Lányom 3 hete lesz, hogy a második kisfiát megszülte és a nagyobbik gyerekkel egész nap semmi gond nincs. Anyukájával alszik este a kisfiú de másfél óráig sír és sír. Szerintem a féltékenység is szerepet játszhat ilyen helyzetben?
Ha a lányodnak lesz ez probléma,akkor majd ő megoldja! Attól,hogy te nem találkoztál valamivel,még létezhet.
Jól írtad,te már felnevelted a magadét,most ő jön!
A nagy sír annak ellenére, hogy anyával alszik?
Féltékenységre azt szokták javasolni, hogy anya a naggyal töltsön minél több időt (a kicsi nélkül), illetve, hogy vonja be a kicsi körüli teendőkbe, fürdetésnél, öltöztetésnél, pelenkázásnál pl. hozzon oda ő kellékeket. És olvassanak olyan meséket, amikben kistestvér születik vagy legalább meséljen neki arról, milyen volt, amikor ő megszületett, őt fürdette, vele sétált... stb.
Nekem a nagyobbik 4 éves, a kicsi 3 hónapos.
Amíg a kicsit etetem, addig a férjem megfüröszti a nagyot, mesél neki és kb. mire végeznek, én is lerakom a kicsit és megyek át hozzá 10-15 percre, így nincs féltékenység.
Kb. 2 hét volt, amikor a férjem este is dolgozott. Akkor először a nagyot, utána a kicsit fürösztöttem, addig a nagy mesét nézett. Amíg a kicsit etettem, leraktam aludni, addig a nagy a szobájában az ágyában meséskönyvet nézegetett és szépen megvárt engem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!