Probléma lehet, vagy jódolgomban aggódom?
A kisebbik lányom szuper óvatos, ami eléggé meglepő egy majdnem kétévestől (novemberben tölti)
A küszöbök előtt lassít, és óvatosan átlépi. Ha hiszti van, először vigyázva lefekszik a földre.
Villával gyönyörűen, megfontoltan eszik, hogy ne bökje meg magát.
Az ágyról egyszer lepottyant (nem lett baj, körbepárnázott) azóta azon is óvatos, mint minden húsz centinél magasabb felületen. A lépcső előtt lassít, és két kézzel kapaszkodva, lassan megy le (három alacsony lépcsőfok).
Futni tud, de inkább megfontoltan sétál. Mintha indulás előtt megfigyelné a terepet, és megtervezné az útvonalat.
Azért is furcsa ez, mert a nővére amolyan egyszerélünk típus volt, mászott már ki az ablakon is három évesen, szertelen, futkosik, és lassan beindíthatnám a nadrágfoltozó bizniszt, annyi kiszakadt Farmerral volt dolgom. :D
Túlaggódom ugye?
A védőnőnek meséltem, annyit mondott, élvezzem ki, mert még megvadulhat ő is.
vannak ilyen típusú gyerekek, akikben hamar kialakul a félelem.
én fiam is ilyen volt a 4. fejbetörése után :D aztán 3 évesen a játszótéren homokozott, csatlakozni akart hozzá egy korabeli kisfiú amire az volt a válasza, hogy jó, de vigyázzon, nehogy belelépjen az általa kiásott mert akkor kitöri a bokáját.
és akkor esett le, hogy annyira féltem már a balesetektől, hogy én traktáltam tele a félelmeimmel! befogtam a számat, csak akkor szóltam utána ha tényleg veszélyes volt valami, pl. a homokozónál nem mondtam többet, hogy vigyázzon :D és kicsit megbátorodott :) bár azért tanult is az esetből, lekopogom de nem törte be azóta a fejét :)
Minden gyerek más. Személyiségre, habitusra, mindenre.
Nekem egy fiam van, most 3,5 éves, ő is óvatos típus. Soha nem mászott bútorra, kiságyban is addig sírt, míg ki nem vettem. Sosem próbálkozott a kimászással.
Kismotorral, biciklivel nagyon óvatos.
Most kezdi az ovit, mostanában látom, hogy kicsivel bátrabb. De mászókára fára nem mászik. Ha valamire felmegy, mindig erősen kapaszkodik.
Ő ilyen. Nincs összehasonlítási alapom, így bennem fel sem merült, hogy ez probléma lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!