Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Családtag viselkedése a...

Családtag viselkedése a gyerekkel kérdés?

Figyelt kérdés
Nem tudom,hogy tényleg én vagyok ennyire utálatos,vagy azért van okom bosszankodni. A keresztanyámmal egy házban lakunk,de nem egy lakásban,a kert közös,kétszintes ház,alul-felül külön bejárat. Kezd nagyon bosszantani,hogy bárhova megyek a fiammal vagy a párom egyedül,ő folyton kérdezősködik,hogy hova megyünk és mikor jövünk. Ugyan mi köze hozzá? Még a hova megyünk kérdés oké,de a mikor jövünk? Úgy érzem magam,mint tizenévesen. Tegnap kérdezte például,hogy ebédeltem-e?! Wtf? Nem értem miért érdekli. Elkerülhetetlen a vele való találkozás,mert ugye közös az udvar,oda pedig ki szoktam menni a fiammal,akihez úgy beszél,hogy legszívesebben kioktatnám. Pöszézik,bébinek hívja,miközben van neve,olyan arckifejezéssel néz,hogy a hideg kiráz. A párom csak hetente jár haza a munkából,estig nyitva van az ajtónk,fektetés után szoktam bezárni. Tegnap kérdezés nélkül feljött és be is jött a szobába,épp a fiam pelenkáztam,majd elkezdett kérdezősködni,belőlem pedig kibukott minden! Mondtam neki,hogy senki sem hívja,csak jön,eszébe nem jut,hogy az embernek nincs kedve beszélgetni és megvan a saját életem nekem is. Marhára bepöccentem,hogy azt hiszi szabadon járkálhat itt. Amikor a kezemben van a fiam,akkor is sokszor úgy az arcába hajol,és kántálja,hogy "bébi,bébi",hogy le tudnám csapni. Visszatérve,tegnap este aztán sértődötten kiment. Ezek után bocsánatot kéne kérnem tőle? Ő nem érzi,nem látja,hogy mit csinál,hogy mennyire idegesítő?
2013. júl. 3. 09:58
 1/5 anonim ***** válasza:

nem kérnék bocsánatot,

így talán ritkábbra veszi a találkozókat,

2013. júl. 3. 10:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ez az alkalom lenne a legjobb arra, hogy odamenj, és beszélj vele. Kérj elnézést a tegnapi kirohanásod (?) miatt, és mond el, hogy mi a bajod. Mond el, hogy ez már régóta gyűlik benned, de a békesség kedvéért nem szóltál, de meg kell beszélni a dolgokat, mert nem lehet haragban egymás mellett élni. Beszéljen rendesen a gyerekhez, nem pöszén, mert akkor azt fogja megtanulni, stb. Az, hogy megkérdezi hova mész, mikor jösz....hát nem is tudom, erről nemigen fogd tudni leszoktatni. Ezt neked kell lenyelni.(mi hasonló szituban élünk a szüleimmel, és mindig elmondjuk, hogy hova megyünk, kb. mikor jövünk. Ők nem kérik számon, ha késünk, de ez már így rögzült. Csak aggódnak)

Szóval, beszéljétek meg, kössetek kompromisszumokat! Felnőtt értelmes emberek vagytok!

2013. júl. 3. 10:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Költözzetek el. Mivel idősebb családtag, o teljesen normálisnak es jogosnak érzi, amit tesz.
2013. júl. 3. 10:07
 4/5 A kérdező kommentje:
Már beszéltem vele,nem is egyszer,ilyenkor 1 hétig normálisan beszélt és úgy tűnt,hogy megértette. Viszont rövid időn belül mindig elkezdi újra. Mindenképpen el fogunk költözni,de az még fél év,addig jó lenne,ha nem maradnának így a dolgok.
2013. júl. 3. 10:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Sajnos hasznos infóval nem szolgálhatok,nekem anyóssal kell ugyanígy kibírni.Annyi hogy ő nem gügyőg a 3 és fél éves fiamnak.Ja és ha hallja hogy kint vagyunk az udvaron már kint is van.Este sem zavarja ha fél 9 vagy 9 van, simán feljön,nembaj ha az ember fürdeni szeretne.Bocsi de ez most kijött belőlem.Ja és ne haragudj hogy hasznos tanáccsal nem tudtam szolgálni.További szép estét!
2013. júl. 3. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!