Hogyan dolgozható fel, ha valaki hosszú éveken át mindent megtett egy sikeres vállalkozás létrehozása érdekében, de az összes próbálkozása csúfos kudarc lett a legnagyobb akarás és erőfeszítés ellenére is?
Alighanem nagy levegővétellel. Engedni kell, hogy lecsillapodjon a fájdalom, ki kell heverni (megadni ennek is az időt, mert nem bagatellizálható el), aztán mérlegelni, hogyan tovább. Mert ha valakiben megvolt a spiritusz, hogy éveken át mindent beleadjon egy vállalkozásba, akkor valószínűleg megvan arra is, hogy kikalkulálja, a jövőben miképpen kerülje el a korábban akadályt jelentő külső tényezőket.
Sok siket, ha netalántán te vagy az a valaki!
A *3-as válasszal abszolút szimpatizálok! :D
A *4-essel viszont nem értek egyet, mert ez a "kitartó és odaadó munka meghozza gyümölcsét" duma a legnagyobb baromságok egyike.
Szerintem az a legcélravezetőbb, hogyha engeded, hogy az érzéseid kitörjenek a kudarc miatt. Nem lehet előre megmondani, hogy hetek, hónapok vagy évek múlva fog csillapodni, de, amennyiben hagyod, hogy kitombolják magukat az érzelmeid, utána jobb lesz.
A legrosszabb, amit tehetsz, ha elfojtod, és megpróbálod elterelni a figyelmed róluk. Attól még az ugyanúgy ott lesz, és emészteni fog.
Tehát menj el inni, menj el bulizni, csajozz (ha egyedülálló vagy). Járj el sportolni, edzd ki magadból a feszültséget. Ha úgy érzed, hogy rádtör a levertség, akkor ordíts bele a párnába, üss bele a falba tenyérrel (kárt ne tegyél magadban), vagy dobbants néhány kiadósat a földön. Vezesd le a feszültséget!
Előbb-utóbb el fog múlni a kudarcélmény. Szurkolok!
Úgy teheted túl rajta magad, h okulsz a hibádból:
nem céltudatosnak kell lenni alapvetően, hanem rájönni, miért a folyamata lényeg a létezésben.
(Más kérdés, amikor rákényszerül az ember valami cél elérésére, de az már az elején szívás, pont emiatt, h rákényszerül.)
4 es vagyok,
Pedig ezt tapasztaltam, hogy a kitartás meghozza a gyümölcsét. Viszont valóban a realitások talaján kell maradni, de törekedni kell, hogy a legjobbat hozzuk ki az adott szituációból. Tudod a legnagyobb baromság feladni és elmerülni az önsajnálatban.
5-ös válaszoló vagyok:
Az önsajnálatban elmerüléssel tényleg nem értek egyet. Nyilván sajnálja az ember magát, de ha hagyja azt eluralkodni, onnantól kezdve az önsajnálat mentálisan kigyilkolja.
Viszont: a kemény munka nem hozza meg automatikusan a gyümölcsét. Csak nézz körül az országban: szerintem nálunk is vannak páran (úgy néhány millióan), akik évtizedek óta keményen dolgoznak, napi 8 órát robotolnak, és mégse tudtak eljutni csak odáig legfeljebb, hogy hónapról-hónapra élnek, és a számlák miatt fő a fejük.
Ami szerintem a sikerhez kell:
- Tudás és ötlet
- Elegendő idő
- Pénz
- Kapcsolatok
- Szerencse
- Szerencse
- Szerencse
Szóval kérdező, szerintem nem a te hibád, hogy nem jött össze a siker. Sajnos a világ van szerintem rosszul össze rakva. Eleve gondolj bele, milyen világnak kell lennie annak, amelyiknek tagjai képesek az egekbe magasztalni a Szabó Péter féléket, akik közhelyes semmitmondó bölcsességeikkel százmillió forintokat hoznak össze egy nap alatt (nyilván mindenki látta az "Áttörés" hirdetést).
Akinek egy minimális esze van, akkor abból a tízezer forintból inkább elviszi a családját egy jó programra. Az már inkább pozitív energiát ad, mint egy bullshit-parádé!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!