Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után nagy erőfeszítés...

Szülés után nagy erőfeszítés volt, hogy ismét nőnek érezzétek magatokat?

Figyelt kérdés

Konkrétabban: Szülés előtti súly és alak visszanyerése, csinosabb öltözködés, szőrtelenítés, kozmetikus, minimális smink ha kimozdultatok, stb.

Tudom nem ezek a dolgok határozzák meg hogy valaki nőies, de szeretném, ha szülés után is úgy tekintenének rám, mint csinos, igényes nő. Tudom, hogy a picin is múlik, hogy milyen. Ti hogy csináltátok? Mennyire sikerült adni magatokra, és a szülés után mennyivel?

2017. febr. 15. 15:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
59%

Nem. Mert csak rajtam mult es tettem is erte hogy csinos legyek. Dieta, otthon minden nap 1 ora torna keso este mikor mar aludt a fiam, 5 honap alatt lement 20 kilo, vekonyabb lettem mint elotte.

Smink: minden nap sminkeltem ha mentunk valahova, hajamat nem vagattam le fulcimpaig hanem maradt hosszu, havonta festettem (szokere), otthon, szinten a pici alvasa utan keso este.

Szoliba is jartam mert nem szeretem ha feher vagyok (semmi extra, de mindenki kerdezte amikor feher vootam hogy beteg vagyok-e :))

Csak rajtam mult hogy keso este es koran reggel akarok-e magamra idot szanni es en akartam.

2017. febr. 15. 16:32
 12/21 anonim ***** válasza:
63%
Az anya igényessége és maga felé támasztott követelmények nem a babán múlnak sosem, lehet akármilyen hasfájós rosszevő/alvó stb. Szülés előtti súlyom nem nyertem vissza de nem foglalkozom a dologgal. Fodrászhoz ugyanúgy havonta mentem mint előtte. Sminkelni csak ha elmentünk valahova, kozmetikushoz pedig 2 havonta jártam és járok is. Ezek nem változtak. Viszont legalább félévig előnyben részesítettem a melegítőt, az volt kényelmes.
2017. febr. 15. 17:04
 13/21 A kérdező kommentje:

Hú de jó, meg érdekes dolgokat írtok!

Sajnos a terhesség előtt sokat híztam, azt is le kellene majd adnom, nem csak a terhesség alatt feljöttet. 20 kilóról lesz szó kb.

Szoláriumról jut eszembe, február, márciusban én is el szoktam menni 3-4 alkalommal csak hogy ne legyek fakó, de az most kimaradt. Most elég sok munkába járós elegánsabb ruhám van, itthonra a játszósaim nem a legszebbek (festékfolt, stb. ), azokból majd be kell újítanom.

2017. febr. 15. 17:57
 14/21 anonim ***** válasza:
80%

A megjelenésem kifogástalan volt, de a szülés és szoptatás miatt inkább éreztem magam anyának, mint nőnek. A napi rutinnal nem hagytam fel, az alakom is a 3. napom helyrejött.

Zavart, hogy már nem vagyok lány, eltünt a szemérmességem miután az alfelem egy csomóan megnézték, szétszakadtam és összevarták és kakit is sikerült tolnom. Abszolút eltűnt az intimitásérzésem, annyira természetessé vált, hogy valaki folyton a mellemen van. A kórházban mindenki fejt és szoptatott, a szoptatási tanácsadók egy rakás mellett láttak és fogtak már, az enyémet is. Úgy éreztem a testem egy használati tárgy. Teljesen normális lett a meztelenség. Nem éreztem sajátomnak a testem, mint korábban, nem a privátszférám volt, hanem közkincs. Elég nyomasztó volt, de szerencsére egy csomó jó is társult mellé. Szoptatás után kellett egy kis idő, mire a sajátomnak éreztem újra a testem, kb 3 hónap, mire a maradék tej is felszívódott.

Én nem tudom mások hogy élték meg ezeket, de nekem ez a rész volt a legfeldolgozhatatlanabb az egész anyaságnak. Nem szültem fiatalon, és több kapcsolatom is volt korábban. Mégis megviselt.

2017. febr. 15. 18:34
 15/21 anonim ***** válasza:
63%
Érdekes amit a 14-es ír. Kicsit én is így vagyok vele. Hiába érzem magam nagyon jól, (szerintem jól is nézek ki) mégis, ha meztelen bele nézek a tükörbe nem egy kívánatos szexi nőt látok, hanem egy anyát, aki szoptatja a gyerekét. Hiába vannak kétszeresére duzzadva a melleim, ami egyébként marha jól néz ki, mégsem a szexualitást látom, meg azt, hogy a páromnak ez mennyire tetszik. Valahogy ez tényleg fura.
2017. febr. 15. 18:47
 16/21 A kérdező kommentje:
Én már a terhesség elején nem tudtam a melleimre mint női "fegyver" tekinteni. Korábban formásnak láttam őket és ugye terhesség alatt nagyobb lesz a bimbóudvar, sötétebb és az alakja is megváltozott. Tudom, hogy nem lesz sosem a régi. Nagyon szeretnék szoptatni is, arra leszek kíváncsi hogy például a férjem hogy fog viszonyulni hozzájuk...
2017. febr. 15. 19:37
 17/21 anonim ***** válasza:
63%

A terheléses cukorvizsgálatnál picit magasabb lett az eredmény, ezért Ch diétát kellett tartanom. Ezért egyáltalán nem híztam. (Amúgy ezt mindenkinek ajánlom, terhesség alatt is tartható étrend, nem leszel éhes, nem hízol és több az energiád, csak előnye van.)

Viszont a szülésem horrorisztikusra sikerült (az orvosom három éve emlegeti, mert szakmailag is nagy kihívás volt), 3 hétig ülni se tudtam, mozogni is segítséggel, levegőt pedig csak fűzőben kaptam. Mivel akkor azzal voltam elfoglalva, hogy segítséggel a mosdóig eljussak, a külsőm se engem, se a környzetemet nem foglalkoztatta. Ráadásul sok vért is vesztettem, inkább a falfehér színem miatt aggódott mindenki.

Amikor egy hónap múlva rendbejöttem, túlsúlyom akkor sem volt, csak a hasam nem akart visszahúzódni. Elmentem a sebészetre, közölték, hogy szétnyílt a hasfalam, ezen edzés nem segít, műteni kell. De egy év a maradandóság, azt meg kell várni. Egy évvel a szülés után megműtöttek, azonnal lapos lett a hasam és így a terhesség előtti alakom is visszatért.

Mivel az első hónap elhanyagoltsága (a kádba is segítséggel másztam be, fájdalmaim voltak) és a nagyobb has is egészségügyi probléma volt, sem engem, sem a férjemet nem zavarta. Ő akkor nyugodott meg, amikor az orvos a kontrollon mondta, hogy minden rendben van velem, meggyógyultam.

Az is igaz, hogy a külsőmért túl sokat nem kell, kellett tennem. A bőröm nem problémás, így kozmetikusra nincs szükségem. Göndör hajam van, amit magamnak festek, ezért fodrászhoz alapból évente 2-3 alkalommal megyek csak.

A bőröm extrém fehér, barnulásra képtelen, ezért hiába járnék szoláriumba, vagy napoznék, csak leégni tudok.

A terhesség alatt és a felépülés után is sokat mozogtam, így ahasizmomon kívül mindenem ugyanolyan maradt. Az egy hónapos kihagyás nem látszott meg.

Két hónappal a szülés után vizsgám is volt, azzal sem volt gondom, amíg le voltam robbanva, tudtam készülni rá.

2017. febr. 15. 20:13
 18/21 anonim ***** válasza:

A lányom 5 hónapos koráig volt rajtam 8 kiló plusz, de még így is csak 54 kg voltam, úgyhogy ez kb csak engem zavart. Ezután elkezdett lemenni, 48nál állt meg. A kilók száma így már nem zavar annyira, de az igen, hogy az a 2 kiló mind a hasamon van. 19 hónapos a lányom, most már teszek azért ellene.

A hajam hosszú, derékig érő, aminek nagyon örülök, mert azóta tudom növeszteni, hogy terhes lettem, előtte csak szerettem volna, de mindig letört a vége és csúnya volt. Most nagyon örülök, hogy szép és hosszú. Hajfestés havonta alap, mert hiába vagyok csak 29 éves, évek óta őszülök sajnos, most már oldalt elég látványos lenne. Viszont anyum fodrász, úgyhogy nem kell szalonba járnom vagy ilyesmi.

A szőrtelenítést megmondom őszintén, eleinte ellazáztam, leginkább azért, mert a szex is elég ritka volt. Mióta az helyreállt, már szőrtelenítek ugyanúgy, mint régen. A sminkelés nagyon zavart, hogy nincs rá időm, régen mindig sminkeltem, most viszont nem értem rá, és ha ki is festettem magam, a gyerek alttása stb. közben elkentem sokszor. Ebben tartósabb megoldást kerestem, műszempillám van, és festem a szemöldököm, így mindig olyan, mintha ki lennék festve ilyen alap szinten, csak egy BB krémet kenek fel reggel. Jobban érzem így magam.

Öltözködés terén a régi gatyák jók rám, felsőket vennem kellett újakat, mert az amúgy pici melleim akkorára nőttek a szoptatás miatt, hogy minden felsőm a köldökömig ért :D szóval beszereztem jó pár hosszabb fazonút.

2017. febr. 15. 21:06
 19/21 anonim ***** válasza:

első szülésem után nehéz volt hozzászokni h kevesebb idő jut magamra. mostanra (5honap) elteltével már sikerült valahogy megoldani.

meg ugye vannak az egyéb megjegyzések föképp nálam idösebb anyukáktol h minek fested magad stb stb. de ugyvélem h aki nem hanyagolja el ezáltal a gyerekét h fordit magára bizonyos idöt, kényeztetést az nyugodtan tegye amit rég ;) még nők vagyunk akik szeretnek magukra adni! a baba is felnö majd aki sztem szivesen hallaná h milyen szép anyukája volt..és nem pedig hanyag, megjelenhetetlen.

ui.: sajnos eleinte nekemse volt idöm magamra és felse tünt h iszonxu mennyiségbe. hullik a hajam és száraz lett. aki tudna ezellen tanácsod adni mai napig tartó küzdelmemnek megköszönném:D

2017. febr. 19. 23:58
 20/21 anonim ***** válasza:

19es

Nemtudom h szoptatsz e. Mert sajna aki szoptat tovább hullik a ha 😠

Nekem hosszú fekete ( festett) hajam volt.

Iszonyúan zavart h hullu és már annyira látszott a sötét hajam alatt a fehér fejbőröm 😢

Így vágattam egy bob frizurát, és váltottam szőkére. Utánna jött egy keratinos hajfeltöltés, és jó minőségű drága balzsam használat 3 naponta....

De az igazi áttörést a szopi befejezése hozta.

Egyébként egyetértek az írásoddal.

Imádom h nővagyok, és annak érzem magam!

Engem is leszótak h itthonra minek sminkelek stb. De aki ismer és találkozunk az utcán stb. Mindig megjegyzi h jól nézek ki!!! És etől jól is érzem magam. Ez a lényeg. Hogy szeressek a bőrömben lenni

2017. febr. 20. 07:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!