15 éves vagyok,2 év múlva érettségizem, felsőfokú angol és orosz nyelvvizsgám van. Mi lenne jó szakma számomra? Vonz az orvoslás, építészmérnökség és a jog, viszont nyitott vagyok új dolgokra is és a tanulás nem probléma.
"Mi lenne jó szakma számomra?"
- Ami most eszembe jut, az az "orvoslás, építészmérnökség és a jog".
:) Nem igazán értem, mit szeretnél tudni.
15 éves vagy akkor nem 3 v 4 év múlva érettségizel?
Egyébként meg: majd rájössz magadtól, hidd el, ebben itt mi nem tudunk tanácsot adni! Addig még annyit változhatsz!
tényleg két év múlva érettségizik és most kell leadnia a faktokat, gondolom azért érdekli ilyen sürgősen.
szerintem nézd meg, hogy melyik tantárgyakat szereted tanulni. a komoly nyelvvizsgákból ítélve a nyelveket tutira. meg aztán próbáld meg elképzelni az életed a különböző hivatásokban.
egyébként nagyon szerencsés vagy, hogy ennyi pálya közül választhatsz :)
Attól még hogy leírod, hogy milyen nyelveken beszélsz, senki nem fogja tudni megmondani, hogy téged mi érdekeljen.
De van 1 tippem: felvi-n nézegesd a szakokat olvasgasd el mihez mi tartozik és úgy könnyebb dönteni. ott vannak önismereti tesztek is...
-orvosihoz minden kell :P de főleg kémia biosz
-építőmérnöihez matek és nagyon pontos műszaki rajzok (szóval kell érzék a rajzhoz)
-jog pedig: töri, magyar, esetleg nyelvek.
az orvosi és az építészmérnök jó választás lenne, a jogot csak akkor ajánlanám, ha vannak kapcsolataid a szakmában, különben nem biztos,h. megéri.
orvosként viszont kimehetnél külföldre a nyelvtudásoddal és jól kereshetnél.
mellesleg hogy sikerült összehozni 2 felsőfokút 15 évesen? vmelyik az anyanyelved is esetleg? nem semmi.
Én is csak lesek, tekintve, hogy az orosz nem egy hajj de könnyű nyelv.
Pont így állok, ahogy te, 15 vagyok, és 2 év múlva érettségi, de nekem még csak egy középfokúm van angolból, és készülök egy japán alapfokúra.
Azt tudom neked tanácsolni, hogy CSAK olyat válassz, amiért élsz-halsz. Én élek-halok a nyelvekért, ugyanakkor a biológia is nagyon érdekel, úgyhogy az orvosi sem kizárt.
A jog nagyon kemény, ordenáré mennyiségű tananyagot kell benyalni, persze, az orvosi sem valami könnyű, de a biológiában legalább van logika :P
Őszintén, mérnöki dolgokról fogalmam sincs... xD
Egyébként, 15 évesen azt sem tudom, hogy holnap mit csinálok, úgyhogy lehet, hogy az egészet majd a véletlenre bírom, én csak teszem, amit tennem kell, és a sors majd eldönti, hogy mi legyen (eddig bejött XD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!