Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki nem akar hazudni a gyereké...

Aki nem akar hazudni a gyerekének, az mit mond a Mikulásról és a Karácsonyról?

Figyelt kérdés

A férjemmel eldöntöttük, hogy nem fogunk hazudni a gyereknek (se).

De kérdés, hogy akkor ki hozza az ajándékokat Mikulás napján, Karácsonykor, és Húsvétkor?

2016. dec. 5. 17:52
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
62%
Az enyém csak eggyel találkozott.
2016. dec. 5. 21:22
 22/56 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem pont nem az ajándékozás a lényeg sem mikuláskor, sem karácsonykor.

Az enyém pl nagyon örült a szülinapi ajándékának is, de az az öröm és meglepetés leírhatatlan, amit a mikuláscsomagja okozott, pedig csak apróságokat kapott.

Az ilyen dolgoktól szép a gyermekkor, ha hagyod, hogy megélje a meséket. Szerintem. Nem tudod mit veszítessz.

Elárulnád miért akarod ezt? Ért valami gyerekkori trauma ezzel kapcsolatban?

2016. dec. 5. 21:46
 23/56 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire tiltakozol ellene, akkor mièrt kell ajándèk???
2016. dec. 5. 22:23
 24/56 anonim ***** válasza:
24%

#16 és 19 vagyok. Nem ért semmi gyerekkori trauma a Karácsonnyal kapcsolatban, nekem se erőltették soha a Mikulásos, Jézuskás meséket, így nem látom értelmét.

Mindig is ünnepeltük a Karácsonyt, a szeretet ünnepe, de nem Jézus születése vagy az ajándékok miatt.

Igen, volt ajándékozás és lesz is, de egyszerűen meglepjük egymást, nem kerítünk köré történetet. Tényleg szép Karácsonyaink szoktak lenni, ezért nem is értem a rengeteg támadást, amit azért kapunk, mert nem egy kitalált kisbaba hozza az ajándékokat. A mese nélkül is megvan a hangulat, az öröm, a meglepetés. De gondolom ezt sose fogjátok megérteni, nem is tépem tovább a szám.

2016. dec. 5. 22:45
 25/56 anonim ***** válasza:
83%
Azt azért áruljátok már el, hogy ezt a gyakorlatban hogyan kell elképzelni. A karácsony oké. De Mikuláskor? "Gyere kisfiam, tegyük ki az ablakba a csizmádat, és aztán majd éjjel én beleteszem az ajándékot?" Vagy akkor tényleg nem tartjátok ezt otthon, és december 6-án a ti gyereketek az egyetlen az oviban, aki a "Járt-e nálatok a Mikulás?" kérdést még értelmezni sem tudja? Vagy mégis hogyan?
2016. dec. 6. 01:18
 26/56 anonim ***** válasza:
58%

24!

Karácsony nem a szeretet ünnepe, hanem Jézus születésnapja. Ennek örömére ajandekozza meg az ember a szeretteit. Mellesleg történelmileg is bizonyított tény, hogy Jézus létező személy volt - a kérdés egyedül az, hogy Isten fia e, mert ezt nem tudták még bizonyítani.

El sem tudom képzelni, milyen hagyományt tartasz, ha épp az ünnep lényege marad ki - és ehhez még vallasosonak se kell lenni. A gyereknek se mondod el, mi a Mikulás? Hogy Szent Miklós püspök volt az, aki miatt a Mikulás született? Fogalma nincs a gyereknek arról, hogy a karácsony nem "vegyünk valami jó drága ajandekot" ünnep, hanem a világ hatalmas részének a Megvaloto szuletesenek ünnepe? Nem csak a csodát vetted el a gyerektől, hanem a tudást is.

2016. dec. 6. 04:50
 27/56 anonim ***** válasza:
90%
Mi hazudás pártiak vagyunk :) ... amúgy meg teljesen hülye kérdést tettél fel. Ha nem akartok hazudni, akkor nyilvánvaló hogy mi erre a kérdésre a válasz, nem? Segítek.. :) "fiam én meg az apád hozzuk az ajándékodat".
2016. dec. 6. 06:22
 28/56 anonim ***** válasza:
53%

74%-os! Jézus nem egy mese, kezdjük itt.

De olyan sötét pontagyú vagy hogy arra sincs kapacitásod hogy felfogd a lényeget! Azt írod Karácsonykor megajándékozzátok egymást, mirefel? Karácsony nincs Jézus nélkül, Karácsony Jézus születésének ünnepe, amiatt van!!!

Jézus maga a szeretet, az ő születésének napja a szeretet ünnepe lett! Istentelen, hazátlan sötét ember vagy!

Ezért tart itt ez a világ!

2016. dec. 6. 06:31
 29/56 A kérdező kommentje:

Jézus nevében ajándékozni szerintem nem szép dolog, már ha ismerjük a tanításait, és az életét a Biblia szerint.

Habár nálunk felé az "angyal hozza" az ajándékot.

Na de lényeg az, hogy mi egyszerűen nem akarjuk hazugságra nevelni a gyereket, s kész!

Köszönöm a válaszokat, szerintem egyszerűen csak őszintén el fogjuk mondani, hogy mi a helyzet, s annyi!

2016. dec. 6. 06:55
 30/56 anonim ***** válasza:
71%
Szegény gyerek....
2016. dec. 6. 07:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!