Mennyi havi keresetből lehet eltartani 2 gyereket minden gond nélkül?
Úgy értem, hogy ha a két keresetet összeadjuk ( férfiét és a nőét is)mennyinek kell minimum lennie ha nettóba számolunk, amiből simán el lehet tartani 2 gyermeket?
Csak kiváncsiságból kérdezem :)
Utolsó vagyok, lemaradt, hogy mi második gyereket akkor vállalnánk, ha saját lakásban élnénk már, esetleg kb 50-60 ezres hitel törlesztővel..
Így nekem is az a meglátásom, hogy ha magunkat nézem és a saját kiadásainkat, akkor ha tisztán megmaradna kb 150 amit kajára, ruházkodásra, élményekre tudunk költeni, akkor biztosan nem lenne gond a második gyerkőc érkezése :)
Tapasztalat. Mi falun élünk, de havi 20.000 elmegy benzinre.
Kb 240 a bevételünk (apa fizu, anya gyed+ csp, az adókedvezménynek csak a felét vesszük igénybe, a másik felét majd egybe kérjük). Saját ház, állat nincs. Nyáron van gyümi, zöldség. Hitel nincs.
Mi kijövünk 2 gyerekkel, de félre tenni nem tudunk. Ha visszábbvennénk, tudnánk, csak úgy érzem, akkor már minimumon lennénk.
Most ilyenek vannak. Heti 2x megyek a kicsivel (18 hó) tornára (fejlesztő), egyszer úszni. Ez fizetős. Heti egyszer a naggyal (7 éves) úszni, ez is fizetős. A városba laknak a nagyszülők, őket is látogatjuk hétvégente. Nyaralni is eljutottunk eddig a Balatonra. A nagyobb helyben jár még külön órára, ez is fizetős, illetve ennek vannak extra költségei is.
Ha visszamegyek dolgozni, lesz + 80.000 forintunk. Viszont a nagyról kiderült, hogy lisztérzékeny. Ez egy csomó pénzbe fog kerülni (még folyamatban a vizsgálat, de azt màr tudom, hogy nem lesz olcsó).
Nektek kell tudni, mi az, ami megfelelő színvonal nektek. Nekünk így megfelel, illetve természetesen jobb lenne, ha több lenne, de van kilátás apának is jobb munkára, illetve ha visszamegyek, nyilván könnyebb lesz.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
Városban lakunk, a hitel havi 45ezer.Az élelmiszer 90%-át az anyósom veszi nekünk, meg a tisztító szereket is.A párom éves szinten számolta a kiadásokat: 2,4 millió a bevétel(én most gyesen vagyok) és 850.000ft a kiadás(rezsi,közös költség meg a hitel).Extra igényein annyi hogy koncertre szoktunk járni ezek (bár én még nem tudok menni baba miatt),az esküvőnkre külön gyűjteni fogok mert azzal kapcsolatban sok igényem van.Nyáron is tervezzük, hogy elmegyünk fesztiválokra, de max 1 nap, most még.Hát nem tudom, majd az idő megmondja, bár bennem nem dőlne össze egy világ, ha nem lenne kistesó, csak a párom szeretne még egyet.Én szeretnék mindent megadni a kislányomnak, nem akarom, hogy bármiből is kimaradjon mert nincs rá pénz.Ki tudja lehet , hogy 7 év múlva többet fogunk keresni.
mert mi történik akkor ha kimarad valamiből ?
a gyereknek a szüleivel töltött idő fontos nem az h kimarad olyanból amiről tudomása sincsen ...????
ne éves szinten számold mert nem éves szinten fizetitek a fontos dolgokat
tehát még egyszer :
NEM KELL mindent megadni neki mert a végén 10 évese4n már a legújabb ifonért fog hisztizni !
tess megjegyezni h te nem a gyerekért vagy és ö sem érted !
mind a kettőnek alkalmazkodnia kell egymáshoz a családhoz és a pénzügyi dolgokhoz !
nekem spec a legkedvesem emlékeim azok mikor együtt volt a család és társasoztunk vagy anya mesét olvasott, báboztunk vagy a testvéreimmel szaladgáltunk a játszótéren, ezekhez nem kell pénz ! ellenben hatalmas élmény a gyereknek ebben a világban h IDŐT szánsz rá !
Kedves utolsó!
Úgy értettem, hogy pl. anno mikor én voltam általános iskolás lehetett mewnni sítáborba, de én nem megettem, mindig irigyeltem azokat akik mehettek, mesélték hogy milyen nagy élmény volt, ilyenekre gondolok.Persze tudom én, hogy társas játék a családdal nem kerül semmibe nekem is vannak ilyen emlékeim.Csakhát van olyan szórakozás, hobbi amiért fizetni kell.Az meghogy hisztizni fog az iphone-ért na az más tészta, nem akarom elkényeztetni, eszem ágában nem lenne ilyen drága vackokra pénzt kiadni, ami jó hatással tuti nincs egy gyerekre, még nekem se kéne, nem vagyunk divat emberek.Itt arra gondoltam, hhogy ha kell tudjak neki új cipőt csinos ruhákat stb.-t venni.
Ha a kérdést sző szerint veszem "simán eltartani" 400-500.000ft vagy fölötte. Az kényelmes, belefér minden, van megtakarított pénz, saját ingatlan, két autó, nyaralás, nem gond a fogszabályozó vagy egy betegség stb.
Sokkal fontosabb, hogy ne csak az egyik fél keressen (hamarabb meghal, tönkremegy vagy mi van, ha lebetegszik fél évre, mondjuk egy bonyolult lábtörése lesz?)! Fontos, hogy megoszoljanak a terhek és a gyerekek mindkét szülővel közel ugyanannyi időt töltsenek és mindkettőhöz kötődni tudjanak.
Fontos, hogy legyen 6 havi megélhetésre elegendő összeg egy számlán vész esetére, hogy egy baleseti keresőképtelenség pl. ne döntsön romba egy teljes családi egzisztenciát. És életbiztosítás mindét szülőre, a legrosszabb eshetőség miatt.
Persze, sokkal kevesebből is meg lehet élni, ha muszáj, de nem arra kell törekedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!