Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Keresztanyuka viselkedése, ez...

Keresztanyuka viselkedése, ez nem beteges, nálatok, hogy van ez 3 év körüli gyereknél?

Figyelt kérdés

Amikor megszületett a lányom, 3 évvel ezelőtt, egy távoli családtag, akivel korábban semmit nem beszéltem (anyósom keresztlányáról van szó, elmúlt 30 éves, nincs gyereke és párja sem) elkezdett rajongani a gyerekemért. Már akkor furcsa volt, hogy rengeteg mindent vesz neki, heti 3x, 4x is jött hozzá stb. Gondoltuk, hogy ha ennyire rajong és szereti, hát legyen a keresztanyukája.

Az elmúlt 3 évben több 100ezer forintot költött a gyerekre, heti szinten 3x (1 alkalom neki olyan másfél-2 óra) ki nem hagyná a gyerek látogatását. Nekem már ezek önmagában is furcsák voltak, tettünk utalgatás, hogy inkább szüljön magának, ha ennyire rajong.

De ami az utóbbi időben történt az eléggé bedurvult. Közös megbeszélés szerint ő megy érte heti 3x az oviba, mert ekkor szokott vele amúgy is találkozni, haza hozza és együtt vannak.

Azóta felvetette magát a facebook-os szülős csoportba, folyamatosan készül ha kell valami az óvónéniknek, most tudtam meg, hogy facebookon ír neki, hogy ő ezt nyomtat, azt nyomtat. A gyerekemnek a farsangi álarcát, ami megvolt beszélve, hogy én megcsinálom, 2 hét korábban megcsinálta kérdezés nélkül, hogy ő csinálhassa..

Tehát folyamatosan öntevékeny akciózásban van az én gyerekemmel kapcsolatban.. amikről már meg sem kérdez.

Több ismerősöm megkeresett már, hogy tudok-e róla, hogy mások előtt folyton az én gyerekemről beszél, hogy ő így, úgy amúgy, ezt tette meg érte, azt tette meg érte. Tulajdonképp kéretlenül (mert én sosem kértem) szülői feladatokban veti magát.

Az utóbbi időkben (facebook csoportozás és egyéb dolgok miatt) nagyon kibuktam már és rosszul esik, hogy ennyire az én gyerekem körül forog minden gondolata.

Jeleztem anyósomnak is, szerinte örüljek neki, hogy "segít". Még én vagyok a rossz, hogy ilyeneket merek gondolni.

Az ismerőseink viszont rendszeresen megkeresnek, hogy ez engem nem zavar-e már, elég durva, ahogy viselkedik..

Mit tennél a helyemben? Nektek ez nem túl sok? Hogyan adnád tudomására?

2017. febr. 20. 09:19
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Kérdező, mit akarsz tenni és hogyan? Olvastál most sok tanácsot és történetet is.
2017. febr. 20. 11:13
 22/25 A kérdező kommentje:

Az fogalmazódott meg bennem, hogy több lépésben bontanám le ezt a kapcsolatot. Először visszaszorítani, heti 2 alkalomra és kikötni, hogy semmilyen dologba ne bonyolódjon bele, mert mindent mi intézünk a gyerek körül, ne kezdjen önjelölt tevékenységekbe..

A későbbiekben pedig szeretném, hogy ettől még jobban csökkenjen a találkozási idő, nőnek a gyerekek is kevesebbet igényli már a 4-5-6 éves ezt a dolgot.. Ebben bízom :( nagyon elkeseredtem :(

2017. febr. 20. 11:22
 23/25 anonim ***** válasza:

En az erte menest nullara csokkentenem.

Megmondanam hogy koszi de mostantol intezzuk. A talikat is csokkentenem, mas programot csinalnek, stb.

Te dontod el mennyit legyen vele a gyerek, nem is ertem miert hagytad ezt igy eddig.

Mondjuk egy olyan not keresztszulonek akit te nem ismertel, ferjed nulla beszeloviszony, ez komoly? Miert o lett? Gazdag es azert?

2017. febr. 20. 12:35
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Felsz tole?
2017. febr. 20. 12:45
 25/25 anonim válasza:
Felsz tole vagy csak nagyon bizonytalan vagy?! Nem tudom eldonteni ... mindegy is , az a lenyeg hogy vagy amikor felhiv hogy : most atmennek a gyerekhez(abban remenykedem hogy nem kerdezes nelkul allit be, mert akkor tenyleg beszelj vele) akkor mondd azt hogy mar szerveztem mast ... vagy megyunk x-hez es y-hoz . Szerintem egy ido utan megunja es ot sem fogja erdekelni annyira .... de ezt az : erte megy a gyerekert , ezt felejtsuk el , mert oke ha nem tudok ertemenni vagy nagyon SOS van , de ez kesobb atfordulhat hogy ellenetek neveli .Azt meg nem akarjatok ti sem!
2017. febr. 23. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!