Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség alatt nagyon...

A terhesség alatt nagyon tönkrementek a fogaitok?

Figyelt kérdés

Még csak a 3.hónapban vagyok.De féltem a fogaimat.A fogorvost pedig messze kerülöm.(tudom,hogy ez baj:( )

A fogmosás olyan nehezen megy,mert nagyon hányingerem van közbe.Mit tanácsoltok,hogy tudnám óvni a fogaimat.

Hogy elkel mennem fogdokihoz azt tudom,csak arra még nagyon rákel készülnöm.

Mikor érdemes óda menni különben?Hányadig hét körül?

2010. dec. 14. 14:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

fogorvoshoz még terhesség előtt a tervezéskor érdemesebb elmenni, hogy az esetleges lyukas fogakat betömje stb. ilyenkor legalább nem izgulsz, hogy árt-e a babának az érzéstelenítő.

na de neked: minél előbb érdemes elmenned egy ált. vizsgálatra, ott kaphatsz jótanácsokat szájápolást illetően. de szerintem mindenképpen várd meg míg elmúlik a hányinger, mert ha matat a doki a szádban és közben neked ez hányingert okoz akkor az kellemetlen.

ha fogmosás közben hányingered van, ne nyúlj olyan mélyre a szájba és lassan óvatosan mosd a fogad, használj napi többször szájvizet, azzal öblögess.

növeld a kalcium beviteledet, ezzel megelőzheted, hogy a kalciumot a baba ne a fogaidból vegye el.

nekem nem ment rá 1 fogam se, de rengeteg tejet, sajtot kívántam egész végig. amikor kissé érzékenyebbnek éreztem bármely fogamat pl. rágás közben elkezdtem inni calcium sandoz pezsgőtablettát.

2010. dec. 14. 14:41
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Annyi fajta és ízesítésű fogkrémet lehet már választani, keress olyat, amitől nincs hányingered, muszáj, ha nem akarod, hogy tönkremenjenek a fogaid.

Én egyébként eddig kétszer voltam vizsgálaton, először 8 hetesen és 30 hetesen. Lehet, már csak a szülés után megyek kontrollra.

2010. dec. 14. 14:41
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem alapból sajnos gyenge fogaim vannak. Én rendszeresen látogatom a fogorvost, most 32 hetesek vagyunk. Sajnos nem került el a baj, most is épp gyökérkezelésre járok mert iszonyatosan fáj a fogam:(

A rendszeres fogápoláshoz nálam hozzátartozik a napi 2x-i fogmosás, a szájvíz és a fogselyem használata. Ez nem játék. Sajnos a baba egészsége is rámehet ha egy súlyosabb ínygyulladást (terhességi szövődmények, a baba alacsonyabb súllyal születik stb.) összeszedsz vagy baktériumok elszaporodnak a szádban.

Nekem nagyon jó dokim van és ő mindenről tájékoztatott engem, nem is lennék nyugodt ha nem járnék el rendszeresen hozzá.

2010. dec. 14. 14:42
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az előző terhességemnél én sem tudtam reggelente fogat mosni, de nem lett semmi baj. A nap folyamán bepótoltam. Még a 10. hét körül mentem dokihoz, megnézett, leszedte a fogkövemet és ennyi.

Most már más a helyzet, nem érek rá túl sokat a "nagy" mellett majd január-február környékén szánom rá magam. Akkor 20-24 hetes leszek. Ja és most tudom, hogy van egy lyukas fogam és én sem vagyok túl bátor, ha fogdokiról van szó :)

A védőnődtől kérdezz rá, hogy meddig érdemes várni, de sztem az elején és középtájon még jobb formában van az ember, könnyebben mozog, könnyebben viseli a macerálást :)

Minden jót!

2010. dec. 14. 14:44
 5/12 anonim ***** válasza:
nem!
2010. dec. 14. 15:09
 6/12 anonim ***** válasza:

Két terhességem alatt nem lett semmi baja a fogaimnak, előtte se volt problémás, azóta sincs semmi bajuk.

A megfelelő kálcium bevitlere figyelj oda és kész.

2010. dec. 14. 15:18
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem ment tönkre, volt egy hét amikor vérzett az ínyem, ekkor áttértem másik fogkrémre , azóta semmi baj.
2010. dec. 14. 15:46
 8/12 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem.
2010. dec. 14. 16:02
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem kell feltétlenül így lenni. Most én is hányingeres vagyok, és reggelente nagyon nehéz a fogmosi...

Vegyél listerine szájöblögetőt, az a legerősebb, öblögess vele sokat. De minél előbb próbálkozz meg a rendes fogmosival, amíg hányós vagy,a ddig is elől legalább próbáld jól mosni.

Ha még van kérdésed, írj nyugodtan privit. (fog. assz. vagyok)

2010. dec. 14. 17:54
 10/12 anonim ***** válasza:
Szia! Én az elmúlt 3 hétben rakattam rendbe a fogaimat. 37 hetes vagyok, és nem mentem volna el dokihoz én sem, ha a hátsó fogam nem kezd el fájni. Azt kihúzták, plusz még 9 lyukas fogat tömött a doki. Tudtam terhesség előtt is,h. van kb 3-4 lyukas fogam, de,h. 9 lett volna, nem hiszem. Szerintem a terhesség miatt is kezdtek romlani. Az elmúlt 3 hétben annyi zsibbasztót kaptam, mint egy ló,ráadásul a gatyámat is otthagytam (60 000ft.-ba került) de legalább tudom,h. az összes fogam rendbe van rakva.
2010. dec. 14. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!