Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek? Én aggódom túl?

Ti mit tennétek? Én aggódom túl?

Figyelt kérdés

Egy rokonom, aki 15 éve megszakított minden szálat a családjával, felvette velünk újra a kapcsolatot. Külföldön él és jön minket meglátogatni a 3 hónapos gyermekével. Franciaországban él, nemrég üdültek Spanyolországban, a gYermek másfél hónapos volt. Az üdülés után megbetegedett a kicsi.

Azért írtam le ezt, mert most is átjönnek fél Európán (tulajdonképpen majdnem az egészen) s nekem is van egy 4 hónapos babám. Félek, hogy esetleg valamilyen betegséget elkaphat tőlük.

Természetesen én találkoznék ezzel a rokonommal, nyitott vagyok felé, örülök, hogy újra tudunk róla valamit, s most végre nem zárkózik el. Csak a gyermekemet féltem, mert hát nem is ismerem jóformán ezt a rokonom (elég távoli amúgy ), s nem tudom például azt sem, mennyire figyelmes a gyermeke egészségére. Az én lányom egyébként eddig csak a kötelező oltasokat kapta eddig, nem mintha sokkal több előnyt jelentene egy plusz oltás egy ilyen esetben.

Rokonom repülőn és vonaton, valamint tömegkozlekedve fog utazni.

Eddig egy családtagot kérdeztem meg erről, ő úgy gondolja, hogy szerinte vinni kéne a gyerekemet is erre a találkozásra, mert ez egy fontos alkalom, és rosszul venné ki magát.

Tervezem még egy orvos véleményét is kikérni, valamit még egy közeli rokonomét. A férjem egyetert velem. Nektek mi a véleményetek? Túlságosan, illetve alaptalanul féltem a gyerekem? Tényleg nem biztos, hogy reálisan látom a helyzetet, beismerem.

Köszi a válaszokat.

2016. dec. 14. 12:53
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Igen, nagyon túlaggódod. Nem lehet egy gyereket búra alatt felnevelni. Illetve lehet, de nem normális.
2016. dec. 14. 13:00
 2/8 anonim ***** válasza:
80%
Hatalmas butasag , amire gondolsz, mert mégha Afrikából jönne, akkor megértem hogy félsz , hogy ide hoz valami maláriát vagy ebolat, Komolyan ne legyünk már ennyire ostobák ...
2016. dec. 14. 13:01
 3/8 anonim ***** válasza:
78%

Tul sokat aggodsz feleslegesen.

Meg ha Indiaban vagy valami sotet afrikai orszagban lettek volna, de Spanyolorszag?

2016. dec. 14. 13:06
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Fontos a külső emberek rálátása.
2016. dec. 14. 13:06
 5/8 A kérdező kommentje:

3

Igen, de beteg is lett a gyermeke a spanyol nyaralásuk miatt. Nem megfázástól tartok egyébként, hanem más, bárhol előfordulható betegségtől. Unokatestvérem gYereke például valószínűleg a vonaton lett kanyarós egy évesen. Minthogy nagyon sok különféle körnYezetben utaztat egy 3 hónapos babát, ezért gondoltam.

De tényleg köszi, megerősítenek a ti valaszaitok is a döntésben.

2016. dec. 14. 13:11
 6/8 anonim ***** válasza:
54%
Ezzel az erővel ki sem léphetne az ember az utcára a pár hónapos (vagy akármekkora) gyerekével, mert tulajdonképpen bárhol. bármikor, bármit elkaphat. Főként, ha agyonfertőtlenített, csírátlanított környezetben tartják otthon. Ilyen esetben nagyobb eséllyel betegszik meg, ha más körülményekkel találkozik. Így 50-hez közel, 3 gyermeket felnevelve, úgy érzem van némi tapasztalatom. Két kezemen meg tudom számolni, hogy a 3 gyerekem összesen hányszor volt beteg. A komolyabb betegségeket meg egy kezemen. A legidősebb nemsokára 25 lesz... ;-)
2016. dec. 14. 13:23
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyrészről szerintem is túlaggódod.

Másrészt viszont tuti nem hurcolnék el egy 4 hónapos kicsit egy ilyen találkozóra, ami valószínűleg elnyúlik, a gyerek nyűgös / fáradt lesz közben, etetni / altatni kellene, le kellene foglalni stb. Úgysem emlékszik belőle semmire. Inkább azon lennék, hogy zavartalanul oda tudjak figyelni a rokonomra, akit nem láttam min. 15 éve és aki külföldről jön, és ki tudja, látom-e még valaha, és ha igen, mikor. (Persze náluk ezek szerint ott lesz a kicsi, de én akkor is csak egy nagyobb gyereket vinnék el ilyen alkalomra, aki már pl. be tud kapcsolódni a beszélgetésbe stb.)

2016. dec. 14. 13:57
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Valószínű, hogy inkább az eezzel a rokonommal kapcsolatos ellenérzéseim öltenek testet a kislányom féltésében. Egy nagyobb összeget lopott el a szüleimtől anno, a testvére szerint drogfüggő volt, egyik férjéről sem tudtunk, a mostani élettársaról is annyit, hogy tunéziai. Egyik nagyszülő temetésére sem jött el s még sorolhatnam a dolgokat. Holott a nagycsaládunk egy harmonikus, igen jó életkörülmények között elő család, ő nagyon is kilóg a sorból valami miatt. Próbáltunk segíteni, de elutasító volt. Talán ezért is tartok ettől a talakozastól, Nem tudom, mit várhatok tőle, ennyi idő elteltével méginkább nem, s a betegségtől való félelemre vetítem ezt.

Egyébként nem nevelem elzártan a gyereket: négy babás barátnőm van, velük szoktam összejárni, illetve hétvégente a nagyszülőkhöz szoktunk menni. Ez a gyerkőcöm korában elég társaság. Nem óvom minden széltől. Ebben az esetben is inkább olyan betegségekre gondoltam, mint skarlat vagy agyhártyagyulladás stb. Nem egy megfázástól félek. De köszönöm a valaszaitokat. Elgondolkodtató volt.

2016. dec. 14. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!