Felsőfokú tovább tanulás? Hova-merre?
Lehetőleg Budapestre mennék tovább tanulni.
Most egy közepes erősségű szakközép iskolába, infó tagozatra járok. Jegyeim:
11.-es év végi átlagom ~2,6 volt.
12.-es félévi átlagom ~3.0 körül lesz.
10.-be infó érettségit tettem, semmi tanulással erős 3masra.
Általános iskolás koromba ECDL vizsgát tettem (kb lóf@sz).
Ami érdekel: autóelektronika, autómechanika, alternatív meghajtás, értékesítés, marketing, számítástechnika.
Eszem, logikám megvan. Autó szerelésben jártas vagyok. Kereskedelem, marketing, informatikai tudásom pedig a kis maszek pc boltból megvan.
Ötleteket várok. Kb melyek azok az intézmények ahova felvehetnek? Illetve mikor kell felvételezni?
Matek, fizika 2-es.
Infó prog. elm.: 3
Infó prog. gyak.: 3
Infó technologia: 5.
Én is sejtem hogy kevés lesz, de hátha.
Ha felvesznek valami egyetem szerűségre, akkor miért is ne alapon megpróbálnám teljesíteni az ott lévő követelményeket. Nem csak bulizni akarok menni. Abból már kinőttem.
vannak szakok, ahol az önköltségesre nagyon alacsony a ponthatár, oda van esélyed bekerülni ezekkel a jegyekkel!
DE az év végi jegyeidet, ha nem nézzük, és mondjuk próbálsz koncentrálni két olyan tárgyra, amiből érettségizel és beszámítják egy adott szakra, ahova jelentkeznél, és az a 2 érettségi jól sikerül, mondjuk 4-5 körül, akkor a pontszámításnál választhatod, hogy az érettségi pontjaid ne minden tárgyból, hanem ezeknek a százalékos eeredményéből legyen. esetleg halaszthatnál egy évet és tehetnél le egy-két nyelvvizsgát esetleg valami okj bizonyítványt is szerezhetsz, ami szintén pluszpont lenne. Meg ha elég szorgalmas vagy, esetleg megpróbálhatnál egy emelt érettségit...
így lenne esélyed valami fősulira menni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!