Szerintetek egy 7hónapos baba ellátására elég havi 20. 000ft?
4-es.
Az egy dolog, hogy mellé kellene raknia, de még a családit is hozzá kellene számolni.
Ha mondjuk apuka meghalt és anyuka csak árvaságit kap a gyerek után gyerektartás helyett akkor mi van? Nyilván kevés ráadásul anyuka nem tesz mellé semmit mert "természetben " fizet.
(Ilyet sem hallottam még )
A 3.válaszolót meg nem is értem, hogy miért köcsögözöd le. Ő nem ócsárolt se téged és mást se, csupán egy kérdést tett fel, hogy tudjon válaszolni a kérdező által feltett kérdésre.
Asszem ezért nem akarok gyereket mert sosem lennénk biztonságba egy férfi mellett se.
17/L
"Az egy dolog, hogy mellé kellene raknia, de még a családit is hozzá kellene számolni."
Miért kellene? Azt is apuka adja?
"Ha mondjuk apuka meghalt és anyuka csak árvaságit kap a gyerek után gyerektartás helyett akkor mi van?"
Az árvaellátás minimális összege kicsivel több, mint 35 ezer forint. Szigorúan financiális szempontból lényegesen jobban járna vele a gyerek.
"Nyilván kevés ráadásul anyuka nem tesz mellé semmit mert "természetben " fizet.
(Ilyet sem hallottam még ) "
Akkor olvasd el a törvényt:
"4:216. § [A gyermektartás módja]
(1) A gyermeket gondozó szülő a tartást természetben, a különélő szülő elsősorban pénzben teljesíti (a továbbiakban: gyermektartásdíj)."
Ha nevelsz gyereket, talán magad is rájössz, miért van ez így.
15-ös, kamaszgyerek mellett el lehet menni dolgozni, 7 hónapos mellett nem tud elmenni anyuka.
Egyszer olvastam, ha úgy válnak el, hogy a nő a gyerekkel van otthon és a baba korából kifolyólag nem is tud dolgozni, vagy korábban úgy egyeztek, hogy a nő otthon lesz a gyerekekkel, és nincs emiatt munka- talán lehet kérni a nőnek magára is tartást, ami ha jól emlékszem ugyanannyi, mintha lenne még egy gyerek.
De csak nagyon haloványan emlékszem erre, nézz utána.
17.
Azért kell a családit melléraknia mert azt az állam adja a GYEREKNEK, nem anyukának.
Illetve igazat adok a 18-nak, nem a semmire és (csak) apuka fizetésére alapozva kell szülni.
Nevelek gyereket és nem csak természetben, úgyanúgy kiveszem a részem az anyagiakat tekintve mint apuka és a családit sem nyelem be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!