Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tudom, merre tovább. Ti...

Nem tudom, merre tovább. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni. Picit hosszú lesz, de légyszi adjatok tanácsot!

A férjemet 9éve ismertem meg, szerelem volt első látásra. Majd 18éves voltam,mikor kiderült, hogy rákos, és minden vágya egy gyerek volt. Én leérettségiztem, egy gimiben, mert tovább akartam tanulni. De belementem, mondván, majd a pici mellett tanulok. Megszületett a baba, imádtam. De az élet úgy hozta, hogy vidékre kellett költöznünk, és így nem tudtam tovább tanulni, mert nem tudtam bejárni Pestre. :-(

Időközben ismét terhes lettem. Ő nem tervezett volt, mert a kemoterápia mellett nem lehetett volna a páromnak baba, de megtartottuk, mert én nem tudok egy gyereket megölni!

Most ott tartunk, hogy a férjem lelépett egy másik nővel, itthagyott minket jó pár hitellel a nyakunkban. A hitelek közül szinte mind két néven,mert úgy voltunk vele, hogy legyen, hiszen együtt maradunk. Nem lett volna gond.

De bejött a képbe egy másik csaj...

Szóval itt vagyok két kislánnyal, akik októbertől mehetnek oviba, és én addig kapom a gyest.

A kicsit (akkor lesz 3) nem biztos, hogy felveszik,mert mogyoró és szójaallergiája van.

De ugye mivel én addig kapok gyest, el kellene mennem melózni. Itt a környéken csak gyárak vannak, és valószínű 3 műszakba mehetnék csak. De ki lesz a lányokkal??????

És mit csinálok, ha nem veszik be oviba?

Mert ugye a csp-ből nem tudom eltartani őket.

Igazából orvostól orvosig járunk a lányokkal, mert elég betegesek, és azt meg nem tehetem meg egy melóhelyen, hogy egyik nap megyek, másik nap nem.

Apuci felejtős, mert mióta a csajjal van egy agresszív állat lett belőle.

Szóval Ti mit tennétek a helyemben?

Hogyan oldjam meg?

23 éves vagyok, tehát fiatal, tudok melózni, de ugyanakkor itt a két manó, akikkel nem tudok mit kezdeni, ha nem veszik be őket oviba.

Szerintetek mondjuk egy otthoni bedolgozós meló mennyire lenne megoldás? Egyáltalán van olyan, amelyik valós?

Légyszi adjatok tanácsot, vagy ha valaki volt ilyen helyzetben, írja le, mit tett!!!!

Köszönöm!

2010. máj. 6. 12:13
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Szia! Hát én nem is tudom mit mondjak, nagyon nem egyszerű, remélem megtalálod a kiutat. Anyukám most végezte el a dajka tanfolyamot, 3 hónap alatt, google-ba írd be a várost és hogy dajka tanfolyam és kidobja rá a megfelelőt. Sok helyen indul, szóval tuti találni fogsz valamit róla.

Sok sikert kívánok és kitartást!

13 hónapos kislány anyukája

2010. máj. 6. 13:03
 12/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!!!!!!! :-)
2010. máj. 6. 13:05
 13/26 Vilcsianyuja ***** válasza:
bocs, hogy pestinek feltételeztelek, csak abból, hogy most "vidéken" laksz, gondoltam, hogy akkor előtte bp-n laktál. mielőbbi kiutat kívánok ebből a helyleztből!
2010. máj. 6. 13:17
 14/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :-) Remélem sikerül!
2010. máj. 6. 13:18
 15/26 anonim ***** válasza:

Először is menj be a családsegítőbe, kérj tőlük tanácsadást, esetleg egy olyan ügyvéd számát, aki ingyen dolgozik, ők tudnak, majd válj el. Kérj gyerektartást, és szerintem ilyen esetben még asszonytartást, vagy feleségtartást is kérhetsz (nem tudom, hogy mi a pontos neve, de tudom, hogy létezik ilyen is). A pontos feltételeit nem tudom, csak azt, hogy volt a rokonságban egy pasi, akinek fizetnie kellett az előző feleségének, mert elvált tőle, de a nő nem tudott menni dolgozni eü. okok miatt. Gondolom a gyerekek miatt neked is megítélnék.

Aztán rendezzétek valahogy a hiteleket, te meg pakolj és költözz. A dajkaképzés jó megoldás lehet, otthoni munka semmiképp, mert nagyon kevés van, ami nem kamu.

2010. máj. 6. 13:22
 16/26 A kérdező kommentje:

Szépen hangzik, ám de bejelentett melóhelye nincs. Így nem is kapnák semmit.

Ám költöznék én, de hova? Nincs senkim sem.

2010. máj. 6. 13:24
 17/26 anonim ***** válasza:
Először is mindenképpen menj be a családsegítőhöz, illetve az önkormányzathoz és mondd el a problémádat. Leghamarabb ők tudnak neked segíteni. Vannak rászorulóknak segély vagy vmi, amivel egy kicsit könnyebb lesz a helyzeted. De az ügyvédet is ajánlatos felkeresned a saját érdekedben. Az apukának pedig hiába nincsen bejelentett munkálya, ha kap valahonnan pénzt (munkaügyi, önkormányzat stb) akkor abból fognak neked gyerektartást vonni. Járj utána mindennek!
2010. máj. 6. 13:29
 18/26 anonim ***** válasza:

Ha beteg a gyerek, akkor beszélj a gyerekorvossal és kaphatsz emelt családi és GYES hosszabítást 10 éves koráig.

Attól, hogy nincs munkahelye, még kell fizetnie gyerektartást, tehát erre nem foghatja.

Esetleg vállalhatsz te is gyerekmegőrzést a sajátjaid mellé.

Az előttem szólóknak igazuk van, menj be egy családsegítőbe vagy a védőnőhöz. Sokféle támogatási lehetőség van, és az apát is fizetésre kell bírni.

2010. máj. 6. 13:44
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

A pasast mindenképp pereld be, ez eléggé fontos lenne. Már csak azért is, hogy a gyerekek nálad legyenek elhelyezve. Oké, hogy neked természetes, hogy nálad vannak, de ezt jogilag is ki kell mondani. Plusz ezzel egyben a gyerektartást is meg kell állapítani. Ha nem fizet/nem tud fizetni, akkor az állam megelőlegezi. Elvileg úgy van, hogy ha 6 hónapig nem fizetett, akkor jár a megelőlegezett gyerektartás. De ebbe a hat hónapba beleszámít az is, hogy már most sem fizet. Hasonló cipőben járok, csak egy gyerekkel.

Különben arra nem gondoltál, hogy a házat kiadnád bérlőknek, és ti meg elköltöznétek valami nagyobb városba?

Amúgy ha pécsi lennél, még azt is mondanám, hogy szívesen vigyázok a picijeidre, ha este kell dolgoznod, mert tényleg átérzem a helyzeted, nagyon nem könnyű ez. Különben egyidős vagyok veled. Ha van kedved, írhatsz privit, hátha tudok valamiben segíteni.

2010. máj. 6. 17:54
 20/26 anonim ***** válasza:
Ja, még annyi, hogy Magyarországon nem igazán van olyan, hogy asszonytartás. Akkor ítélik meg, ha a volt feleség a SAJÁT egészségügyi állapota miatt nem tud dolgozni. De amúgy nem jár más esetben.
2010. máj. 6. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!