Szerintetek van olyan, akinek nem való gyerek?
Most nem a terhesen is cigiző,alkesz,munkakerülő emberekre gondolok,mert nekik nyilván nem való :)
Arra gondolok,hogy például szabadabb szellemű emberek,akik nem bírják a kötöttségeket,megszokásokat,hogy bírkóznak meg a gyerekneveléssel?Mert az pont a rendszerességről szól,legalábbis egy napirendnek kell lennie,a gyerek érdekében.Plusz ugye nem csinálhatsz azt,amit akarsz és egy életen át tartó felelősséget jelent.
Van itt ilyen szülő,vagy ismertek ilyet?Érdemes ilyen személyiséggel belevágni egyáltalán,vagy csak mindig vissza fogja sírni az ember a "szabad" időket?Vagy a gyereked iránti szeretet felülírja ezt?Egyébként szeretem a gyerekeket,de persze egy saját gyerek más téma :)
20L
Még nagyon fiatal vagy. Természetes, hogy most ezt gondolod, és ennek is van itt az ideje, a szórakozásnak, az útkeresésnek, a pártalálásnak, önmagad megtalálásának.
10-15 év múlva majd meglátod, akkor hogyan fogsz érezni.
Persze, van olyan, akinek nem való gyerek, mert nem tudta/akarta vegigjarni azt az utat, ami ehhez kell. Bölcsességre vall,ha valaki ezt belátja, és nem büntet egy gyermeket önmagával.
Viszont egy nőnek azt is tudomásul kell venni, hogy a gyermekvállalásra x idő áll rendelkezésre biológiailag, nem lehet végtelen ideig húzni ezt a döntést.
De ha rólad van szó, te még bőven ráérsz.
43 éves, negyedik gyerekkel várandós nő
Szerintem ezek a tulajdonságok határozzák meg döntően, hogy kinek való és kinek nem. Egy szabadabb szellemű embernek, aki nem bírja a rendszerességet, gondot okozhat, hogy márpedig a baba rendszert visz az életébe. Én viszont pont az ellenkező eset vagyok: rendszerszerető vagyok, sőt kínosan ügyelek arra, hogy mindent maga rendjében és idejében csináljak. Ha elkezdek porszívózni, azt akkor sem hagyom abba a vége előtt, ha megveszek tőle, annyira kell pisilni. Utálom megszakítani azt, amit csinálok. Na képzelj el engem, hogy milyen lesz, amikor a baba elkezd sírni és tetszik/nem tetszik, meg kell szakítanom azt, amit éppen csinálok... Bármilyen emberről is legyen szó, mindenkinek nehézséget okoz alkalmazkodni egy új helyzethez.
Én például sokat gondolkodtam azon, hogy kell-e nekem gyerek, való vagyok-e anyának. Sosem tudtam magam elképzelni gyerekkel. Most, hogy terhes vagyok, teljesen megváltozott az énképem! Nagyon sok olyan tulajdonságom, amit eddig összeférhetetlennek hittem a gyerekneveléssel, most pont, hogy hasznosnak tűnik számomra! Szerintem nagyon jó anya leszek és az a legfontosabb, hogy amint megláttam a 2 csíkot a teszten, ezt azonnal éreztem. Nem tudhatod előre, hogy te majd mit fogsz érezni, azt meg pláne nem, hogy a valóságban hogyan fogsz teljesíteni anyaként.
4-es vagyok. Bocsánat, elírtam az első mondatot, hiányzik egy "nem" belőle:
"Szerintem NEM ezek a tulajdonságok határozzák..."
#7 semmi gond nincs a bulizással,talán bűn jólérezni magunkat?Nyilván hányásig inni magunkat undorító dolog,de ésszel is lehet bulizni...A mai világban sokkal felelősségteljesebb dolog 35 évesen szülni,mint 20 évesen,diploma,biztos anyagi háttér és élettapasztalat nélkül.
Persze a legideálisabb a kettő között van,25-30 évesen,de az élet lehet máshogy hozza :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!