Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki nem akar hazudni a gyereké...

Aki nem akar hazudni a gyerekének, az mit mond a Mikulásról és a Karácsonyról?

Figyelt kérdés

A férjemmel eldöntöttük, hogy nem fogunk hazudni a gyereknek (se).

De kérdés, hogy akkor ki hozza az ajándékokat Mikulás napján, Karácsonykor, és Húsvétkor?

2016. dec. 5. 17:52
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
91%
Az én 3 évesem most készül először a Mikulásra. Ma reggel teljesen magától babatörlőkendövel "kipucolta" a gumicsizmáját és kitette a konyhaablakba, és várja a Mikulást. Olyan édes, és annyira fantáziavilágban él, hogy ezt letörni abszolút vétek, de össze is zavarja. Úgyis hamar rájön, legalább addig legyen neki a valóság is csodás egy kicsit.
2016. dec. 5. 18:33
 12/56 anonim ***** válasza:
16%
Mi nem ünnepeljük a húsvétot és december 6-ot se. Karácsonykor pedig együtt van a csalàd, fát díszít, ebédel majd megajándékozzuk egymást. Semmi szükség nyuszira, mikulásra vagy jézuskára.
2016. dec. 5. 18:34
 13/56 anonim ***** válasza:
79%

Akkor Karácsonykor mit ünnepelt, utolsó? Csak mert Jézus születése miatt van Karácsony. ...

Kérdező, lehet mondani, hogy anyatol/apától/akarkitol van az ajandek. Kár, hogy elveszitek a gyerektől a csodát, amiben picikent meg hihet. Ráadásul nem csak tőle, hanem a majdani kortarsaitol, akiknek majd nagy szájjal meséli, hogy nincs is Mikulás/Jezuska/Husvetinyul /akármi

2016. dec. 5. 19:22
 14/56 anonim ***** válasza:
75%

Nem fogtok hazudni neki? Majd pár év múlva írd már meg, hogy ezt hogy valósítottátok meg és milyen következményei lettek a gyereknél! Nagyon sötét emberek lehettek, már bocs! Miért kell ezt is elvenni a gyerektől? Jah hogy így könnyebb lenne, igaz? Vagy így ti lennétek a sztárok, mert tőletek kapja az ajándékot... Gyönyörű!

Az én fiam 6 éves és még hisz benne. Izgalommal várja és készül rá. Hát nem tudom hogy fogja viselni a gyereketek. Elég gáz szülők vagytok! :/

2016. dec. 5. 19:58
 15/56 anonim ***** válasza:
83%

Hát ti is aztán csodálatos szülők lesztek akkor... ha szerinted ez hazugság, akkor meséket sem olvastok neki? A gyerekek a fantáziájuk segítségével ismerik meg a világot, smibe beletartozik az is, hogy karácsonykor Jézuska hozza az ajándékot. Miért akarjátok ezt elvenni tőlük? Azért az emberek döntő többségének nincs szüksége pszichológus segítségére, hogx feldolgozza a tényt, hogy mégsincs Mikulás.

De ha ennyire el akarjátok cseszni a gyerekkorát, akkor az igazat. Minden tőletek van és bármit látnak, hallanak az butaság.

2016. dec. 5. 20:33
 16/56 anonim ***** válasza:
26%

De beszűkültek vagytok itt néhányan... Ugyanúgy olvasok mesét a gyereknek mint mások. Annak, hogy nem hitetem el vele, hogy évente 1x meglátogatja egy dagadt, piros ruhás öregember és egy kisbaba (??) akiben a családunk nem is hisz, szerintem semmi köze a mesemondáshoz és a fantáziájához.

A mi családunkban egyszerűen ez a szokás. A Karácsony nálunk nem vallási alapon működik, nem Jézuskát ünneplünk, hanem egymást.

Egyébként azt se beszélem bele, hogy nem létezik semmi, szimplán nálunk nem kitalált lények hozzák az ajándékokat hanem mama, anya, stb.

2016. dec. 5. 20:41
 17/56 anonim ***** válasza:
84%

Az én lányomnak ma volt az első ovis Mikulása. Ebéd után mikor mentem érte és szaladt elém csillogó szemmel és újságolta, hogy mi volt ma az oviban, háát szerintem az minden szülőnek olyan érzés, hogy összefacsarodik tőle a szive az örömtől, hogy látja a csemetéje mennyire boldog és izgatott.

Én sem értem miért kell ezt ilyen korán elvenni tőle, de a ti dolgotok. Ha nem akartok "hazudni" neki, akkor ne találjatok ki másik hazugságot, hanem ti hozzátok és kész.

Megmondjátok, hogy ti veszitek, mint pl. a szülinapján is. Kész.

Nem írtad, hogy hány éves, de pl. hogy kivitelezitek azt, hogy mondjuk jön az oviba a Mikulás és 20 gyerek kajakra elhiszi és átéli a dolgokat, a tietek meg csak legyint, hogy a Mikulás nem is létezik?

Egyébként 10-es írta, hogy a legtöbb gyerek, ahogy ő is, nem emlékszik rá, hogy mikortól nem hitt már a Mikulásban, Télapóban. Én sem emlékszem. Szerintem ti sem emlékeztek rá.

Nem tudom, de szerintem kevés ember lett e miatt depressziós, mert kiderült, hogy nincs Mikulás.

2016. dec. 5. 20:45
 18/56 anonim ***** válasza:
84%

A 16-os valasz rideg, meg olvasni is rossz...41 evesen is.

Ez az idoszak a legszebb az evben. Az advent, az adventi naptar, amihez meg a 16 evesem is boldogan megy ki reggelente.

A Mikulasreggelek, amik hagyomanyosan zenevel, csomaggal, izgalommal indulnak reggel hatkor. Amikor ev kozben is csillogo szemmel emlegetik. Amikor azt mondjak, hogy ezekre mindig emlekezni fognak.

2016. dec. 5. 20:54
 19/56 anonim ***** válasza:
18%
Köszönjük szépen, nagyon szép, hangulatos és emlékezetes karácsonyaink vannak. Ugyanúgy megvan minden hagyomány a Jézuska mesén kívül.
2016. dec. 5. 21:03
 20/56 anonim ***** válasza:
43%

A csillogó szem és a boldog várakozás ugyanúgy megvolt annak ellenére, hogy sose a Jézuska hozta nálunk az ajándékot. Sose! Ettől még a, "Jézus mese" megvolt, az egész áhitattal.

Nem is értem ezt a maszlagot, bibliai alapja sincs, hogy ő ajándékoz.

Húsvétkor se a nyuszit ünnepeljük, hanem Jézus feltámadását, ettől függetlenül lehet tojásokat keresni... stb.

Mikulás? Szt. Miklós valós alak volt.

De azt hogy emeli be a gyereketek, hogy nem csak az oviban, hanem minden sarkon találkozik egyel?

2016. dec. 5. 21:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!