Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek van olyan, akinek...

Szerintetek van olyan, akinek nem való gyerek?

Figyelt kérdés

Most nem a terhesen is cigiző,alkesz,munkakerülő emberekre gondolok,mert nekik nyilván nem való :)

Arra gondolok,hogy például szabadabb szellemű emberek,akik nem bírják a kötöttségeket,megszokásokat,hogy bírkóznak meg a gyerekneveléssel?Mert az pont a rendszerességről szól,legalábbis egy napirendnek kell lennie,a gyerek érdekében.Plusz ugye nem csinálhatsz azt,amit akarsz és egy életen át tartó felelősséget jelent.

Van itt ilyen szülő,vagy ismertek ilyet?Érdemes ilyen személyiséggel belevágni egyáltalán,vagy csak mindig vissza fogja sírni az ember a "szabad" időket?Vagy a gyereked iránti szeretet felülírja ezt?Egyébként szeretem a gyerekeket,de persze egy saját gyerek más téma :)

20L

2017. febr. 3. 11:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
9%
Szerintem van, pl itt is gyakorin. Akik folyton arról panaszkodnak, hogy nem tudnak semmit csinálni a gyerek miatt meg hogy egész nap sír, na az ilyenek szerintem nem érdemlik meg az anyaságot. Igaz nekem csak egy fiam van, többet nem merek vâllalni, de sose panaszkodtam.
2017. febr. 3. 14:49
 12/19 anonim ***** válasza:
87%
Én is ilyen "szabadabb" voltam 20 évesen. Egy normális kapcsolat se volt nekem akkor való, nemhogy gyerek. Éltem az életemet majd megkomolyodtam. Jelentem, elég sok idő eltelt, van egy 16 hónaposom és teljesen jól érzem magam a kötöttséggel, felelősségtudattal, megszokásokkal. Sőt úgy gondolom pont kicsik az igényeim, napi 1 óra egyedülléttel bőven beérem, nem is vágyok el itthonról bulizni meg wellneszezni se. Nem fogok hazudni, amikor fél éves korában éjjelente felkelt 10x akkor volt mikor átfutott az agyamon, hogy régen senki se osztotta be az időmet, de soha nem bántam, hogy gyermekem született.
2017. febr. 3. 14:54
 13/19 anonim ***** válasza:
74%

11.

Miért ne lenne való, mert panaszkodni mer. Nem egyszerű, főleg ha több pici van, nekem normális is, hogy nem a szuperanyut játssza, hanem mer beszélni a problémákról.

2017. febr. 3. 21:30
 14/19 anonim ***** válasza:
81%
11-es, attól még, mert egy nőnek vannak természetes emberi igényei a kikapcsolódásra és a pihenésre, nem azt jelenti, hogy nem való neki gyerek. Pont az ilyen ítélkező szuper ősanyáktól mint te, nem mernek a kismamák beszélni az érzésikről sok esetben. Egy nőnek más szerepe is kell hogy legyen egészséges esetben, nem csak az anyaság.
2017. febr. 3. 22:09
 15/19 anonim ***** válasza:

20 évesen ne foglalkoztasson a dolog. Akkor foglalkoztasson, ha lesz tartalék pénz, olyan pasi, akiben nem a szerelmedet fogod csak látni, hanem azt a férfit, akire bármikor rábíznád a majdani gyerekeidet. És maikor már nem fogsz tudni másra gondolni, mint a gyerekre.

Ha ez eljön: szülj. Ha nem jön el, ne tedd. Csak azért, mert méhed van, még nem kötelező használnod is.

2017. febr. 3. 22:12
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem vagyok ősanya, csak 26 vagyok. Nem panaszkodni
2017. febr. 3. 22:34
 17/19 anonim ***** válasza:
Más dolog a panaszkodás és megint más ha valakinek problémája van és tanácsot kér
2017. febr. 3. 22:38
 18/19 anonim ***** válasza:
51%
A panaszkodâs eleve negativitâs
2017. febr. 3. 22:40
 19/19 anonim válasza:

Hát kicsit régi kérdés,de válaszolok.Nekem például szinte majdnem biztosan nem való gyerek.Sokat gondolkodom rajta.Egyetem utáni időszakon.Arra

eljutottam,hogy párkapcsolatot szeretnék.De van szabadidőm,amiből nehezen,vagy egyáltalán nem engedek.Vagyis nem vagyok kompromisszum kész ezzel kapcsolatba.Gőként azért is tanulok hogy ez biztosítva legyen ez a szabadidő.Partnerrel szivesen megosztanám.De igazából mindig eljutok eddig a pontig,hogy többet nem.A gyerek pedig hatalmas elköteleződés.Ezt a megkötést én nem akarok.Nem vettem el a gyerek vállalást,de a jelenlegi helyzetben nem tudnám megadni azt egy gyereknek amire szüksége volna.Vagyis nagyon magamra kényszeríteném,akkor igen.De az nem megoldás.Ennek szerintem belülről kell jönnie.

22/F

2022. ápr. 19. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!