Másfél évesen nem beszél, gond e?
Nem értem, mi ez a sietség manapság.
Talán már születésükkör sorolniuk kellene a periódusos rendszert???
Fiam 2 éves státuszon 6 db szót tudott (nyanya-anya, apa, ató-autó, papa, mama, titá-traktor).
Ezt a védőnőnek is mondtam. Majd amikor kérdezte E/'-ben beszél-e, kiröhögtem. Mondom: azt a 6 szót még nem ragozza...
3. szülinapja előtt néhány hónappal kezdett rohamosan fejlődni, majd 3 évesen már mondhattam, hogy igen, beszél.
2,5 évesen ment bölcsibe, ott sem mondták (a hozzáértők), hogy gond lenne.
Én annyit szoktam mondani, amikor valaki dicsekedett, hogy az ő gyereke már mennyi mindent mond, hogy ez nem verseny, és nem robotok, hogy mindent egyszerre kezdjenek ugyanúgy. Majd megszólal egyszer.
Szóval én pont letojtam az ilyen anyákat, gondoltam majd ha a védőnő, vagy orvos szól, akkor ráérek foglalkozni vele.
Köszönöm hogy megerősítettetek abban hogy semmi gond ha még nem beszél. Kitalálok valami frappáns választ ha valaki legközelebb megkérdezi hogy miért nem beszél.
Igen könnyebb lenne ha a környezet nem magyarázná meg hogy ez már azért probléma.
A kisfiam ügyesen fejlődik, gyújtóst vág, begyújt ha kell, ami dúrva hogy angolul olvassa a bibliát visszafele. Biztos nem lesz kedvük tovább okoskodni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!