Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek van olyan, akinek...

Szerintetek van olyan, akinek nem való gyerek?

Figyelt kérdés

Most nem a terhesen is cigiző,alkesz,munkakerülő emberekre gondolok,mert nekik nyilván nem való :)

Arra gondolok,hogy például szabadabb szellemű emberek,akik nem bírják a kötöttségeket,megszokásokat,hogy bírkóznak meg a gyerekneveléssel?Mert az pont a rendszerességről szól,legalábbis egy napirendnek kell lennie,a gyerek érdekében.Plusz ugye nem csinálhatsz azt,amit akarsz és egy életen át tartó felelősséget jelent.

Van itt ilyen szülő,vagy ismertek ilyet?Érdemes ilyen személyiséggel belevágni egyáltalán,vagy csak mindig vissza fogja sírni az ember a "szabad" időket?Vagy a gyereked iránti szeretet felülírja ezt?Egyébként szeretem a gyerekeket,de persze egy saját gyerek más téma :)

20L

2017. febr. 3. 11:45
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
57%
Persze hogy van, de akiket en ismerem nekik azert nem mert annyira onzok hogy semmit nem tudnanak feladni egy gyerek miatt. Van amelyik mondta is, nem is egy, hogy azert nem valo neki mert nem tudna koran kelni / lemondani a penz elszorakozasarol. Es ezek 30 feletti emberek.
2017. febr. 3. 11:48
 2/19 anonim ***** válasza:
69%

Még nagyon fiatal vagy. Természetes, hogy most ezt gondolod, és ennek is van itt az ideje, a szórakozásnak, az útkeresésnek, a pártalálásnak, önmagad megtalálásának.

10-15 év múlva majd meglátod, akkor hogyan fogsz érezni.

Persze, van olyan, akinek nem való gyerek, mert nem tudta/akarta vegigjarni azt az utat, ami ehhez kell. Bölcsességre vall,ha valaki ezt belátja, és nem büntet egy gyermeket önmagával.

Viszont egy nőnek azt is tudomásul kell venni, hogy a gyermekvállalásra x idő áll rendelkezésre biológiailag, nem lehet végtelen ideig húzni ezt a döntést.

De ha rólad van szó, te még bőven ráérsz.

43 éves, negyedik gyerekkel várandós nő

2017. febr. 3. 12:04
 3/19 anonim ***** válasza:
29%
Én most lettem terhes 35 évesen, többek között a kötöttségek miatt is. Én úgy látom, hogy kényszeres napirend nélkül is lehet gyereket nevelni, én így szeretnék, persze más kérdés, hogy majd hogyan alakul. Van ismerősöm aki rengeteget utazott már pár hónapos gyerekkel is, sokféleképpen lehet csinálni. Na de 20 évesen szülni?! De jó, hogy nem estem akkor teherbe, nekem az nagyon korai lett volna. Szerintem te is várj ezzel még sokáig.
2017. febr. 3. 12:15
 4/19 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem ezek a tulajdonságok határozzák meg döntően, hogy kinek való és kinek nem. Egy szabadabb szellemű embernek, aki nem bírja a rendszerességet, gondot okozhat, hogy márpedig a baba rendszert visz az életébe. Én viszont pont az ellenkező eset vagyok: rendszerszerető vagyok, sőt kínosan ügyelek arra, hogy mindent maga rendjében és idejében csináljak. Ha elkezdek porszívózni, azt akkor sem hagyom abba a vége előtt, ha megveszek tőle, annyira kell pisilni. Utálom megszakítani azt, amit csinálok. Na képzelj el engem, hogy milyen lesz, amikor a baba elkezd sírni és tetszik/nem tetszik, meg kell szakítanom azt, amit éppen csinálok... Bármilyen emberről is legyen szó, mindenkinek nehézséget okoz alkalmazkodni egy új helyzethez.

Én például sokat gondolkodtam azon, hogy kell-e nekem gyerek, való vagyok-e anyának. Sosem tudtam magam elképzelni gyerekkel. Most, hogy terhes vagyok, teljesen megváltozott az énképem! Nagyon sok olyan tulajdonságom, amit eddig összeférhetetlennek hittem a gyerekneveléssel, most pont, hogy hasznosnak tűnik számomra! Szerintem nagyon jó anya leszek és az a legfontosabb, hogy amint megláttam a 2 csíkot a teszten, ezt azonnal éreztem. Nem tudhatod előre, hogy te majd mit fogsz érezni, azt meg pláne nem, hogy a valóságban hogyan fogsz teljesíteni anyaként.

2017. febr. 3. 12:16
 5/19 anonim ***** válasza:

4-es vagyok. Bocsánat, elírtam az első mondatot, hiányzik egy "nem" belőle:

"Szerintem NEM ezek a tulajdonságok határozzák..."

2017. febr. 3. 12:17
 6/19 A kérdező kommentje:
Nem akarok még gyereket,majd 5-10 év múlva esedékes a kérdés,csak felmerült bennem ez a dolog :D Köszi a válaszokat,nagyon hasznosak voltak :)
2017. febr. 3. 13:07
 7/19 anonim ***** válasza:
14%
Mi az hogy "nade 20 évesen szülni" ? Egészségesebb, mint 34 felett. Nem minden 20 éves nőnek az az élete, hogy hétvégente diszkóban hány, hétköznap szülei eltartják.
2017. febr. 3. 13:08
 8/19 anonim ***** válasza:
78%
Van bizony. De te még nagyon fiatal vagy, változhatsz.
2017. febr. 3. 13:15
 9/19 A kérdező kommentje:

#7 semmi gond nincs a bulizással,talán bűn jólérezni magunkat?Nyilván hányásig inni magunkat undorító dolog,de ésszel is lehet bulizni...A mai világban sokkal felelősségteljesebb dolog 35 évesen szülni,mint 20 évesen,diploma,biztos anyagi háttér és élettapasztalat nélkül.

Persze a legideálisabb a kettő között van,25-30 évesen,de az élet lehet máshogy hozza :)

2017. febr. 3. 13:24
 10/19 anonim ***** válasza:
62%
Ma olvastam itt gyakorin egy liba valaszat egy ovis programmal kapcsolatos kerdesre hogy kar hogy nem zartkoruek a programok a gyereke ovodajaban mert igy el kellra mennie es nem marad szabija wellnesselni (szo szerint ezt irta). Na, pl. ilyennek nem valo.
2017. febr. 3. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!