Akik ikreket szültek hüvelyi úton: a második babát is olyan erőfeszítés kinyomni, mint az elsőt, vagy az már könnyebben megy?
Nekem császárom volt, de a doki a hüvelyire is felkészített. Azt mondta, hogy a második sokkal könnyebb, mert az első már kitágítja az utat.
Ráadásul nekem a "B" baba kisebb is volt.
De végülis császár lett hálistennek.
Én hüvelyi úton szültem az ikreimet. Ahogy az első is írja, tényleg elvileg az "A" baba megcsinálja az utat a "B" babának,de azért ez nem ilyen egyszerű...sajnos.
Nekem például "B" babám volt nagyobb és bizony a legtöbb ikresnek, akikkel én beszélgettem, szintén a "B" baba volt nagyobb. Persze ez lehet véletlen, de mindensetre mutatja,hogy nem törvényszerű, hogy a második a kisebb.
Belőlem kinyomták a "B" babámat, mert lábbal jött ki sietősen, rátekeredve a köldökzsinórral. Persze nekem is kellett nyomnom és vártuk ugyanúgy a fájást, de lényegében sztem már mindegy volt, hogy fejjel jön-e ki úgy ahogy kell vagy így "rosszul", lábbal, mert addigra úgy elfáradtam, hogy sztem nekem akkor is segíteniük kellett volna kinyomni, ha fejjel jött volna ki. Hú, remélem érthető:)
9 órán keresztül volt bekötve az oxitocin sűrű brutál fájásokat csinált, a dokim kézzel is tágított. Mindezt este 3/4 11-től reggel 3/4 8-ig, úgy hogy a szülés napján már hajnali 5-től fent voltam. Tehát az úgy is sok,ha csak szimplán nem csinál semmit az ember, de közben még szülni is...na, érted. A második babámnál már tényleg észnél sem voltam, csak csináltam mindent, mint egy robot érzelmek nélkül...de lehet jobb is, mert így nem fogtam fel egy pár percig még,hogy a "B" babámmal gond van a születés miatt. Elrohantak vele, mert nem sírt fel, meg sem mutatták, de őszintén, nem is emlékszem erre,nem jutott eszembe,hogy miért nem mutatják meg őt is. Aztán szerencsére nagy baj nem történt, az első órákban voltak csak vele gondok, de semmi több:) Amúgy 4 perc van köztük, hivatalosan 5.
Egy ikres, aki szintén hüvelyi úton szült, mesélte,hogy neki nagyon gyorsan történt minden, tényleg hamar megszülettek a babák. Hát, ő biztos nem is volt úgy kifáradva, talán 40 percet tartott neki az egész. Vigyorogva emlékszik vissza:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!