Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tönkrementek az idegeim! Mit...

Tönkrementek az idegeim! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Két kicsivel vagyok otthon, a nagyobbik nincs még kétéves, mindketten fiúk. A nagytesó eszméletlenül hisztis, ma nem volt hajlandó ebédelni, reggelizni sem. Ez így megy, és nem viselem el, hogy nem eszik, persze az édességet azt megenné. Meg a kenyeret magában. Aztán az asztalra csaptam, hogy márpedig megeszed! Tömöm bele, ő meg ordít. Szadista vagyok biztos. Pedig nem voltam ilyen, de tönkrevagyok teljesen. A kicsinek ezalatt a hiszti alatt nem tudtam enni adni, 3 hós, és emiatt úgy behergelte magát, hogy nem bírom lehiggasztani, csak üvölt, pedig holt éhes. És ez csak egy nagyjelenet a napi ezerből. Teljesen kivagyok, sírógörcseim vannak. Mit tegyek??? Segítségem ritkán van, a mindennapokban egyedül vagyok velük.
2010. ápr. 30. 13:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Amit a nagyobbik csinál, az nagyon gyakori. Az én fiamnak is volt egy ilyen korszaka, tavaly nyáron voltak olyan napjai, hogy semmit nem evett egész nap, csak reggel, este tejet, meg üres kenyeret. Volt, hogy annyira beidegesedtem, hogy a földhöz csaptam a tányért (műanyag amúgy), szóval ne aggódj, kiborulni sem csak te szoktál, pedig nekem nincs is pici babám még mellé. Egy idő után viszont azt mondtam, hogy bánom is én, minek idegeljem magam. Ha nem kell, hát nem kell, de akkor sem édesség, sem semmi más, ha szomjas, kap viszet, ha éhes, akkor meg ott az ebéd, majd megeszi ha tényleg éhes lesz. Apukám mondta mindig, hogy olyan még nem volt, hogy egy egészséges gyerek éhen halt volna, ha ott van előtte a kaja. Különben a védőnő nem is nagyon akarta elhinni, hogy nem szokott enni a gyerekem, mert sose volt sovány.

Két évesen elkezdte a bölcsit, ott se akarták elhinni, hogy nem eszik, mert ott meg mindenből repetázik :) Csak a húst nem akarta eleinte megenni, de most már azt eszi ki elsőnek mindenből :)

Szóval az ilyen kajás hisztiken ne húzd fel magad, mert minél idegesebb vagy, annál inkább nem fog enni. Ha nem eszik ebédet, akkor kínáld meg vízzel, hátha szomjas. Utána kínáld meg újra az ebéddel, ha még mindig nem kell, akkor ne foglalkozz vele, tedd be a hűtőbe, majd ha éhes lesz, megeszi.

Különben tényleg tökéletesen átérzem a helyzetet, mert az én fiam is nagy hisztikirály. Ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja, a fejét csapja a falba, de tényleg nagyon durván, meg képes ledobni magát a padlóra, meg hasonlók. De ahogy növekszik, egyre jobban meg tudjuk beszélni a dolgokat, és egyre kevesebb az ilyen jellegű hiszti. Mondjuk akaratos a mai napig, meg sokszor ok nélkük direkt az ellenkezőjét teszi annak, amit mondok, de hát ez egy ilyen korszak. Egy dolgot tehetsz, hogy következetes vagy. Ha valamit nem szabad, akkor azt semmilyen körülmények között nem szabad, és kész. TE VAGY A FŐNÖK! Aztán ha valami olyan dolog miatt hisztizik, amit te határozottan megtiltottál, akkor ne foglalkozz vele addig, amíg hisztizik. Persze el kell magyarázni, hogy mit miért nem szabad, de ezt akkor kell, amikor nyugodt. Mondjuk gondolom ezeket te is tudod, és persze, mondani nagyon könnyű, megtenni annál nehezebb, hogy az ember ne figyeljen a hisztire, tudom én is nagyon jól sajnos. De ezzel kell próbálkozni.

2010. ápr. 30. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!