Aki nem akar hazudni a gyerekének, az mit mond a Mikulásról és a Karácsonyról?
A férjemmel eldöntöttük, hogy nem fogunk hazudni a gyereknek (se).
De kérdés, hogy akkor ki hozza az ajándékokat Mikulás napján, Karácsonykor, és Húsvétkor?
Nem véleményekre voltam kíváncsi, hanem gyakorlati tanácsokra olyanoktól, akik hasonlóan gondolkoznak.
Szerintem egyébként nincs szüksége a gyerekemnek sem a Mikulásra sem pedig a Jézuskára és nyuszira.
Ezek hiányában is megfogja élni a fantázia világát.
Az ovival meg azért nem lesz gond, mert nem fog járni (a klasszikus értelemben).
Na de ha elmondja más gyereknek akkor elmondja, nem az én gondom.
Nem fogok azért hazudni a gyereknek, mert más hazudik.
Egyébként ez igen is hazigság, mivel nem a Mikulás, Jézuska, nyúl hozza az ajándékokat, hanem mi felnőttek vesszük meg.
Szóval, visszatérve a kérdésemre, jó lenne ha inkább olyanok válaszolnának, akik őszintén elmondták a gyerekeiknek a dolgot...
Köszönöm.
Gyakorlati tanacsom: november vegen bementek egyutt egy boltba. Mondjuk legyen a Tesco. Kozlod vele: Pistike, dobalj a kosarba par edesseget, Mikulast! Tudod, hozzad nem jon, mi nem hiszunk a hazug mesekben.
Ennyi.
:((
Azt hiszem te gyerekesebb vagy, mint a legtöbb gyerek.
Gyakorlatiasan.
Te nem tanácsot, meg tapasztalatot akartál, hanem önigazolást, hogy mennyire éretten és nemesen gondolkozol. De nem ezt teszed.
Ohh,de kemény vagy. Azért jussom eszedbe,hogy gyerek és nem felnőtt! Mi.értjük,hogy mi miért van, vagy miért nincs,de ők nem biztos,hogy értik.
Jah és ha egy autó elbssza a kutyáját,mit mondassz neki? Akkorbsem fogsz kegyesen hazudni,ha ordít a kutyája után?? Ne sírj Pistike,a kutyus kiszaladt az autó elé,ami elütötte és kiloccsant a kutyus agya a betonra,onnan meg nem tudjuk visszakanalazni a fejébe,tehát halott???
Gyakorlati tanács?
Tessék..."Julcsi/Pista nem létezik Mikulás,a többi gyerek h#lye és Ti is azok vagytok ha elhiszitek ezt a Mikulás maszlagot,az ajándékokat én veszem nektek,na pattanjatok be a kocsiba irány az Aldi,de csak fejenként 1000 forintot szánok rátok"
Megfelel?
Biztos nagyon szuper lesz neki a Mikulás,karácsony,húsvét,stb.
De komolyan,nem lenne elég ha idősebb korába rájön?Annyi sz#r van így is,hagy higgyen már ezekben amíg a gyermeki lelke engedi.Volt neked gyerekszobád?
Egyébként én már nem emlékszem,honnan tudtam meg hogy nincs miku.De nem viselt meg.
Hogy fog esni neki mikor majd a többi gyerek újságolja,hogy a Mikulás így meg úgy?!
Meg,hogy Téged nem érdekel,hogy ha elmondja más kisgyereknek..
Akkor nyugodtan vállalhatod a következményeket egyes anyukák ugyanis nem fognak örülni.Álljon már meg a nászmenet,attól,hogy Te azt akarod,hogy a gyereked már most besavanyodott legyen még a többi gyereknek nem kell ezt sulykolni.
Neked amúgy mikulás fóbiád van? Nem kellene egy pszichológus?
Ha oviba megy a miku akkor Te aznap be se viszed?
Nem hiszem,hogy szülnöd kellett volna.
Nagyon gyerek vagy még...
De ha nagyobb lesz akkor romantikus regényt se olvastass vele és filmekből se nézzen romantikusat,mert ugye mind tudjuk,hogy olyan nyálcsorgatás és vattacukorfelhő nem létezik.És persze Te nem akarsz hazudni neki.. ;)
Ja és még egy gyakorlati tanács,ha ennyire anti mikulásos vagy akkor a gyereked ne kapjon mikuláscsokit,se semmit amin mikulás van,és tiltsd meg neki,hogy megnézze a Télaput vagy barmi ilyen jellegű filmet/mét,mert még a végen boldog lenne és ajjaj oda a szülők álltal elképzelt idill
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!