Gyerekeid ellátásában (vigyázás, oviba cincálás stb. ) mennyire számíthatsz a szüleidre, vagy egyéb rokonokra, barátokra a mindennapokban? (többi lent)
Dolgozol?
Esetleg tanulsz a gyerekek/kisbaba mellett?
Vagy Gyesen vagy, de néha jó egyedül?
Van segítséged?
Ha nincs segítséged, hogyan oldod meg? Szuperanya vagy?
Szia 18.09! :-)
Igen, most alszik, gyorsan be is vágtam magam a szgép elé.
Hát, ez megint az én "fogyatékosságom", de nekem minimum fél óra, míg ráhangolódom a tanulnivalóra, aztán mire belemelegednék, már vigyorog rám a gyerek, azzal az "anya, nézd, újra ébren van a te kicsikéd, újult erővel itt vagyok, végre újra van játszótársad!" vigyorral... :-) Olyankor amúgy megzabálom azt az álmoskás kis pofiját. :-)
Persze, igyekeztem én minden háztartási melót megcsinálni, amíg ébren volt, de amíg kisebb volt, egész nap le sem tudtam tenni. Amint lefektettem -ordított! (Azóta kiderült nála egy kis betegség, aztán utánajártam a neten, és azok a kisbabák, akik ezzel küzdenek, általában szintén jobban szeretnek függőlegesebb helyzetben, ölben lenni, szóval lehet, hogy ez volt a gond - rosszul érezte magát fekve)
Most meg... ne tudd meg -valamelyik nap le is fotóztam, mit művelt a lakásban, míg én főztem... Persze, folyamatosan figyeltem, de hagytam, örültem, hogy elvan magában egy órácskát, és nem a lábamban csimpaszkodva könyörög, hogy vegyem fel, amíg én kavargatom a kaját a tűzön...
Szóval ma már ott tartok, hogy összeomlott minden. Alaposan kitakarítok, és kb. fél napig van rend és tisztaság.
Más anyukák meg olyan happyk! Térülnek-fordulnak, minden tüchtig körülöttük, vidámak.
Én meg mint a mosott sz@r.
Pedig én is imádom a gyerekeimet, nem tudnék élni nélkülük, és annyira rossz anya nem voltam régebben, mert a nagyobbik gyerekem színötös tanuló, rengeteg barátja van, a tanárai állandóan csak szuperlativuszokban beszélnek róla.
18.09, köszi, hogy próbálsz tanácsot adni, nagyon aranyos vagy, és igazad is van, csak valami miatt hiányzik belőlem mostanában a "tenniakarás", vagy fene tudja mi, lehet, csak egy seggberúgás kéne... :-)
Te meg a szorgalmi időszak közepén kipottyantottad a gyerkőcöd, aztán hazamentél, vágtál egy kis fát, most meg majd mész vizsgázni??? Téli vizsgákat meg a szülőszobából csináltad, vagy mi??? :-D Oké, külföldön tanulsz, nem tudom melyik országban, de gondolom ott is vannak téli vizsgák, nem?
(Még mindig marslakónak tartalak, ezen már nem változtatsz. :-D)
Amúgy normális vagyok :-) Orvosi szempontból legalábbis.
Na jó, csinálom a dolgom. Megpróbálom összekaparni magam. Valahogy.
Én vagyok az egydülálló anyu. Hát nem könnyű kicsik mellett tanulni, az már egyszer biztos. De ha egyszer muszáj, akkor muszáj. Én éppen ma írtam egy sz*r vizsgát, szóval júniusban még tuti uv, de hát ez van.
Nekem ez a második félév eléggé szívás volt, mert ki tudja miért, a kisfiam kb. két hetente beteg volt, alig tudtam bemenni (csodálom, hogy engednek egyáltalán vizsgázni, még csak nem is kérdezték, hogy miért csak párszor szerepel a nevem a katalógusban), így egy csomó dologról lemaradtam. Még egy kutatást is össze kéne rittyentenem huszadikára, az szerintem nem fog sikerülni, szóval az a szeminárium majd jöhet jövőre is :S De annyira nem izgatom magam rajta, mert jövőre kezdek mégegy szakot, ezért az elsőt egy évvel el kell húznom, hogy kb. egyszerre végezzek a kettővel.
Különben átérzem a problémádat, én is hasonló vagyok, ha leülök tanulni, akkor először én is minden mást csinálok, aztán végre rászánom magam, fél óra múlva meg pufff neki ébren is van a törpicsek. Mondjuk holnap bölcsizik én meg itthon leszek egész nap, lehet készülni a hétfői vizsgámra. Hát ennyi a könnyebbség, hogy már két és fél éves és van bölcsi. Már persze amikor nem beteg. A téli vizsgaidőszak amúgy az igazán nagy szívás szerintem, mert közben ott a Karácsony, azért arra csak készülni kell meg minden.
:-)
Jaj, ne is mondd a téli vizsgaidőszakot... De régen volt már felszabadult Karácsonyozásom! Hú de jó lesz, ha vége lesz ennek a sulinak. Soha többé iskolapad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!