Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szeretem a kislányom nevét?

Nem szeretem a kislányom nevét?

Figyelt kérdés

Mielőtt kiforgatnátok, a kislányomat természetesen nagyon szeretem, nem a nevén múlik.

Nagyon szerettem volna, ha az én vezetéknevem is megkapja kötőjelesen, ahogy én is felvettem a párom nevét. Párom Kovács, nekem ritka nevem van, büszke is vagyok rá, és nagyon szerettem volna, ha ezt a (számomra) családi örökséget a kislányom is megkapja. Az esküvő előtt csak az ő nevét írták be, akkor ezzel nem is foglalkoztam, mert megváltoztatható. A férjem tudta, hogy én ezt nagyon szeretném, mindig ellenkezett, aztán egyszer azt mondta, hogy úgyis megkapja mindkettőnkét, csak húz vele, hogy nem. Ennek ellenére nem volt hajlandó megváltoztattatni, ugye mindketten kellettünk volna hozzá (még születése előtt, természetesen). Keresztnevekből is csak nagyon kevés tetszett neki, és miután a vezetéknévnél nem tudtam meggyőzni, úgy voltam vele, nem érdekel, amit én írtam listát abból 3 tetszett neki, végül amit kapott, szép név, de valahogy nekem nem illik a kislányhoz. 3 hós lesz lassan de nem tudok túllépni rajta, hogy nem kaphatta meg a nevemet, mikor nagyon is jól tudta, hogy ez nekem mennyire fontos, és nem érzem korrektnek, hogy azt mondta, lehet 2 neve, aztán mikor már úton volt a kicsi, nem volt rá hajlandó.

Szerintetek elmúlik ez az érzés? Van itt olyan, aki megbánta a névválasztását? Nem is hívom a nevén, csak babának... most is a sírás kerülget, hogy a saját gyerekem, és nem tudok megbékélni a nevével :(

2016. nov. 27. 23:58
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

De azzal is bajod van, ha nem tudod úgy szólítani. Na mindegy.

Hidd el, ezen nem múlik semmi, nem attól lesz különleges, hogy kötőjeles a vezetékneve, egyáltalán nem számít, hogy milyen vezetékneve van, hiszen senki nem azon szólítja. De ha ennyire kiborít, tényleg nincs más választásod, mint módosítani, vagy valahogy feldolgozni magadban.

2016. nov. 28. 22:47
 22/23 A kérdező kommentje:

nem értem, mit nem lehet azon érteni, hogy a név maga tetszik, csak most nem érzem úgy, hogy illik hozzá...

semmi más téma nincs, amit nem tudunk megbeszélni, megegyezni. Nem kell egyből általánosítani.

2016. nov. 28. 23:58
 23/23 anonim ***** válasza:
Akkor ezek szerint semmi probléma nincs. :)
2016. nov. 29. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!