Kinek-miért fontos a (saját vagy akár örökbe fogadott) gyerek?
Szinte mindenki saját (ha nem lehet saját, akkor örökbe fogadott) gyereket akar.
Szinte mindenki akar gyereket!
-Vannak aki azért, hogy:,,a családnevét tovább vigye, hogy a neve fennmaradjon, a gyerekében tovább éljen, folytonos legyen a család..."
-Vannak akinek játéknak kell, olyan kis aranyos, jó vele játszani...
-Vannak ,,magukat elnyomottnak, érzők, akik legszívesebben mindenkit jól pofán vágnának, de nem mernek senkihez sem szólni sem, de a saját gyerekükön ki tudják (merik) élni büntetlenül azt a bennük a világgal szemben felgyülemlett bosszúvágyaikat vagy szadista hajlamaikat vagy a szüleiktől elszenvedett sérelmeiket gyermekeiken megbosszuló (engem is ütött-vert az apám...) kielégülési vágyaikat..."
-Vannak, akiknek megélhetési forrás (családi pótlék és egyéb állami támogatások) miatt.
-Vannak, akiknek ,,csak úgy, mert mindenkinek van, ez világ rendje..."
-Vannak, akiknek azért, hogy ,,megmutathassák, hogy milyen jó szülők, esetleg ha anyagi helyzetük megengedi, azzal is dicsekedhetnek, hogy a gyermekükön keresztül is fitogtatják gazdagságuk (ellátják a gyereket minden jóval), sokan abban reménykednek, hogy az Ő gyerekük lesz a világon a legszebb, a legokosabb, a legműveltebb... (egy földi Isten lesz)"!
...
Nektek minek kell?
Mert csodát ad egy gyerek. Annyi csodát ad, hogy még a gondolatára is meghatódtam, bekönnyeztem, pedig még nincs is gyerekem. Meg úgy klassz lehet nézni, ahogy fölfedezi a világot, azért is jó lehet pl.
Meg hát ha már megvan egy gyerek, akkor miért fontos, hát mert ő az én kicsikém, és egy kis cukiság, és ha nagyobb lesz, akkor is az én kicsikém marad, csak már nagyobb lesz. Meg hát úgy ösztönösen is akarhat valaki gyereket, meg hogy meg szeretné tapasztalni tényleg csak az anyaságot, vagy valakinek esetleg azért is lehet, mert átadhatja, amit tud; és akkor ezáltal fennmaradnak az ő bölcsességei, és nem csak a gyereknek, hanem a gyerek által még sok másnak is hasznára válhatnak, de ez nekem szerintem amúgy nincs benne, mert kicsit kihasználás, hogy "terjeszd már el , amit mondtam". Akartam még valamit írni, meg volt egy mondatom, amit nehéz értelmezni, de hát énszerintem nagyjából ennyi, amit mondani tudnék ezzel kapcsolatban. Ja talán még az is, hogy az ösztönökkel kapcsolatban még, hogyha jó a kapcsolat a szülők-gyerek között, akkor az úgy tök jó lehet, hogy van közöttük egy olyan kapocs, megbeszélik a dolgaikat és tök jól megértik egymást.
A kérdésed szerintem igenis rendjén van. Már csak abból a szempontból is, hogy valóban sokan "csak úgy", minden előzetes megfontolás nélkül vállalnak gyermeket. Márpedig ez a vállalás egy egész életre szóló "projekt", amely nem csak egyszerűen egy cukiságos kisbabáról szól, hanem bizony nagyon komoly személyiségformálódásról is. Ebben a meghitt közösségben mindenki változik, hiszen egy új jövevényről való gondoskodás, fejlesztés mindenkit átformál. Az, hogy ki és miért szül gyermeket, egy szubjektív ok. Bizony sokan elvárásból, mert már korban van, itt az ideje. De nem meggyőződésből, hogy annak a kis emberkének vajon így jó lesz?
Üdv,
Rácz Gabriella
ifjúságsegítő és 5 gyermekes családanya :)
Kb ahhoz hasonlo pl amikor szerelmes vagy minek kell egy másik ember
Az anyai szeretet a szerelmen is tultesz
*mármint a kérdés ahhoz hasonlo
Mintha azt kérdeznék minek neked egy szerelem
Ugyanazért, amiért mindenki keresi élete párját?...vagy te csak azért tartod a barátod/barátnőd, hogy legyen kivel b...ni?
Az ember egy társas lény, szüksége van családra a boldogsághoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!