Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szeretem a kislányom nevét?

Nem szeretem a kislányom nevét?

Figyelt kérdés

Mielőtt kiforgatnátok, a kislányomat természetesen nagyon szeretem, nem a nevén múlik.

Nagyon szerettem volna, ha az én vezetéknevem is megkapja kötőjelesen, ahogy én is felvettem a párom nevét. Párom Kovács, nekem ritka nevem van, büszke is vagyok rá, és nagyon szerettem volna, ha ezt a (számomra) családi örökséget a kislányom is megkapja. Az esküvő előtt csak az ő nevét írták be, akkor ezzel nem is foglalkoztam, mert megváltoztatható. A férjem tudta, hogy én ezt nagyon szeretném, mindig ellenkezett, aztán egyszer azt mondta, hogy úgyis megkapja mindkettőnkét, csak húz vele, hogy nem. Ennek ellenére nem volt hajlandó megváltoztattatni, ugye mindketten kellettünk volna hozzá (még születése előtt, természetesen). Keresztnevekből is csak nagyon kevés tetszett neki, és miután a vezetéknévnél nem tudtam meggyőzni, úgy voltam vele, nem érdekel, amit én írtam listát abból 3 tetszett neki, végül amit kapott, szép név, de valahogy nekem nem illik a kislányhoz. 3 hós lesz lassan de nem tudok túllépni rajta, hogy nem kaphatta meg a nevemet, mikor nagyon is jól tudta, hogy ez nekem mennyire fontos, és nem érzem korrektnek, hogy azt mondta, lehet 2 neve, aztán mikor már úton volt a kicsi, nem volt rá hajlandó.

Szerintetek elmúlik ez az érzés? Van itt olyan, aki megbánta a névválasztását? Nem is hívom a nevén, csak babának... most is a sírás kerülget, hogy a saját gyerekem, és nem tudok megbékélni a nevével :(

2016. nov. 27. 23:58
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

de, akkor is érdekelt, de mivel akkor még nem volt terveben, és meg lehet változtatni, nem álltam le rajta vitázni. Nem vagyok elnyomva, semmi másban nincs úgy, hogy csak egyikünk akarja.

Most már nem hiszem, hogy megváltoztatnánk, nem akarok a gyerekkel se kiszúrni, hogy már kisiskolásként külön legyen születési meg aktuális neve...

Mivel azt mondta, hogy úgyis megkapja, csak húzza az agyamat, ezért nem gondoltam, hogy annyira győzködni kellene. Aztán mikor teherbe estem, és sor került volna a megváltoztatásra, már nem akarta.

2016. nov. 28. 09:32
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Vagyis átvert, becsapott.
2016. nov. 28. 10:13
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Miért szúrnál ki a gyerekkel?A tesóméknál-mivel a baba előbb érkezett-még nem volt meg az apasági nyilatkozat,így a kicsi az anyuka nevére került.Közel 3 hónapos volt a baba,amikor elmentek,és elintézték az apaságit.Mindenki jót virult ezen,eszünkbe se jutott,hogy volt egy születési neve is.

Halkan jegyzem meg,hogy igen inkorrekt a Férjed.Persze,jó duma,hogy megváltoztatható,de ki az,aki ezért majd KÜLÖN elmegy,és végig csinálja a tortúrát?Ez csak egy terelés volt,hogy lepattintson a témáról.

2016. nov. 28. 10:42
 14/23 anonim ***** válasza:
73%

de, akkor is érdekelt, de mivel akkor még nem volt terveben, és meg lehet változtatni, nem álltam le rajta vitázni.

Aha... Mert nem egyszerűbb 1 alkalommal azt mondani,hogy X-Kovàcs legyen... Az sokkal egyszerűbb,hogy utàna intézkedjünk egy csecsemővel... Tök logikus vagy!!!

Ja meg most màr Te se szúrnàl ki a gyerekkel,hogy legyen születési meg hivatalos neve?!?!?! Làtom mennyire fontos...

De akkor mire fel ez a panaszkodàs???

Ìgy marad, àtcseszett a férjed és pont. Tedd rajta túl magad.

2016. nov. 28. 11:17
 15/23 A kérdező kommentje:

Nem a csecsemővel kellett volna intézkedni, hanem még szülés előtt, nem értem, ezt hogy hoztad össze.

Nem, nem akarok kitolni vele, hogy minden egyes helyen, ahol ki kell töltsön valami papírt, külön legyen a Kovács X meg az aktuális névnél a Kovács-Y X.

Nem fogjuk már megváltoztatni, nem erre irányult a kérdés, hanem, hogy hogy tudjam ezen túltenni magam, mert a 3 hónap alatt még nem sikerült...

2016. nov. 28. 11:51
 16/23 anonim ***** válasza:
Miről beszélsz?!Ha megváltoztatjátok a nevét,az kerül az anyakönyvi kivonatba!!Nem kell sehol magyarázkodnia!Onnantól X-kovács Y lesz a neve!
2016. nov. 28. 15:15
 17/23 anonim ***** válasza:
28%

Kerdezo, ossze vissza beszelsz.

Milyen kisiskolas nevzavarrol beszelsz ?

Nem azt mondtad, hogy 3 honapos ?

Tudod mi az a nevvaltoztatas ?

MINDENHOL OROKRE atirjak a nevet.

2016. nov. 28. 15:16
 18/23 A kérdező kommentje:

nekem azt mondták a hivatalban, mikor megkérdeztem, hogy át lehet írni, de egy plusz sor kerül az anyakönyvbe, így lesz születéskor anyakönyvezett neve és "használt" neve.

Nem beszélek össze-vissza, te nem tudsz értelmezni. Azt írtam, ha majd kisiskolás lesz, nem szeretném, hogy gondja legyen abból, hogy neki már akkor 2 nevet kell feltüntetnie az iratokban. Mert így mondták a hivatalban, hogy meg lehet változtatni, de attól függetlenül az 'eredetei' neve is meg fog jelenni mindenhol. Mint pl. nekem a lánykori s a férjezett nevem.

2016. nov. 28. 15:30
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, megértelek, hogy csalódott vagy, de úgy viselkedsz, mint egy óvodás. Az a te hibád is, hogy rosszul kommunikáltok, vagy le vagy dominálva a párkapcsolatban. 3 nevet adtál, amiből választott a párod, most meg "babának" szólítod a picit, mert meg vagy sértve. A kis golyófejűekre ilyen korban még nem nagyon illenek a neveik igazán egyébként. Lehet Zoltán, vagy Bözsike, teljesen mindegy. Cuki, édik, puhák, babák. Gyakorold, becézd. Majd megszokod.
2016. nov. 28. 18:16
 20/23 A kérdező kommentje:

nem a keresztnévvel van a baj, mondom, az szép név, majd megszokom. Most nem jön még a számra a neve, de ez biztos fog változni.

A vezetéknévvel van bajom, hogy lehetne szép, különleges neve, de nem, mert az apja csökönyös és makacs, és ennyire leszarta, hogy mit akarok. Ezzel nem tudok megbékélni.

2016. nov. 28. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!