Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 16-7 évesen összeállni valakiv...

16-7 évesen összeállni valakivel és gyereket szülni, mit gondoltok az ilyen helyzetekről?

Figyelt kérdés

Sok ilyen lány van a kornyekemen akik 16-17 évesek és összeállnak egy idősebb férfival gyereket szülnek és nevelik az ember meg el jár dolgozni stb..

De ilyen fiatalon ez milyen dolog szerintetek?

Amúgy vannak akiket a csaladja viszi bele ebbe a helyzetbe mert mondjuk zavarják otthonról vagy el akar menni onnan és ezt látja az egyetlen lehetőségnek.

Én ilyenbe nem hiszem hogy benne lennék, pedig nekem is rossz a hatterem.

2017. jan. 11. 11:48
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Igen, egyre tobb csoro lany csinal igy. Azt hiszik, a gyerekneveles konnyebb a tanulasnal.
2017. jan. 11. 11:53
 2/10 anonim ***** válasza:
97%

Jellemzően kissebbségről van szó ilyen esetben. Náluk nem feltétlen életcél iskolázottnak lenni, jó állást szerezni, jó körülményeket teremtesni, stb. Nekik elég az, hogy szülnek annyi gyereket, amennyi után már bőven megélnek a segélyből.

Gondolni egyébként nem nagyon gondolok semmit. Egyszerűen nem érdekelnek az ilyenek. Nekik ez a jó, ez az élet értelme, nekem meg az, hogy megalapoztam az életemet, van egy jó munkahelyem, ahová babázás után visszamehetek, van egy saját lakásunk, a férjemnek is jó állása, biztos anyagi hátterünk és iskolázottak vagyunk. Nekem ez volt az életcél, ezt elértem, most pedig 30 évesen várjuk az első gyerekünket. A következő életcélom, hogy 3 gyerekünk legyen és mind a 3 gyereket végtelen szeretetben, egészségben és nyugodt családi légkörben felneveljük és mindent megtegyünk azért, hogy felnőtt korukban érvényesülni tudjanak és sikeresek legyenek.

Nem lehet mindenkinek ugyan ez az életcélja.

2017. jan. 11. 11:56
 3/10 anonim ***** válasza:
10%
Inkább fiatalon szüljön, mint 30 felett. Biológiailag ez a normális kor.
2017. jan. 11. 12:01
 4/10 anonim ***** válasza:
85%
16 evesen szulni a nagy semmire kicsit sem normalis.
2017. jan. 11. 12:02
 5/10 anonim ***** válasza:
85%

Nem csak kisebbségiek, itt is sokszor írnak ide ilyen világ bölcsei, akik 16 évesen már mindent jobban tudnak. Azt hiszik, hogy az épp aktuális dugópajti életük szerelme, és örökké velük marad, meg lehet élni a pasijuk minimálbéréből, és hogy majd ők megmutatják, hogy kisgyerek mellett igenis diplomát szereznek, szülői támogatás nélkül is.

Én is voltam 16, meg makacs és önfejű is, meg borzasztóan szerelmes is, de legalább annyi eszem volt, hogy nem feküdtem le akárkivel, és nem is estem teherbe.

Egyébként úgy is azt csinálnak, amit akarnak, őket nem érdekli az én véleményem, engem meg nem érdekel az ő nyomoruk.

Két-három év, és az ilyeneknek lehet gyűjteni karácsonykor a ruhát meg a játékot, hogy a gyereknek legalább ne fagyjon le a lába, meg lásson szaloncukrot.

Nagyon-nagyon ritka, hogy az ilyen történetnek vidám vége lesz. Gyakoribb, hogy megy a sírás, hogy ki akarja rakni a pasija, nincs hová menni, nincs pénze, mi lesz most vele.

Én is pont egy vállrándítással intézem el az ilyen siránkozást, mint ahogy egyesek elintézik azt, ha valaki felveti, hogy nem kötelező ám 16 évesen szexelni, meg mindenfélével összeállni.

2017. jan. 11. 12:09
 6/10 anonim ***** válasza:
89%

3, vagy egy hülye vagy, vagy egy tini anyuka... 16 évesen normális szülni? Biológiailag alkalmas ekkor egyes lányok teste, de nem felkészült! Még növekedésben lévő testről beszélünk és 16 évesen sokan épp, hogy elkezdenek menstruálni. Társadalmilag viszont egyáltalán nem normális, hacsak neked az nem normális társadalmilag, hogy később a te fizetésedből tartja el ezeket a tanulatlan leányanyákat az állam gyerekkel együtt! Középsuli 2. osztályban bébibumm volt az osztályomban, 3 lány ment el szülni és én csak pislogtam, hogy mi a franc történik körülöttem! Én még javában a tinikori hormonzavaros pattanásaimat nyomkodtam és lila gőzöm sem volt arról, hogy mi akarok lenni, ha nagy leszek, egyesek meg egy csettintésre "felnőtté" kellett, hogy váljanak, mert hülyék voltak hozzá, hogy gumit húzzanak. Na ebből a 3-ból jelenleg 1 van még együtt a gyerek apjával és egy borsodi cigánytelepen élnek. A lány nem roma, sőt rendes, dolgos, tanult családból származik, de a gyerek apja az és szépen lehúzta őt magával, elhülyítette. A másik kettő meg egyedül neveli a gyerekét. Szakmájuk nincs, az egyik a westend aluljáróban talpal naphosszat eladóként és szétfagy minden téli napon a kb 70ezer forintos fizetésért és ebből próbál gyerekkel együtt megélni és amikor egy-két levetett ruhámat felajánlom neki, akkor örül, mint majom a farkának, mert neki nincs rá pénze, hogy saját magát is ruháztassa. A másik meg munkanélküli. Nagy siker, nagy pályafutás, nagyon megérte nekik 30 alatt szülni!

Egyetlen ismerősöm van, aki 16 évesen szült és nem mondhatom azt, hogy katasztrófa az élete, de ő már 50 éves, más világban volt ő leányanya, mint ez, amiben most élünk.

2017. jan. 11. 12:29
 7/10 anonim ***** válasza:
76%

Nem érdekelne alapesetben, mindenki úgy kúrja el a saját és gyerekei életét, ahogy szeretné. Egy problémám van, hogy ezeket a non-stop szaporodó véglényeket az én lóvémból (is) tartják el a fogyatékos és iskolakerülő purdékkal együtt. Ha pedig adófizető állampolgárként azt mondanám, hogy valami humánus, de határozott módon szabjunk ennek gátat (egygyerekes családmodell kikényszerítése a rossz szociális hátterűeknél, ahol az integráció vagy felzárkóztatás sikertelen), akkor nyolcféle jogvédő esik nekem, hogy milyen egy náczi vagyok, mert a megoldás még több pénzt pumpolni az ostobák és a kölykeiknek zabáltatására. Hogy egészségesek legyenek, és még többet szaporodjanak.

Ja, amúgy ne legyünk igazságtalanok, nemcsak cigányokról van szó, hanem bőven szórja a kölyköket a szerény értelmi képességű hófehér magyar, szerb, román is...

2017. jan. 11. 12:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Spórolnék és tanulnék mint állat. Aztán pakolnék és mielőbb olyan helyre költöznék, ahol magasabb az átlag IQ.
2017. jan. 11. 13:03
 9/10 anonim ***** válasza:

Én nem mentem bele, nővérem (2 évvel idősebb igen).

Most 30-on felüliek vagyunk mindketten, neki 15 évesek az ikrei, nekem 3 éves a fiam.

Ő újra férjhez ment, dolgozik, normális körülmények között él.

Én is férjnél vagyok, dolgozunk, megvagyunk.

Végülis nem látom, hogy olyan nagyon elszúrta volna az életét azzal, hogy 19 évesen szült (előtte már egyszer elvetélt, és 3 éve éltek együtt a párjával).

Annyi a különbség, hogy én a gyerekem apjával élek, és sokkal kevesebb a hitelünk.

Szóval azért nem kell minden fiatalon szülőt elítélni.

Mindketten rossz háttérrel indultunk, 15 éve nem beszéltünk anyánkkal.

2017. jan. 11. 13:32
 10/10 anonim ***** válasza:

Egyébként végeredmény szempontjából nagyon nagy különbség van azok között, akik 16 évesen tudatosan csinálnak gyereket és azok között, akiknek besikerül "véletlenül". A tudatos gyerekcsinálók az iskola elől menekülnek, leginkább alibit keresnek arra, hogy ne kelljen tanulni, megfelelni az elvárásoknak, szakmát szerezni, megküzdeni az állásért, otthonért, megélhetésért. Gyerekkel lehet menni az önkormányzathoz kuncsorogni, meg segélyeket kérni, aztán lakást kiharcolni vagy a szülőktől, vagy a gyerek apjának szüleitől azzal a címszóval, hogy túl hamar jött a gyerek, így nem tehetnek róla, de nekik nem volt idejük megteremteni a hátteret, segítsenek mások". Később se fog a tanulás szimpatikussá válni nekik, tehát maradnak tudatlanok, képzetlenek. Majd mi eltartjuk őket, meg majd a mi gyerekeink eltartják az ő gyerekeiket, mert azok se lesznek hasznosabbak a társadalom számára.

De vannak azok, akiknek egy felelőtlen tiniszex alkalmával becsúszik a baba, elvetetni nincsen szívük, vagy eleve késő már, amikkr rájönnek, hogy nem a tini hormonok miatt nem jön meg harmadjára se. Köztük sokan vannak, akiknek van szilárd elképzelésük arról, hogy mit akarnak magukkal kezdeni felnőttként és nem is hajlandóak elengedni az álmaikat. Ők estin folytatják a tanulást, páran a fősulit is elvégzik, mert a szülők segítik őt. Az ilyenek felelősségtudattal rendelkeznek és annak ellenére, hogy milyen példát mutatnak a gyereknek, mindig is arra fogják nevelni a gyereküket, hogy legyenek okosabbak, mert így nagyon nehéz volt talpon maradni.

2017. jan. 11. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!