Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másfél évesen nem beszél, gond e?

Másfél évesen nem beszél, gond e?

Figyelt kérdés
A kisfiam december végén lesz másfél éves. Egyetlen egy értelmes szava van, az a fa. Semmi mást nem mond csak hogy fa. Bármit kérek megcsinálja, megmossa a fogát, hozd ide ezt, építsd fel, rakd össze a kockáidat, tedd bilire a nyuszidat stb. Hol van mama, apa, anya, mutogat, kérek szépen puszit, ad, etesd meg a macit, gyere rajzoljunk. Egy éves kora óta hozza az ölembe a könyveket és olvasunk akár fél délelőttön keresztül. Mindent ért de a kákákán, dádádán, dödödö ggggg-n kívül semmi mást nem mond csak hogy fa. A környezetemben több vele egy idős baba már rengeteget csacsog, hallom a védönönél ahogy be nem áll a szájuk, kérdeznek hogy a fiam még nem beszél? Mert már azért erősen kéne. Szoktam mondani hogy nem, viszont mindent megért. De kb minden másnap valaki azt szajkózza hogy már kéne szavakat mondania. Rengeteget beszélek neki, rengeteget olvasok neki, mondókázok, de a babanyelven kívül egy értelmes szava van, az a fa. Pedig nagyon szeretném ha azt hallhatnám tőle hogy anya. Kérdésem tehát az lenne hogy volt e már valaki akinek a babája ennyi idösen tényleg egy kukkot sem beszélt és hogy mikor kell szakemberhez fordulni. Köszönöm.
2016. dec. 15. 14:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
masfel evesen meg semmirol nem vagy lemaradva. nyugi.
2016. dec. 15. 15:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, mi ez a sietség manapság.

Talán már születésükkör sorolniuk kellene a periódusos rendszert???

Fiam 2 éves státuszon 6 db szót tudott (nyanya-anya, apa, ató-autó, papa, mama, titá-traktor).

Ezt a védőnőnek is mondtam. Majd amikor kérdezte E/'-ben beszél-e, kiröhögtem. Mondom: azt a 6 szót még nem ragozza...

3. szülinapja előtt néhány hónappal kezdett rohamosan fejlődni, majd 3 évesen már mondhattam, hogy igen, beszél.

2,5 évesen ment bölcsibe, ott sem mondták (a hozzáértők), hogy gond lenne.

Én annyit szoktam mondani, amikor valaki dicsekedett, hogy az ő gyereke már mennyi mindent mond, hogy ez nem verseny, és nem robotok, hogy mindent egyszerre kezdjenek ugyanúgy. Majd megszólal egyszer.

Szóval én pont letojtam az ilyen anyákat, gondoltam majd ha a védőnő, vagy orvos szól, akkor ráérek foglalkozni vele.

2016. dec. 15. 15:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és mondd meg nekik nyugodtan, hogy nem nem kellene ennyi idősen beszélnie. Jó ha tud, de egyáltalán nem KELL.
2016. dec. 15. 15:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A lányom ennyi idősen annyit mondott hogy apa, és a felét sem csinálta meg annak amit te leírtál! Az egyik nagypapán kívül senkit nem aggasztott a dolog! Most 3 éves, abszolút semmivel sincs lemaradva
2016. dec. 15. 15:16
 5/8 Betu ***** válasza:
A kisfiam 21 hónapos egy pár szót mond: traktor ezt úgy ahogy kell, papa, apa, nem. Meg néhány szó elejét vagy végét. Én nem izgulok és neked sem kell, semmiről nincsenek lemaradva. Mindent megért, és ez bőven elég arra, hogy megnyugodjunk hogy nincs semmi baj.
2016. dec. 15. 16:46
 6/8 anonim ***** válasza:
Minden gyerek más ütemben fejlődik, sokan csak 2 éves kor felett kezdenek el beszélni. Próbáld meg nem összehasonlítani a kisfiadat másokkal, bár tudom hogy nehéz, én is hajlamos vagyok rá.
2016. dec. 15. 22:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Fiam 3 éves koráig nem beszélt, csak hangsulyozva halandzsazott. 3 után egyik napról a másikra beszélni kezdett. Volt családban gyerek aki 4,5 éves koráig nem szólalt meg, aztán hirtelen folyékonyan beszélt. Azzal van a baj, aki nyaggat Titeket, nem a gyerekeddel:) ha lesz mondanivalója, meg fog szólalni:)
2016. dec. 16. 20:50
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy megerősítettetek abban hogy semmi gond ha még nem beszél. Kitalálok valami frappáns választ ha valaki legközelebb megkérdezi hogy miért nem beszél.

Igen könnyebb lenne ha a környezet nem magyarázná meg hogy ez már azért probléma.

A kisfiam ügyesen fejlődik, gyújtóst vág, begyújt ha kell, ami dúrva hogy angolul olvassa a bibliát visszafele. Biztos nem lesz kedvük tovább okoskodni. :D

2016. dec. 17. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!