Tönkrementek az idegeim! Mit tegyek?
Szerintem meg csak normális gyerekeid vannak.
A nagyobbik még nincs kettö így pont aban a korban van amikor semmit nem akar enni. Ha nem eszik akkor otthagyja ilyenen kár idegeskedned, csak se csokit se más édeségget ne addj neki. Ebbe a cukros teátol minden benne van, mert az étvágya könnyen elmegy az ilyenektöl. Majd a következö étekezésnél enni fog.
Kicsi csak azt érzi kiabálsz. Valószínü ö azért bög mert te ideges vagy.
De az biztos ha a kicsit hagyod pár percre bögni míg a nagynak szüksége van rád, a kicsi nem fog erre emlékezni de ha a nagynak nem tudsz segíteni a nagy már emlékszik rá.
Ha van valaki a közelbe, pl nagyszülö, barát akárki akire rátudod a nagyobbat bízni, hívd fel hogy vigye el. Ezt sürübben is megteheted, még ha az az anyós akit szívböl utálsz.
Sírj egy kicsit, nekem az mindig segít.
Nekem két kislányom van (2,5 éves és 8 hós), és igen, vannak idegtépő jelenetek nálunk is, főleg a nagy érkezett hisztis korszakába.
Én azt vettem észre, hogy ha nekem sikerül megőrizni a hidegvéremet, nem kiabálni, hanem nyugodt hangnemben szólni hozzá, akkor is, ha hülyeséget csinál, akkor sokkal gyorsabban elül a vihar, és ritkábban is alakul ki.
Továbbá nem tudom, hogy hogyan fogadta a nagyobbik a kis testvért, de nálunk úgy tűnik, hogy nagyon szereti, nem féltékeny rá a szó szoros értelmében, viszont más dolgokon látom, hogy igényli a nagyobb törődést.
Például evésnél sokszor kéri, hogy én etessem, és csak akkor hajlandó megenni. Szerintem ez átmeneti fázis, amiben megtapasztalja azt, hogy nem szeretem kevésbé, és nem kevésbé fontos nekem, amióta megvan a pici.
Próbálj vele kettesben játszani, amikor a pici alszik, szerintem ez az "éhségsztrájk" is egy jele annak, hogy "anya, figyelj rám!", mert ő még ösztönlény, nem tudja magának sem megfogalmazni, hogy mi a baj, így jön ki rajta...
A pici meg megérzi és átveszi a Te idegességedet.
Ez nagyon nehéz, és minden nap egy kihívás. Amit megpróbálhatsz, hogy minden nap eltöltesz a nagy fiaddal fél órát úgy, hogy csak azt csináljátok, amit ő szeretne.
Szerintem ha sikerül, egy héten belül oldódni fog a feszültség,és ő is "szófogadóbb" lesz.
Az evést én úgy szoktam, hogy napi 5x van, étkezések között nincs nasi, és ha nem kér, akkor nem kér, majd eszik többet a legközelebbi étkezésnél. Van annyi tartalékuk, hogy kibírják pár órát, főleg ha inni isznak...
Sok erőt Neked és a legjobbakat!
Nálunk ugyan ez abból kivéve,hogy a lányom eszik...
A lányom 2 éves,a fiam 6 hetes.Segítségem nincsen.Szüleim 1000kmre laknak,anyósom 65 kmre .A férjem reggel 6-18 ig dolgozik.van hogy csak este 19 kor jön haza.A lányom kezd dacos lenni,sokmindent már csak azért sem.Sokat kiborít a butaságaival,de ilyenkor kell egy nagy levegö.....
E`n is szoktam rákiabálni,mikor már nem hallgat rám.Söt ma´r csak azért is csinálja.Egyik fülén be a másikon ki.
Legyetek minnél több idöt kinnt a levegön.Azt mindkét gyerek élvezni fogja.....
Próbálj lenyugodni.Tudom,hogy nehéz....Megértelek.
Nálunk mindég este borul ki a bili,mert a lányom nem akar egyáltalán este elaludni.Cirkuszol,hisztizik,3/4 -1 óra mire elalszik addíg mellette kell lenni,mert különben sír,kiabál,vagy ki is jön az ágyból.
Szóval nehéz......
Kitartás,gyorsan megnönek.
Szia!
Én Szabolcsban ha gondolod.Szívesen segítünk!!!
na, én ezért nem akarok kis korkülönbséget...sőt
sajnálom.
amúgy én is szívesen segítek, ha tudok, pl. mehetünk együtt sétálni, vagy bármi.
csongrád megye
Nekem 1 kislányom van, úgyhogy nem tudom igazán, milyen helyzetben vagy. Mikor született a kislányom a 6 hetes kontrollon a nőgyógyásznál találkoztam egy anyukával, akivel kábé egy időben szültünk, csak ő a harmadikat, én meg az elsőt. A kisfiút hozta hordozóban, szájában a cumi. ÉÉÉÉÉn, mint ugye kisbabás anyuka, mondtam neki, hogy az én kislányom nem fogadja el a cumit, csak a cicit. Erre ő mosolygott és azt mondta, lehet hogy ha lenne két nagyobb tesója, és az egyik teáért üvöltene, a másiknak meg kakilni kéne és törölni kéne a fenekét, elfogadná az enyém is a cumit, mert várnia kéne pár percet a cicire. Mennyire igaza volt...Halál nyugodt volt az anyuka, mondta, azért hozta magával a gyereket, mert a középsőt apa épp a bölcsiből vagy oviból hozza el, a nagyobbat meg útközben szedik fel mert különórája van. Kitartás, türelem, sírd ki magad.
Hisztikor nálunk is bejön ha higgadt maradok, és csendesen szólok hozzá.
Miskolcról vagyok, ha gondolod írj privit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!