Anyukák, a párotok mennyit és mit segít nektek a baba ellátásában? Magától teszi, vagy csak kérésre? Van olyan amit nem vállal be, vagy ti nem hagyjátok?

Etet (kérésre, cumisüvegből, kiskanállal), fürdet (magától, de nem krémez).
Nem pelenkáz, meg úgy általában nem csinál meg olyan dolgokat, aminek köze van a pisihez, kakihoz, kenőcsökhöz, stb. Ha alszik nem képes felkelni, ha sír, inkább a fejére húzza a párnát. Általában keveset segít, akkor is kérésre, nem csak a baba körül (porszívózik, kitereget, unszolásra, de nem mosogat, törölget, meg semmi, mert nem akar tisztítószerhez érni), viszont imádják egymást, játszanak, nevetgélnek, sétálnak.

Mindent segít, önként, de ha nem jut eszébe, akkor én szólok, ha igénylem a segítséget és rögtön csinálja. Mindent vállal, éjjel is felkel, ha szükség van rá (mivel ő reggel megy dolgozni, értelemszerűen próbálom ezt minimalizálni...), pelenkáz is, satöbbi, tehát tényleg mindent. Közös gyerekek, közös feladat.
Amikor ő dolgozik, akkor én is folyamatosan "dolgozok" a gyerekekkel, tehát ha hazajön, neki sincs semmittevés, mivel nekem sincs. Ha fáradt, szól, alszik egyet pl. délután. Ha én avgyok fárdt, akkor addig ő a felvigyázó.
Szerintünk ez így van rendjén.
Vendésgésben sem szégyenlős, ott is ő pelenkáz helyettem.

Az én párom is sokat segít, néha magától, néha kérésre. Tegnap vendégeink voltak, ő főzött és este el is mosogatott, mos, tereget, porszívózni nem szeret, az csak kérésre megy, ablakot sem szívesen pucol, de megcsinálja, ha kérem port töröl, persze "cserébe" megkapja amit szeretne: picit aludni délután vagy gépezni, esetleg lemenni a haverokkal pókerezni. Bár ezeket akkor is megteheti, ha nem segít.
A picinél is sokat segít, esti rituálé az övé, megfürdeti, pelenkázza, felöltözteti, mókáznak míg én elkészítem a tápszert, megeteti, büfizteti, dumálnak, játszanak és elaltatja. Csak akkor nem pelenkázik, ha a gyerek háta közepéig ér a motyó, akkor én jövök.
Ő hajnalban kel, 3-4 között, de pl ma éjjel is felkelt vigasztalni, a kisfiunknál fél 2kor eltört a mécses és iszonyú ordításba kezdett. Kiszaladtam tápiért, mire bementem, már a karjában volt a pici és nyugtatgatta.
Persze, ha nagyon nem bírja, kimehet a másik szobába aludni. Ezzel nincs gond.

Mindent megcsinál, magától is, társaságban is.
Igyekszem tehermentesíteni, mert hajnalban kel és késő estig dolgozik, de a hétvége az övé, szombat az apás napunk, olyankor nekem van kimenőm.
Fodrász, barátnők, akármi.
Mindenhova együtt megyünk, éjjel is felkel a gyerek egyetlen nyikkanására is.
Szuper apuka!!!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!