Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor mondják egy babára,...

Mikor mondják egy babára, hogy szerelemgyerek?

Figyelt kérdés
2008. okt. 6. 22:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
64%
Még házasság előtt megfogant gyerek.
2008. okt. 6. 23:02
 2/16 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem meg akkor, ha nagyon szép, egészséges baba. Azt szokták mondani, hogy csak szerelemből születhet ilyen szép baba.
2008. okt. 6. 23:08
 3/16 anonim ***** válasza:
54%
A 2. válaszolóval értek egyet, felénk is akkor mondják, ha nagyon szép a baba.
2008. okt. 6. 23:16
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

felénk akkor mondják, ha nem tervezett baba, hanem csak úgy véletlenül összejött...

érdekes, mindenhol mást jelent... :-)

2008. okt. 6. 23:50
 5/16 A kérdező kommentje:
Azért érdekelne, mert nekem egyszer anyukám koleganője mondta a fiamra, hogy "Hát igen, a szerelemgyerekek mind ilyen szépek." Csak nem tudtam mi az, hogy szerelemgyerek. De mi nem voltunk házasok az apjával, mikor megfogant, és nem is terveztük, akkor talán ezért mondta.
2008. okt. 7. 08:34
 6/16 anonim ***** válasza:
79%

Házasságon kívül született gyerek...

(Magyar értelmező kéziszótár)

2008. okt. 7. 08:44
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Mi sem terveztük a babát,megfogant, itt van. Mi a mai napig úgy szeretjük egymást mint az elején,ha nem jobban. A mi babánkra is azt mondják szerelemgyerek.
2008. okt. 7. 08:49
 8/16 anonim ***** válasza:
64%
Régen a házasságon kívül született gyerekre mondták ezt, a mai napig is így van.Nekünk mind a 2 gyerek házasságban született, szépek, értelmesek, mi is ezt mondjuk rájuk.Olvastam Czeizel Endre Születésünk titkai c.könyvét,ő is hasonlóan magyarázta.Sőt az értelemgyereket is megfogalmazta amiről előtte nem hallottam.Az értelemgyerekek a tervezett gyerekek,amikor a szülők figyelembe veszik a megfelelő körülményeket is /munkahely, lakás, anyagi helyzet/ a gyerek fogantatása előtt.Ajánlom mindenkinek ezt a könyvet elolvasni.Nagyon sok más hasznos dolgokról ír, érthetően.Igaz régi könyv, de nagyon jó, kétszer is elolvastam.
2008. okt. 7. 09:21
 9/16 anonim ***** válasza:
83%

Mi összeházasodtunk, és nászéjszakás babánk lett. Erre is minden ismerősünk azt mondja, hogy szerelemgyerek.

Üdv, 31 hetes kismami

2008. okt. 7. 09:21
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
nálunkfele szerelemgyereke van annak az anyának, aki férjetlen, és egy kalandból született gyereke...ahány ház annyi szokás
2008. okt. 7. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!