Aki nem akar hazudni a gyerekének, az mit mond a Mikulásról és a Karácsonyról?
A férjemmel eldöntöttük, hogy nem fogunk hazudni a gyereknek (se).
De kérdés, hogy akkor ki hozza az ajándékokat Mikulás napján, Karácsonykor, és Húsvétkor?
Szent Miklos tortenetet maskent is meglehet unnepelni, mint hazugsaggal.
Peldaul ugy, hogy elmeseljuk nekik a tortenetet, es elmondjuk, hogy ra emlekezunk meg azzal, hogy megajandekozzuk a gyerekeket, ahogyan o is tette regen.
Sot talan szep is lenne, ha ok is reszt vennenek mondjuk a szegenyebb gyerekek megajandekozasaban. Ez lenne az igazi mikulas unnep, ugyanis Szent Miklos is ezt tette.
A Karacsony pedig eredetileg egy pogany unnep volt, amit keresztennye tettek, es kineveztek Jezus szuletese napjanak. Szoval az is hazugsag.
Es tudom, hogy sokan nem ertenek meg, de nem is kell, hogy ertsetek.
Egyszeruen nem tartom szepnek a hazugsagot, es lehet hogy ez tul naivnak vagy romantikusnak tunhet, de ugy gondolom, hogy az igazsagra tanitasnal nincs nagyobb ajandek egy gyerek szamara... ;)
Nem értem, miért kell ebből akkora ügyet csinálni. Én is elmondtam a lányomnak, hogy ez a Mikulás csak kitaláció.Ettől függetlenül ugyanúgy várjuk együtt minden évben. Kedden is mesélte, hogy képzeld anya, ma egy Mikulásnak öltözött bácsi jött hozzánk a suliba, stb...
Szóval ugyanúgy megvan az élmény, csak nem nézem hülyének. 4 éves koráig ő is úgy tudta, hogy a Mikulás hozta a csomagot, aztán kinyílt a szeme és meglátta az összefüggést a bolti csomagok miatt.Ezután már nem kamuztam neki tovább, hanem elmagyaráztam. Mint hogy azt is, hogy elvileg nincsenek vámpírok meg zombik és vérfarkasok, boszik, szellemek.De sosem lehet tudni.Most is ugyanúgy kap csomagot, csak nincs körítés.
El van neki magyarázva, hogy ez egy hagyomány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!