Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Úgy érzem nem vagyok jó...

Úgy érzem nem vagyok jó anyuka. szeretném/szerettem volna nagyon jól csinálni de felmondták az idegeim a szolgálatot. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egyedül nevelem 2,5 éves kislányomat, akinél most jött el a hiszti/akarom korszak. Bölcsibe jár, szereti a közösséget, rendkívül könnyen beilleszkedett (2. naptól már egész napot ott töltötte nélkülem) hozza haza a nyafogást, a butaságot.

Próbálom fegyelmezni de már könyörgésasel, beszélgetéssel semmire sem megyek. Minden este sírással búcsúzunk, hisztizik, nem akar semmit amit kérek tőle. Én pedig nem engedhetem el a gyeplőt mert a fejemre nő. Úgy érzem már most elrontottamn kettőnk kapcsolatát, nem szeret..Elszúrtam pedig nagyon készültem az anyaságra... mindennél jobban vártam most meg csődöt mondtam. Más is érzett már hasonlót?

2010. nov. 25. 20:22
 1/6 A kérdező kommentje:

Az imént kitöltöttem egy tesztet, melynek eredménye itt látható...

(csodálatos, kiegyensúlyozott anyuka volnék)

Azt írják kiegyensúlyozott vagyok mert nem szorítom háttérbe teljesen saját magamat.. én épp ezért érzem rossz anyéának magam.... mert dolgozom, mert néha elolvasok egy jó könyvet, mert nem ugrok ki azonnal a zuhany alól samponos hajjal, ha sír a gyerek és nem sütök minden vasárnap süteményt hanem kicsit ledőlök pihenni...

2010. nov. 25. 20:42
 2/6 anonim ***** válasza:
53%
Én is éreztem már ilyet, sőt állandó kétségeim vannak. Nehéz elviselni a hisztit, főleg, ha teljesen egyedül vagy. De bocsáss meg magadnak, hiszen Te is emberből vagy és vannak határaid. Hidd el, hogy a gyerekek elég hamar túllépnek egy-egy veszekedésen, és utána ugyanolyan bizalommal fordulnak hozzánk, rossz anyákhoz. Még szerencse.
2010. nov. 25. 20:42
 3/6 anonim ***** válasza:
Hazudnek ha azt irnam tudom mit erzel. Inkabb erot, kitartast szeretnek kivanni. Van baratnod akivel megtudod beszelni gondjaidat? Esetleg kitudod beszelni magadbol valakinek? Szerintem biztos nagyon szeret a kislanyod! Ne is hagyd magad, kovetkezetesnek kell lenned. Most biztos nagyon nehez, de majd kinovi a hiszti korszakot. Ugy teszed a legjobbat a lanyodnak es magadnak is, ha tartod magad a szabalyaidhoz. Ne engedj neki, ha az a meggyozodeseddel ellentetes. Nem mondtal csodot! TE VAGY A LEGJOBB ANYUKAJA A PICI LANYODNAK!
2010. nov. 25. 20:49
 4/6 anonim ***** válasza:

Masodik valaszolo vagyok, meg akartam irni, csak veletlenul elkuldtem...

Ha szeretnel, barmikor irj privit, ha csak szeretned kipanaszkodni magad. Talan meg valami okosat is kitalalhatnank egyutt. Talan kozos programok, amikor te iranyitod a picid figyelmet, te terelgeted. Vagy szerepjatekok ahol te jatszod a hisztis, akaratos szereplot. Szoval irj ha akarsz, es fel a fejjel!

2010. nov. 25. 20:55
 5/6 anonim ***** válasza:

"én pedig nem engedhetem el a gyeplőt, mert a fejemre nő"

ez itt a kulcs.

sokszor érzem én is ugyanezt a kétévesem hisztijeinél, de erős bennem a gyanú, hogy ez nem célravezető hozzáállás.

néha talán igenis lazítani kell azt a gyeplőt. egyedül neveled, biztos így különösen nagy benned a nyomás, hogy jól csináld, de nem kudarc az, ha nem tudod érvényesíteni az akaratodat minden helyzetben. se magadra, se a gyermekedre ne haragudj ezért, mindenki így van vele.

tuti hogy szeret a lányod. talán segíthet, ha egy kicsit felengedsz, én nem próbálod őt minden pillanatban nevelni, mert úgy tuti ki leszel tömve a kudarcélményekkel. nem lesz neveletlen a gyereked attól, ha nem tesz mindig eleget a kéréseidnek, és olykor kényelmetlenséget okoz, mert mondjuk ölben cipelteti magát, nem hajlandó enni, kiborítja az ékszeresdobozt, vagy nem akar felöltözni. ne a mintaanyák bezzeggyerekeit vedd etalonnak.

nekem a lazítás mindig bejött egy-egy kritikus hullámvölgyemben.

amúgy az én lányom két éves, születése óta egyedül nevelem, ha van kedved, beszélgethetünk.

2010. nov. 26. 00:30
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a bíztatást! Puszi Nektek!
2010. nov. 26. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!