Miért azt mondják gazdagnak, aki 500e felett keres?
Tele van a játszótér olyanokkal, akik 2 luxus autóval, nagyköbcentis motorral, hegyi nagy és sok szobás házzal, balatoni nyaralóval, vadi extra ruhákkal rendelkeznek, magán oktatásba ( vagy adja Isten önkormányzatiba) járó 3 gyerekkel, 2 db kiadott lakással, takarítónővel, bébisziterrel rendelkeznek, több nyelven beszélő több diplomások és szegények minimálbérből élnek.
Miért azt akarja húzni a kormány, aki bejelentett bérből és fizetésből él?
Közelébe sem vagyok jelenleg az 500as bérhez, de ezt nem értem akkor sem.
Van olyanom, akinek ennyi a fizetése, de lakáshitele van, 6 éves használtan vett autója az egész családnak és nem futja magán ovodára havi 90-ért.
Miért mindig ahhoz nyúlnak, aki rendesen dolgozik és be is van jelentve, miért nem mennek ki családlátogatásra az igazán gazdagokhoz és kérdik meg, hogy miből vette ezt meg azt és mikor adózott utána?
anyamancs
Azért nem találnak, mert személyi jövedelemhez van kötve. A minimálbér után meg tisztességgel leadóznak.
A céges adó sincs annyi, mint a szja és a kötelező egyéb járulékok összesen.
És gondolod,hogy nem tűnik fel,hogy minimálbérből van 3 kocsi, két ház, meg nyaraló? Azért nem ilyen egyszerű ez. Nekem nem egy ismerősöm van, akinél többször volt ellenőrzés és nem találtak semmit.
És nem minden vagyonos van min. bérre bejelentve!
Én műszaki boltban dolgoztam szülés előtt, áruhiteles voltam. Többször találkoztam olyan emberkével, aki begurult a parkolóba a luxusterepjárójával, milliós tévét akart venni hitelre, hogy 3 hónap alatt kifizeti, de most másra kell a pénz. Apeh igazolást kért a bank, mire közölte, hogy Ő bizony minimálbéres, és nem fog hozni, inkább kifizeti kp-ben. Ne én az ilyeneknél tartanák ellenőrzést.
Egyébként a kérdésedre válaszolva: egyik állat sem harapja meg a saját farkát, miért pont a politikusok tennék? Egykulcsos adózás és a családi kedvezmény, szerinted ki járt vele jól? Biztos, hogy nem a "pórnép"!
Az én párom jól keres, de mégsem élünk jól. A lakáshitelünk iszonyatos méretűre duzzadt, és ugye meg is kell élni valamiből. Az autón hitelmentes, de 12 éves.
Ha feltűnik az "apeh"-nak akkor semmi sincs, mert ők (is) becsületes emberek, csak nem kötnek olyan szerződést,ami valós bérértéknek minősülhet, hogy bérjárulékokat és szjat kelljen fizetniük...inkább egyéb kifizetéseket eszközölnek...:) eszesek, kapcsolatokkal
nem hinném, hogy mindegyikük olyan nagylelkű, hogy a jelképes minimálbérért dolgozik és még luxukörülményeket is tart fenn belőle
attól, hogy nem mindegyik jómódú kiskapuzik még jó sokat lettek azzá a kapuk által....
de ez mindegy is, az ő dolguk
a nehézség az, hogy ha ők is adóznának, akkor nem -nál lenne meghúzva a határ, azon asoknál, akik lakáshiteleznek és használtautóba ülnek ...:)
Utána néztem. Kb 200ezren keresnek 500ezer felett. Közülük ismerek párat. A leggazdagabbsággal köszönőviszonyban sincsennek...lakáshitel, több éves használt autó, 3ezer forintos ingek stb....
A minimálbéres játszóteresek luxusban nem tartoznak a leggazdagabbak közé....
ez a társadalmi igazságosság
magyarul: nem éri meg bejelentve dolgozni ..anyagilag...a tükör más kérdés
az, hogy miért a bejelentett fizetést nézik csak, miért nem az egyéb háttérdolgokat
mert így az aki, tanult és elért valamit az, többet fizet be az államnak, kevesebb marad neki, mint az, aki ügyeskedik, hogy ne kelljen adóznia és még sokkal sokkal sokkal jobb körülmények között is él mint az, aki egy jobb fizetés után fizeti az adót és a járulékokat
az, aki csak bérből él sosem fog a leggazdagabbak közé tartozni ha jól látom
nem is gazdag, de úgy látszik? olyat nem ismerek :) olyat igen, hogy jó a fizuja, de köze sincs a gazdagsághoz vagy minimálbéres, de terepjárós, vitorlás, 300négyzetméteres stb :)
Nem tudom,hogy Anyudnak hogyan és miből számoltak, Anyukám 15 éves kora óta dolgozott bejelentve és a nyugdíja kicsit több, mint a fele(!) annak, amit az utolsó 8-10 évben keresett. Ha el tudná fogadni, támogatnunk lehetne, hogy ne legyen üres a hűtő 2 ledolgozott élet után. Mert Apukám dettó ugyanez.
Akik luxusban élnek nem a nyugdíjból, hanem addigi megtakarításaikból fognak "tengődni" + minimál nyugdíj.
Nem tudom, hogy 65 éves korom táján ki lesz hajlandó alkalmazni egy öregasszonyt.....Mennyi is az átlagéletkor Magyarországon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!