***** válasza:
10 es az régen rossz ha azért szr valakinek az élete mert hogy nem tetszik a neve... nem ettől leszel valaki és nem ettől leszel senki,és nevet lehet változztatni
2017. márc. 6. 10:30
 16/24 anonim ***** válasza:
72%
Én azért nem adtam volna tucatnevet, mert egyszerűen annyit hallani, hogy megunja az ember. Pl. nekem nagyon tetszik alapvetően a Dániel, de a szűk környezetemben van 3 kisgyerek is ezzel a névvel, így egyből kiesett.
2017. márc. 6. 10:32
 17/24 anonim ***** válasza:

Amugy meg lehet,hogy mikor anyuka es apuka kivalaszt egy nevet.figyelven,hogy ne legyen tucatnev.akkor kesobb,mikor a gyerkoc oviba kerul,kiderul,hogy banyek,megis csak sikerult tucatnevet valasztani,csak addig a gyerek nem jart kozossegbe,es a jatszon epp nem futottak meg ossze Belaval azelott.

Vagy csak egyszeruen a gyerek szuletese utan lesz felkapott nev.merthat a mai tucatnevek 2-3eve meg ritkasagnak szamitottak..

Mikor a nagyfiam szuletett,alig hallottam Patrikot.nem ezert valasztottuk,hanem mert ez tetszett.most megis 3 Patrik van az osztalyban.

A kozepso sem azert lett Alexander mert az hu de ritka.

A pici pedig Zalan 😉 kedves kerdezo,es a korhazban mikor szuletett o volt az 5.Zalan az osztalyon.ettol fuggetlenul nekem o az elsoszamu Zalan.

2017. márc. 6. 11:02
 18/24 anonim ***** válasza:
51%

Engem az zavar, hogy nagyon kacifántos, vagy baromságot adnak egy gyereknek. Biztos cuki és aranyos amíg a kicsit Eperkének, Bodzácskának hívják de felfog nőni egyszer.

Fiam ovis csoportjában 4 Noel, 2 Brendon és Bodza is van.

Teljesen ledöbbentek az oviban, hogy a fiam Kálmán lett.

2017. márc. 6. 11:13
 19/24 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki adja a neki tetsző anyakönyvezhetö nevet a gyerekének ,én soha nem néztem utonévkönyvet,nem másokat kérdeztem meg tetszik e egy név vagy sem ,én döntötem el mi lesz a gyerekeim neve van közte 15 éve még népszerü péter,mai napig ritka magyar név az imre,és egy ritka virág nevü lány is .nekem tucat nevem van 70 években szerintem tucatnév volt mára tejesen kikopott a névlistákbol.
2017. márc. 6. 12:47
 20/24 anonim ***** válasza:
74%

Az igazságnak van egy nagyon fontos szelete, ami miatt minden érintett le fog pontozni, s mivel sokan vannak, 0%-os lesz a válaszom.

A gondosan megválasztott, különleges nevű gyerekek ÁLTALÁBAN tucatszülők tucatéletű tucatgyerekei. Ugyanazt eszik minden vasárnap, mint mindenki más, ugyanott vásárolnak ruhát, ugyanarra a pár helyre járnak nyaralni ugyanakkor, ugyanolyan semmi extra-munkájukat ugyanúgy végzik, s ugyanolyan lakásokba mennek haza este. Ugyanúgy néznek ki a lakásaik/házaik, ugyanolyan autókkal járnak, s a végén ugyanolyan nevelési elvek mellett nevelik egyformára a gyerekeiket.

Akkor is, ha Benettnek és akkor is, ha Zalánnak vagy Örsnek hívják őket. Ez a nagy igazság.

2017. márc. 6. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!