Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek egy 7hónapos baba...

Szerintetek egy 7hónapos baba ellátására elég havi 20. 000ft?

Figyelt kérdés
egyedül nevelem a kisfiam és az apukája úgy gondolja ennyi pénzből bőven el tudom látni a picit!

2017. jan. 31. 21:24
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
54%

A nagy lányom apja 10-15 ezret ad kb. Havonta? Hát ha havonta egyáltalán kiváncsi a gyerekére,akkor ad havonta,amúgy másfél havonta megy a gyerek,akkor ad max. Nekem van párom hálistennek,így gond nincs,de amúgy most már két gyerek van,ugye utánuk 26ezer a családi. Ez elég kettőjükre. De nekem olcsón van a tápszer. Ha beteg egy,akkor is elég 20ezer egyre,ruhát nem abban a hónapban veszek akkor. Használtan fillérekért van a ruha.

A bíróság se ítélne meg többet neked.

Sajna mindig azé a felelősség,akinél marad a gyerek. Én nem várom el hogy adjon az apja bármit,mert mivel alig van ott a gyereke,így nyilván különösebben nem is kiváncsi rá,ergo ha nem érdekli a gyereke,miért akarna fizetni.

2017. febr. 1. 10:11
 42/54 anonim ***** válasza:
85%

"Sajna mindig azé a felelősség,akinél marad a gyerek."

Úgy tűnik, a gyakorlatban sokszor igen, csak épp nem így kell(ene) lennie. Ez az, amit az "álmodozás"-sal dobálózók nem bírnak felfogni.

2017. febr. 1. 10:37
 43/54 anonim ***** válasza:
20%

Szerintem jelen esetben a 20e gyerektartás reális, később majd lehet többet kérni. Hisz minél nagyobbak a gyerekek, annál többet kell rájuk költeni. Én személy szerint (így 2 gyerek után is) csak tápszerre, ételre, pelenkára sokallom, hogy 50e felett költöttél (havi szintre nézve). Ezeket jóval kevesebből ki lehet hozni, és akkor még mindig nem spóroltál. Ha oda is figyelsz, és "okosan" vásárolsz, akkor meg pláne. Nem bántásból írom, de azért ezt igen túlzónak érzem. Mert így nézve ha még hozzá vesszük a többi költséget, ruha, játék, esetlegesen gyógyszerek, tisztálkodás stb. akkor már 100ezeres tételekről is beszélhetünk. És ha tényleg ennyibe fájna átlagosan egy csecsemő gondozása, akkor egy átlagos család be se tudná vállalni...pláne nem több gyerekre.

Mások is kb. ennyi gyt-t kapnak (20-30 körül) egy gyerekre, még iskolás, kamasz gyerekekre is, pedig ők sokkal többe kerülnek mint egy 7 hónapos.

2017. febr. 1. 10:42
 44/54 anonim ***** válasza:
37%

#40(71%), a helyzet az, hogy a kérdező egy tárgyszerű kérdést tett fel, és erre várt választ - ennek megfelelően nem ecsetelte a közte és a gyerek apja között kialakult helyzetet, se, hogy együtt voltak-e házas-, vagy élettársként, sem, hogy mikor és miért szakítottak.

Szóval a dolog erkölcsi része egyikünk elött se ismert, nem is arra várt állásfoglalást a Kérdező.

Te, ehhez képest már a #4-ben elkezdted a férfit (és egy másik válaszadót) gyalázni, ezzel sokak zsebében nyitva a bicskát. (az enyémben is)

Szóval SZÁMODRA:

"amúgy pedig havi 5000 Ft differenciáról beszélünk, ami egyszerűen nevetséges." - tényleg? Akkor miért is kell küzdeni egy ilyen "nevetséges" differenciáért.

"Te hogy néznél a férjedre, ha a gyereketek mondjuk azért nem járhatna tölcsérmellel gyógyúszásra, mert szerinte sok az az 5000 Ft, amit az OEP-támogatás mellett ki kell fizetni érte?" - ütős érv... de tudod, ehhez az kell, hogy legyen olyan kapcsolat a két szülő között, hogy a férfit érdekelje, hogy a nő hogy néz rá.

2017. febr. 1. 10:44
 45/54 anonim ***** válasza:
60%

"40(71%), a helyzet az, hogy a kérdező egy tárgyszerű kérdést tett fel, és erre várt választ - ennek megfelelően nem ecsetelte a közte és a gyerek apja között kialakult helyzetet, se, hogy együtt voltak-e házas-, vagy élettársként, sem, hogy mikor és miért szakítottak.

Szóval a dolog erkölcsi része egyikünk elött se ismert, nem is arra várt állásfoglalást a Kérdező.

Te, ehhez képest már a #4-ben elkezdted a férfit (és egy másik válaszadót) gyalázni, ezzel sokak zsebében nyitva a bicskát. (az enyémben is) "

Az én zsebemben az nyitja ki a bicskát, ha valaki azonnal azzal érvel, hogy "te is melléteszel-e ugyanannyit." Pláne, ha egy 7 hónapos gyereket egyedül nevelő anyáról van szó, akinek meglehetősen korlátozottak a lehetőségei arra, hogy dolgozzon, amúgy pedig a törvény értelmében sem pénzben kell teljesítenie a maga részét.

"Szóval SZÁMODRA:

"amúgy pedig havi 5000 Ft differenciáról beszélünk, ami egyszerűen nevetséges." - tényleg? Akkor miért is kell küzdeni egy ilyen "nevetséges" differenciáért. "

Mert a gyerek számára szükséges, és a dolgozó apa könnyebben előteremtheti, mint a gyesen lévő anya.

"Te hogy néznél a férjedre, ha a gyereketek mondjuk azért nem járhatna tölcsérmellel gyógyúszásra, mert szerinte sok az az 5000 Ft, amit az OEP-támogatás mellett ki kell fizetni érte?" - ütős érv... de tudod, ehhez az kell, hogy legyen olyan kapcsolat a két szülő között, hogy a férfit érdekelje, hogy a nő hogy néz rá."

Nem. Ehhez az kell, hogy a férfi apaként viselkedjen, függetlenül attól, hogy az anyával milyen a kapcsolata.

Azt pedig hadd ne kommentáljam, hogy egyesek érdemi válasz helyett azonnal nekiestek a kérdezőnek, hogy miért kellett így és ilyen férfinak szülni, stb, stb. Ez nem tűnt fel, mert nem a te egódat sértette, ugye?

2017. febr. 1. 10:57
 46/54 anonim ***** válasza:
32%

45-ös.

Beteg gyerekről szó nem volt, nem tudom ez hogy jön ide. Illetve a kérdező ugyanúgy nem tehet arról, hogy egyedül neveli a gyerekét, mint ahogy én sem, hogy a férjemmel. Valamint senki nem ócsárolta, hogy egyedül maradt (sőt rajtad kívűl senki nem ócsárolt senkit )

2017. febr. 1. 13:00
 47/54 anonim ***** válasza:
77%
#46, a Kérdező ír ilyesmit a #29-ben. És ezzel alapvetően gond sincs, a Kérdező teljes joggal kérheti _AZ ORVOSILAG INDOKOLT_ gyógykezelés térítési díjának a felét, mint rendkívüli költséget, ha van ilyen.
2017. febr. 1. 13:06
 48/54 anonim ***** válasza:
32%

Akkor olvasgass, csemege:

"#14 nem eszetlenül a semmire kell gyereket vállalni, hanem normális fizetéssel, tartós kapcsolatban, megtakarítással...;)"

"Igy jarsz, ha a semmire szulsz valakinek, akirol velhetoen meg tudtad is, hogy inkompetens. Nehogy mar ugy vallaljon valaki gyereket, hogy szros 20ezerert kelljen remegnie, es az anyaszerepen kivul semmi anyagit nem tud biztositani! Hat, szegyen..."

Beteg gyerek:

"4órában dolgozom, már ha el tudok menni a picit sokat viszem orvoshoz,gyógytornára..nagymamámmal élünk ő is beteges"

2017. febr. 1. 13:07
 49/54 anonim ***** válasza:
23%

#45 "Nem. Ehhez az kell, hogy a férfi apaként viselkedjen, függetlenül attól, hogy az anyával milyen a kapcsolata." - elvárni sok mindent lehet, mint már említettem "Ábrándozás az élet megrontója, Mely, kancsalúl, festett egekbe néz."

Tudod, erről a konkrét témáról még mindig nincs ilyen jellegű ismeretem, és a Kérdés megválaszolásához nem is kell.

Általánosságban mondom, hogy én pl. azt várnám el egy nőtől, hogy első sorban nőként, és ne anyaként álljon hozzám, ugyanis anyám - valami rejtélyes okból - van, biztosan nem anyát keresek társnak.

Az, ha rólam egy nőnek a "férjnek és apának való" jut eszébe, az inkább sértő lenne rám nézve, mint pozitív - férfi vagyok, nem spermadonor és eltartó.

Különösen ilyen szituban, ha nincsenek is együtt, a férfiak >90%-ának NEM a baba az első, akármennyire is nem tetszik ez a nők egy részének.

2017. febr. 1. 13:23
 50/54 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen mindenesetre a válaszokat röviden a történetem:(hosszú ismerettség után)1évig voltunk együtt a párommal és hiába az elővigyázatosság becsúszott a pici,korababa volt dongalábas, az akkori párom nehezen viselte/i a stresszt sokat iszik (amit nem tudtam még mielőtt azt mondanátok hha tudtam miért kezdtem vele) ezért jobbnak láttam külön utakon folytatni. ahogy tudok elvállalok minden munkát..és csak azért kérdeztem a véleményetek mert én úgy gondolom h reális a 25 havonta mikor csak a pelus, popsitörlő 15egy hónapban (és igen kipróbáltuk az olcsó xar pelenkát és nem vált be!a textil kilőve mert elég érzékeny a bőre..szóval egy középkategóriánál maradtam, itthon főzök a picire h ezzel is spóroljak de olykor meg kell venni a bébiételt h olyan gyümölcsöt is kapjon aminek nincs szezonja, és igen még tápszeres félig és igen ruhát is kell vennem mert sittysutty kinövi őket és igen a gáz és a vízszámla is több, ha megbetegszik akkor a gyógyszertárba is költhetek mint említettem 50felett volt a kiadásunk mivel beteg volt és ebben nincsenek számlák)

sokan kérdeztétek h mennyi apuka fizetése most őszintén megírom nektek h fogalmam sincs..sosem kérdeztem, sosem jött szóba. nem éltünk együtt a fenti okok miatt,megpróbáltuk de nem tudtunk kompromisszumot kötni.a picire való tekintettel elváltak útjaink de apuka imádja a picit nem vagyunk rosszban, csak nincs tisztában azzal mennyi minden kell a picinek hiába a spórolás és az h elteszem a blokkokat h lássa mit is vettem a picinek legyen az gyógyszer,pelenka,tápszer,mosdókenőcs,zöldség, gyümölcs vagy éppen husika.

2017. febr. 1. 14:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!