Az abortusz gyilkosság ennek ellenére egy évben több millióan elkövetik. Miért van ez?
Mindig van az az élethelyzet amikor nem úgy döntenél, ahogy most.
Pl. ha nem lenne ház a fejed fölött, megerőszakolnának,vagy ha a rokonod erőszakolna meg (pl az apád), nem lenne senkid és még pénzed se, vagy te magad lennél fogyatékos és úgy esnél meg, vagy ha a párod rettegésben tartana és megtiltaná, vagy ha nem 16, hanem mondjuk 12 éves lennél. Nem hinném hogy a 12 éves gyermeknek azt mondja az anyja, hogy vállald a következményeket. Könnyű okoskodni, ha jól élsz és nincsenek nagy problémáid.
Amúgy meg mindenem a gyerek. 29 hetes km
21:34 vagyok.
Lehet, hogy régen máshogy volt ez, de manapság remek alapítványok működnek, ahol a gyermeket megtartani nem kívánó anya maga választhatja ki, hogy melyik házaspárnak szeretné örökbe adni a gyereket.
Nekem két olyan házaspár ismerősöm is van, akik hosszú -hosszú éveket vártak arra, hogy örökbe fogadhassanak egy újszülöttet. Remek környezetet biztosítanak a babának, aki gyakorlatilag azonnal a nevelőszülőkhöz kerül, és mint értelménél lesz annyira, megmondják majd neki, hogy: "bár a szülőanyád nem akart Téged, mi éveket vártunk Rád, és csoda hogy megszülettél".
Szerintem ez fantasztikus, mert egyszerre történik három jó dolog: az örökbefogadók gyermek utáni vágya teljesül (nem tudom, találkoztál-e már olyan párral, akik hosszú évek óta várnak gyermekáldásra, és hogy mennyire szomorkodnak, és erős a bennük levő vágy?), a baba élethez való joga megmarad (nincs gyilkosság), és az örökbe adó anyát nem marcangolja egy életen át a lelkiismeret furdalás (mert hogy azt előre senki nem tudhatja, hogyan fog érezni, még az a nő sem, aki többedik abortuszára megy...)
Kedves 21:45!
Ha valakit főbe lőnek, az sem érez fájdalmat, attól még meggyilkolták...
Bár én nem vagyok vallásos, az abortusz kérdésében az ellenzők táborába tartozom. de minden egyes esetet külön kell értékelni, nem lehet általánosítani. Persze a baba súlyos rendellenessége miatti abortuszt nem nevezném gyilkosságnak, inkább eutanáziának, persze biztos sokak szerint a kettő ugyanaz, de szerintem nem. Akit megerőszakoltak, annál is meg tudom érteni, ha nem akarja a babát. A tiniterhességnél viszont már nem tudom őszintén támogatni az abortuszt, felnőtt nőnél meg pláne nem, ha csak azért dönt mellette, mert nem akarja, nem megfelelőek a körülmények stb. akkor már tényleg inkább adja örökbe. persze az előző válaszolóval annyiban nem értek egyet, hogy akkor is lesz lelkiismeretfurdalása a szülőanyának, csak éppen nem abortusz miatt, hanem mert eldobta magától a gyermekét. de azért nem ugyanaz a kettő.
Én egyébként nem engedném a "kérésre vézett" abortuszt 12 hetes korig elvégezni, az már egy kész kis emberke, aki igenis érez, mocorog. Már a 10 hetes babám is teljesen babaszerű volt az ultrahangon, elborzaszt, ha belegondolok, hogy ilyen picurikat szétszaggatnak, kiszakítanak... áhhh, rosszul vagyok a gondolattól. egy 6-8 hetes embrió még tényleg olyan, mint kiscsibe a tojásban, az talán még nem olyan szörnyű.
nem vagyok vele tisztában, de foglalkoztat a kérdés, hogy ténylegesen hogyan hal meg az embrió abortusz közben. megadnak neki annyi tisztességet, hogy mondjuk valami injekcióval oltják ki az életét? nem hinném. pedig ennyit megérdemelne egy védtelen kis élet, ha már egy amerikai sorozatgyilkosnak is ilyen fájdalommentes kivégzés jár... még a kutyájának is injekciót adat be az ember kegyelemből, nem darabolja fel... ha ezekbe belegondolnának, akik nem akarják a babát, mielőtt abortuszra mennek, talán nem lenne feltéve ez a kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!