Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért azt mondják gazdagnak,...

Miért azt mondják gazdagnak, aki 500e felett keres?

Figyelt kérdés

Tele van a játszótér olyanokkal, akik 2 luxus autóval, nagyköbcentis motorral, hegyi nagy és sok szobás házzal, balatoni nyaralóval, vadi extra ruhákkal rendelkeznek, magán oktatásba ( vagy adja Isten önkormányzatiba) járó 3 gyerekkel, 2 db kiadott lakással, takarítónővel, bébisziterrel rendelkeznek, több nyelven beszélő több diplomások és szegények minimálbérből élnek.

Miért azt akarja húzni a kormány, aki bejelentett bérből és fizetésből él?

Közelébe sem vagyok jelenleg az 500as bérhez, de ezt nem értem akkor sem.

Van olyanom, akinek ennyi a fizetése, de lakáshitele van, 6 éves használtan vett autója az egész családnak és nem futja magán ovodára havi 90-ért.

Miért mindig ahhoz nyúlnak, aki rendesen dolgozik és be is van jelentve, miért nem mennek ki családlátogatásra az igazán gazdagokhoz és kérdik meg, hogy miből vette ezt meg azt és mikor adózott utána?

anyamancs

2011. aug. 29. 08:43
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

nem keresek még,jelenleg egyetemista vagyok és a szüleim tartanak el.

így nem akarok kemény szavakkal élni.

de valóban én sem értem,h sok embernek miből futja egy csomó dologra.

nekünk nincs hitelünk,csak egy lakásunk és autónk,illetve a nagyszüleim háza,amibe minden hónapba mi fizetjük a rezsit.(dédim él ott 1edül és anyukám fogyatékos húga)

nem vagyunk gazdagok,anyukám gazdasági irodában dolgozik egy gimiben (havi 110ezer),apukám rokkantnyugdíjas,mivel szívbeteg (havi 92 ezer).

én továbbra is úgy gondolom,h nem a kicsikről kellene lehúzni minden bőrt és valóban körül kellene nézni néhány minimálbért kereső,de luxuslakásban élő ember portáján

am sok ember örülne,köztük a szüleim is,ha havi 500 ezret keresnének.

a hitelről meg annyit,h úgy gondolom,h mindenki addig nyújtózkodjon ameddig a takaró él.

szóval aki keres havi 100ezret és felvesz 10 milliós kölcsönt,az már tudta h bármi történhet.

nekünk soha nem volt több milliós kölcsönünk.

a kocsit vettük részletre,de azt is úgy h a felét kifizettük önerőből.

inkább éljek szerényen,és ne rettegésben,h mikor csneget a végrehajtó :(.

2011. aug. 29. 09:02
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez engem is felháborít. Nekem és a férjemnek is két diplomája van, amiért keményen megdolgoztunk. Nekem 350 a bruttóm, neki 450, de lehet most megemelik kicsit. Van két gyerekünk. Nem kell élére állítani a garast, de spórolunk, mert szeretnénk saját lakást. Nem járunk csúcsszuper autóval (egy opel astránk van), nem megyünk luxusnyaralásra, és sok cuccot a vaterán vagy a teszveszen veszek. Szóval az ebből az elvileg átlagfizetésből, azért messze nem lehet luxuséletet élni, csak normális életet, ahol nem kell megnéznem hogy vehetek-e a gyereknek hó végén is túrórudit. Nem értem miért azt kell büntetni aki igyekszik, és tesz azért hogy legyen valamilye.
2011. aug. 29. 09:05
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

A törvényeket is gazdagok hozzák, így elképzelésük sincs, hogy lehet megélni normális keresetből.

Nekem nem kell sok pénz, az csak hülyíti az embert, de Valóban idegesítő, ha valaki albérlet támogatást kap a 150 milliót érő lakása mellé.

Viszont nem éri meg ezen idegeskedni. Normális munkával, bejelentve és adózva nehéz megélni. Ez mindig így lesz.

2011. aug. 29. 09:06
 4/21 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű, mert a törvényhozók is az általad említett felső tízezerbe tartozik, és hülye lenne magától megvonni. A pórnép meg, kit értekel. Nekik mindegy, hogy egyel több vagy kevesebb!
2011. aug. 29. 09:08
 5/21 A kérdező kommentje:
Amíg a takaró ér? Ha nem veszünk fel lakáshitelt a párommal 32!!!!évesen, akkor még mindig anyucinál laknánk a gyerekszobában. Szánalmas lenne.Még gyereket sem lehetnek oda szülni....kész idegbaj és téboly lenne. Semmiféle szülői támogatást nem kaptunk, van 3,5 diplománk. 32 évesek lettünk, mire összeraktuk az önrészt. Mire vártunk volna, hogy ne kelljen hitelt felvenni? Valakinek a halálára vagy újabb 14 évre, hogy a 2 része is meglegyen a lakásunknak?
2011. aug. 29. 09:25
 6/21 anonim ***** válasza:
Teljesen jogos a felháborodásod, attól meg külön kivagyok, ha szidják azt, aki hitelt vett fel. Felháborító, hogy sokan várnak a szülők, nagyszülők halálára azért, hogy lakáshoz, pénzhez jussanak. Nálunk részemről nagymamám, édesanyám és édesapám is élt még (sajnos azóta anyukám meghalt), férjem részéről két nagyszülő és még egy dédi is élt, amikor felvettük a hitelt. Eszünkbe sem jutott, hogy ne vegyünk lakást azért, mert valaki egyszercsak meg fog halni, és így pénzhez juthatunk. Fúúúj! Bocsi, hogy elkalandoztam, az eredeti témához annyit, hogy mi pontosan ezért jöttünk külföldre 3 évvel ezelőtt. Eleinte olyan tervekkel, hogy egyszer majd hazamegyünk, hát ma már nem így gondoljuk... Amint nem kell ráfizetni a házunk hitelére, eladjuk, és nem fogunk visszamenni. Mindenhol vannak gusztustalanságok, de ami otthon megy, egyszerűen gusztustalan.
2011. aug. 29. 09:38
 7/21 anonim ***** válasza:

3-an vagyunk 160 ezerből és nagyon régi nagy családi házban,aminek a fűtése iszonyat sok,és eladhatatlan.Após is itt él velünk,kisnyugdíjas.Szó szerint az éhhalál szélén állunk és a pénz egyre kevesebb és kevesebb!!!!És az állam csak elvesz:(((Keleti régióban élünk,ahol a munkalehetőség nulla.Hiába van nekem vagy a férjemnek akárhány diplomája is...

Volt olyan munkahely ahova pont a diplomám miatt nem kellettem!!!!!!!!

2011. aug. 29. 09:46
 8/21 anonim ***** válasza:

miért van az,h akik havi fél millióból élnek,úgy gondolják,h aki "csak" 200-ból él annak hó végére már csak kenyér és víz marad?

első vagyok és ez egyáltalán nem így van,csupán annyi az egész,h nem költik a szüleim és én sem nyakra-főre a pénzt minden kacatra,csak azért mert olcsó.

és most nem azt szidtam aki felvette a hitelt,csupán annyi,h mindenki tudhatná,h van kockázat.

így azt mondom,h aki felvette úgy a hitelét h épphogy ki tudták már az első havit is fizetni (50000 ft) (ismerősről van szó,akik 14 milliós lakást vettek,0 ftos önerő nélkül) az belegondolhatott vna,h bármi lehet 1-2 év múlva és akár majd többet is fizethet.

2011. aug. 29. 09:48
 9/21 anonim ***** válasza:
Figyi első. Nem kell magyarázni a bizonyítványt! Gyere vissza ha eltartod magad és a családod és már tudod miről beszélsz. Meghallgatnám a véleményed kb 10 év múlva. Nem olyan egyszerű az élet ahogy most te látod.
2011. aug. 29. 09:53
 10/21 anonim ***** válasza:
Ellenőriznek ott hidd el elég pénzes embert ,csak nem látod! És nem mindig találnak valamit! Ennyi!
2011. aug. 29. 10:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!