Aki nem akar hazudni a gyerekének, az mit mond a Mikulásról és a Karácsonyról?
A férjemmel eldöntöttük, hogy nem fogunk hazudni a gyereknek (se).
De kérdés, hogy akkor ki hozza az ajándékokat Mikulás napján, Karácsonykor, és Húsvétkor?
Boldog Mikulást itt mindenkinek!
Kérdező!Nekem még nincs gyermekem,de van egy öcsém és egy húgom is,öcsém ugyan kicsi még,húgom jóval nagyobb,annyira jó volt ma reggel látni azt az arcot ahogy elment oviba.Sokszor gondolkoztam rajta,hogy miatta érzem át megint a karácsony szellemét.
Egyébként a párommal és a szüleimmel is úgy ajándékozunk,hogy " a Mikulás nálunk hagyta az ajándékod így én adon oda helyette" persze mind tudjuk(felnőttek),hogy nem létezik.De annyira jó érzés.
Egyébként pedig nem örülnék ha a Te gyereked azzal menne oda mondjuk a húgomhoz,hogy nincs Mikulás....
Hagy higgyen a mesékbe amíg teheti,néha én is azt szeretném.
Ezzel a "nem akarok hazudni neki" szöveggel csak ártasz a gyereknek.
Hidd el, hogy jó neki ez a "mese".
Szüksége van a gyermeknek kicsi korban erre a "kegyes hazugságra", hiszen meg kell tanulni feldolgozni azt, hogy esetleg nem azt kap, amit szeretne, és jó, ha ezt úgy teheti, hogy nem a szülőket hibáztatja, hanem a Mikulást/Jézuskát stb.
kisfiam 6 éves, most a mikulás hozza az ajándékot. Karácsonykor az angyalok (ugyan már? Jézuska? vallásos sem vagyok, meg hát az egy csecsemő!), de elmeséltem neki, hogy van, ahol a Jézuska, a télapó, a manók, a fagy apó, stb... és azt is, hogy akit szeretünk, azt mi magunk is megajándékozhatjuk :)
Húsvétkor a nyúlállat hozza. még elhiszi.
Kérdező!
Őszintén sajnálom a gyereked/gyerekeidet. Javaslom olvass többet és tájékozodj! A saját gyerekeddel teszel rosszat! Ezzel nem hazugságra neveled. Vagy Téged is arra neveltek akkor a szüleid? A gyerekeknek szükségük van ezekre. Ha nem akarsz neki hazudni, akkor amikor mesét néz/hallgat, akkor is lerombolod majd a fantázia világát azzal, hogy de kislányom/kisfiam ilyen nem létezik? Ennyire nem lehetsz begyöpösödött. Vagy igen?
Engem gyerekkoromban beetettek ezzel a Mikulás mesével. Minden évben vártam, de volt, hogy nem tudott jönni. Nagyon nagy csalódás volt ez nekem. Azt éreztem,biztos nagyon rossz voltam, mert engem kihagyott a Mikulás.
Na ekkor ábrándultam ki belőle. Azóta felnőttem, és van gyerekem. Sosem erőltettem ezeket a meséket neki.Ettől függetlenül mi is várjuk a Mikulást minden évben, csak nem a klasszikusan vett értelemben. Nem volt ebből gond sosem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!