A terhesség alatt nagyon tönkrementek a fogaitok?
Még csak a 3.hónapban vagyok.De féltem a fogaimat.A fogorvost pedig messze kerülöm.(tudom,hogy ez baj:( )
A fogmosás olyan nehezen megy,mert nagyon hányingerem van közbe.Mit tanácsoltok,hogy tudnám óvni a fogaimat.
Hogy elkel mennem fogdokihoz azt tudom,csak arra még nagyon rákel készülnöm.
Mikor érdemes óda menni különben?Hányadig hét körül?
fogorvoshoz még terhesség előtt a tervezéskor érdemesebb elmenni, hogy az esetleges lyukas fogakat betömje stb. ilyenkor legalább nem izgulsz, hogy árt-e a babának az érzéstelenítő.
na de neked: minél előbb érdemes elmenned egy ált. vizsgálatra, ott kaphatsz jótanácsokat szájápolást illetően. de szerintem mindenképpen várd meg míg elmúlik a hányinger, mert ha matat a doki a szádban és közben neked ez hányingert okoz akkor az kellemetlen.
ha fogmosás közben hányingered van, ne nyúlj olyan mélyre a szájba és lassan óvatosan mosd a fogad, használj napi többször szájvizet, azzal öblögess.
növeld a kalcium beviteledet, ezzel megelőzheted, hogy a kalciumot a baba ne a fogaidból vegye el.
nekem nem ment rá 1 fogam se, de rengeteg tejet, sajtot kívántam egész végig. amikor kissé érzékenyebbnek éreztem bármely fogamat pl. rágás közben elkezdtem inni calcium sandoz pezsgőtablettát.
Annyi fajta és ízesítésű fogkrémet lehet már választani, keress olyat, amitől nincs hányingered, muszáj, ha nem akarod, hogy tönkremenjenek a fogaid.
Én egyébként eddig kétszer voltam vizsgálaton, először 8 hetesen és 30 hetesen. Lehet, már csak a szülés után megyek kontrollra.
Nekem alapból sajnos gyenge fogaim vannak. Én rendszeresen látogatom a fogorvost, most 32 hetesek vagyunk. Sajnos nem került el a baj, most is épp gyökérkezelésre járok mert iszonyatosan fáj a fogam:(
A rendszeres fogápoláshoz nálam hozzátartozik a napi 2x-i fogmosás, a szájvíz és a fogselyem használata. Ez nem játék. Sajnos a baba egészsége is rámehet ha egy súlyosabb ínygyulladást (terhességi szövődmények, a baba alacsonyabb súllyal születik stb.) összeszedsz vagy baktériumok elszaporodnak a szádban.
Nekem nagyon jó dokim van és ő mindenről tájékoztatott engem, nem is lennék nyugodt ha nem járnék el rendszeresen hozzá.
Szia!
Az előző terhességemnél én sem tudtam reggelente fogat mosni, de nem lett semmi baj. A nap folyamán bepótoltam. Még a 10. hét körül mentem dokihoz, megnézett, leszedte a fogkövemet és ennyi.
Most már más a helyzet, nem érek rá túl sokat a "nagy" mellett majd január-február környékén szánom rá magam. Akkor 20-24 hetes leszek. Ja és most tudom, hogy van egy lyukas fogam és én sem vagyok túl bátor, ha fogdokiról van szó :)
A védőnődtől kérdezz rá, hogy meddig érdemes várni, de sztem az elején és középtájon még jobb formában van az ember, könnyebben mozog, könnyebben viseli a macerálást :)
Minden jót!
Két terhességem alatt nem lett semmi baja a fogaimnak, előtte se volt problémás, azóta sincs semmi bajuk.
A megfelelő kálcium bevitlere figyelj oda és kész.
Nem kell feltétlenül így lenni. Most én is hányingeres vagyok, és reggelente nagyon nehéz a fogmosi...
Vegyél listerine szájöblögetőt, az a legerősebb, öblögess vele sokat. De minél előbb próbálkozz meg a rendes fogmosival, amíg hányós vagy,a ddig is elől legalább próbáld jól mosni.
Ha még van kérdésed, írj nyugodtan privit. (fog. assz. vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!