Mikor mondják egy babára, hogy szerelemgyerek?
Mifelénk a szerelem gyerek olyan gyerek, ami szó szerint szerelmi kapcsolatból született. Amikor még lángolnak a vágyak.
Azt is hallottam, hogy az olyan gyerekekre mondják, akiknek a szülei szétmennek, vagy olyan gyerekek, akik "illegális" kapcsolatból születnek.
Érdekes kérdés.
Én 2006-ban, 15 évesen adtam életet a nálam 10 évvel idősebb párom gyermekének. Mindenki ellenezte a kapcsolatunkat, de mi akkor és azóta is kitartunk egymás mellett. Azóta összeházasodtunk, és boldogan neveljük lassan 2 éves fiunkat. Őt is mindenki szerelemgyerekként emlegeti.
Szerelemgyereknek azt nevezik, akik házasságon kívül születnek (vagy házasság előtt, vagy hajadon lánytól).
Azért lett az elnevezés, mert régen nem az volt az általános, hogy az emberek szerelemből házasodtak, a gyerekek(fiúk) sokszor az öröklés miatt voltak fontosak/szükségesek.
És ugye a házasságba szüzen mentek (általában) a nők. Így ha házasság előtt voltak valakivel, azt mindenbizonnyal szerelemből tették, így a gyerek lett a szerelmük gyümölcse.
Tehát a lényeg mégiscsak az, hogy két egymásba szerelmes embernek születik gyereke, ő a szerelmük gyümölcse, a szerelemgyerek. Ez megegyezik azzal, ahogyan felénk (Pest) használják, itt kétféle értelemben is hallottam már használni, az első szerint a lángoló szerelmesektől született gyermek, a második értelmében a nem tervezett csöppség a szerelemgyerek.
De mind a kettő visszavezethető az alapra, hogy házasság előtti szerelmi kapcsolatból születő gyermek. Az elsőt nem kell magyaráznom, a második is elég egyértelmű, hiszen házasságon kívül nemigen akartak gyereket a lányok.
Tehát háromféle használat ismeretes:
1. Házasságon kívüli gyermek
2. Lángoló szerelemből született gyermek
3. Nem tervezett gyermek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!