GYED-en/GYES-en levő kismamik, hogy törtök ki a mindennapos rutinból?
A baba előtt eléggé mozgalmas életet éltünk. Pörögtem a munkahelyen és a magánéletben is. Szinte nem volt olyan nap amikor nem mentünk valahová, mindig sok programunk volt, hétvégén is utazgattunk/kirándultunk.
Most egyhangúnak érzem a napokat. Minden nap ugyanaz: 3 óránként szopi, reggel takarítás, délelőtt egyéb házimunka és főzés és játék a gyerkőccel, délben altatás, délután talán kicsi pihi nekem is míg alszik a csöpp vagy egy kis netezés, ébredése után séta, játszótér, este etetés, séta apával, majd fürcsi és altatás.
Önálló programom nincs - sajnos anyagilag most nem engedhetjük meg, ezen okokból hétvégén is többnyire itthon/nagyszülőknél vagyunk.
Barát/barátnő nincs a közelben, így a babasétáltatós, kidumálós program is lefújva. Nagyszülők dolgoznak vagy messze laknak, így rájuk sem lehet rábízni a gyerkőcöt.
Folyamatosan a gyerkőccel - ez a programom.
Persze ez a világ legcsodálatosabb programja, de néha már annyira egyhangú.
Ti hogy léptek ezen túl? Mert biztos vagyok benne, hogy sokan vagyunk ezzel így.
És már előre félek, hogy mi lesz a második gyereknél ...
aztaa, szívemből szóltál.egész nap gyerek.Kikapcsolódás max. hoyg 7végente átugrunk anyósomékhoz vagy elmegyünk vásárolni. Pont a napokban sírtam a páromnak, hogy én ezt ooolyan nehezen bírom. Nagyon szeretem a babám, fözőcskézek neki szívesen, játszok is vele, jól megvagyunk...de aztán rámszakad ez a nagy semmi érzés. Régen amikor kedvem volt, mentem ide-oda, egy kis pletyi barátnőkkel, mozgás, most meg?! 4 fal.
Úgyhogy ötletek nekem is jól jönnének...
Szintén zenész...
Nekem a mindennapos séta a mentsváram, és kihasználok minden alkalmat a menésre. A doki és védőnő 2hetente (később csak havonta), a babaklubb, bármi, csak mehessek. Hogy nincs barátnőd? Szerezz...!! A babákkal a legkönnyebb ismerkedni. Menj le a játszóra és szólíts meg más anyukákat.
Nekem is hiányzik az élet, de inkább az, hogy ne legyen minden napom ugynaz, és hogy férjem este ne közölje, mikor neki adnám kicsit a gyereket, hogy ő fáradt, mert korán kelt és doglozott egész nap...
BEzzeg, ép tegnap nem csináltunk semmi extrát, sokat foglalkozott a gyerekkel és estére kibukott, hogy most már elég legyen. Na, nekem meg minden nap ez van... Nagylányom 22 hós, reggel fél 6-tól este 9-ig be nem áll a szája, már zsong a fejem, kislányom 8 hetes, sokat fáj a hasa-ezáltal sír... szóval sokszor már a nevem nem tudom, este 6-kor alig várom, hogy aludjon mindenki...
Ennek ellenére szülnék még bőven, ha megengedhetnénk magunknak, mert imádom őket!!
Szóval menjetek, mindegy hova, mindegy kivel, csak ki a jó időre!! strandra, játszótérre, sétálni, piacra, bárhova...
Nekem 9 hetes a fiam és már kezdek bekattanni, de megbeszéltem az apjával, hogy fog rá ő is vigyázni... Tegnap egy délelőttöt bevállalt és dühöngött, teljesen kész volt, hogy ő még nem is evett semmit és ma még nem is fürdött, ez így szar...
Mondom jah kérem nekem hányszor van ez, volt olyan, hogy 2 napig nem fürödtem, mert a gyerekszoba mellett van a fürdő és nyűgösen aludt... :) Megígérte, hogy bevállalja a gyereket egyszer-kétszer délutánra-estére, 2-3 órára.
Muszáj lesz, különben begolyózunk! A gyereknek boldog mami kell :)
Mi az anyóséknál lakunk, de én inkább előle menekülök mint a babázás elől. Sajnos a gyereknevelés nem az erőssége így nem hagyom rá a babát.
7 hetes kislányom a korházbol hugyuti fertőzéssel jött haza ami csak 5 hetesen derűlt ki. Hasfájós is és a napi alvásom 4-5 óra. Kikapcsolódásnak én a babával elmegyek sétálni, vagy boltba és semmi több. Egy tuti ötletet én is szívesen fogadnék
sziasztok!
Én angyon ritkán unatkozom, bár tudom, hogy ti sem unatkoztok, mert van tennivaló bőven, de mégis...
Én is nagyon kivoltam az elején, most 14 hós a fiam és nagyon jól elvagyok.
Igaz sokat kirándulunk együtt, de a férjem sokat dolgozik, így kerestem magamnak hobbit.
Elkezdtem mindenhova virágokat ültetni a kertben és a nagyimnál a kertben veteményest is csináltam, oda járok kikapcsolódni, míg a dédi babázik én kikapálom magamból a napi fájdalmaim :-)
Tudom ez városiaknak nem biztos hogy adott, de van a téli napokra ia tippem.
Én sütni kezdtem, na de nem akárhogy....
Külföldi oldalakról fordítok magamnak recepteket, youtubon lesem el a technikákat és csodaszép tortákat készítek (a család szerint az), így jeles alkalmakra már én sütök és néha még pénzt is keresek vele, szóval szupi, meg ki is kapcsol. szóval nekem ezek váltak be, hátna nektek is. sok sikert!
Nálunk van havonta baba-mama klub.
Plusz tanácsadás.
1-2 naponta bolt. Sok-sok ismerőssel találkozunk, 5 percre van a bolt, de min.1 óra, mire megjárom a beszélgetések miatt.
Én sokat megyek a babámmal, mégis programhiányom van. Most próbálok ide a falunkba baba angol klubot szervezni, és egészségnapot is tervezek.
Próbáljatok ismerős anyukával sétálni járni és ha nincs babás program, szervezzetek. A gyerekeknek egy kézműves délután az anyáknak jó dumaparti is lehet. Hívhattok ugrálóvárasokat is, meg a védőnőket meg lehet kérni, hogy csináljanak gyerekmegőrzést.
Remélem segítettem.
Korábban én is pörögtem: klubokba jártam, volt többféle hobbim, most itthon a gyerekkel (14 hós), szóval ugyanaz, mint nálad. Anyagi okokból mi sem engedhetünk meg magunknak sokmindent, sőt, szinte semmit.
Engem az kapcsol ki, ha veszek magamnak egy National G-t, vagy Geo magazint, valamint sokszor nézem a Travel csatornát, és a BBC-t. Ez szellemileg teljesen kivon a babás közegből.
A játszótéren lehet éppen beszélgetni, de én pont hogy nem babás témában akarok elmerülni, hanem az élet egyéb dolgaiban...
Egyébként engem már az feldob, ha elmegyünk a boltba kenyérért, tejért... durva!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!