Ti miért alszotok együtt, vagy miért nem alszotok együtt a babátokkal?
így is úgy is...nincsenek merev szabályok...ha kellett,magunk közé vettük,ha nem,akkor nem....az első pár hétben pedig velem aludtak,mert így volt kényelmes és jó mindannyiunknak...
A család véleménye nem különösebben érdekel ebben a témában,de nem is szólnak bele,szerintem nincs is közük hozzá...a férjemmel pedig közösen alakítottuk ki a szokásokat,így természetesen egyetértünk..
Egy szoba, de külön àgy. Most költöztünk, még nincs kész az õ szobàja.
A pàromnak van csak beleszólàsa, a családnak nincs.
Igazából kényelmesen alvók vagyunk, meg szeretnék is odabújni a pàromhoz, de ha köztünk van a baba...
Sokszor a fejemre húzom a takarót, gyereknek ez sem biztonsàgos így.
Egyszer volt, hogy elaludtam szoptatàs utàn, ne tudjàtok meg milyen rémàlmok gyötörnek azóta. Sokszor azt hiszem, ha a pàrom fordul, hogy a gyerek màszik le..megfogom és ràngatom a pàrom... :/
Egyszer ràbeszélt hogy aludjon velünk. Hajnal kettõig bírtuk. Mi nem tudtunk aludni sehogysem, pedig hatalmas az àgyunk.
Betegségnél persze engedünk, de nem lesz rendszeres. Hàla az égnek, a gyerkõc is jól alszik a kisàgyban.
Külön szobája van. Igazából én konkrétan a külön ágyhoz ragaszkodtam. Azt akartam, hogy mindenki nyugodtan aludjon éjszaka, így nálam az együttalvás kizárva. Nameg a párom öccse 10 évesen is az anyjáékkal alszik, ez is eléggé elvette a kedvem tőle.
Nyilván anyósomék nem értettek egyet, én vagyok a kegyetlen anya (egyébként jóban vagyunk, de ezt nem fogják fel), de mindenki más igen.
Gratulàlok, hogy lepontoztàtok az egyetlen hozzàértő vàlaszt. Làtszik, hogy mennyi esze van a többségnek.
Az együttalvàs növeli a bölcsőhalàl esélyét. Ezen kìvül a baba könnyebben fulladhat meg( takaró stb miatt) és az àgyban talàlható poratkàk stb is àrtalmasabbak neki, mint a sajàt àgyàban.( Azt kizàrtnak tartom hogy mindenki vadiúj matracon alszik a babàval plusz havonta tisztìttatja.)
Külön aludtunk az összes gyerekkel. Féltem, hogy ràfekszem,betakarom és megfullad stb, és egy percet nem tudtam aludni annyira figyeltem rá. Ha a kisàgyban volt,akkor tudtam, hogy biztonsàgban van, de ìgy is megébredtem a legkisebb neszezésére.
Alapból külön. Első fél évben egy szobában de külön ágyban, azóta külön szobában is. Egyszerűen így kényelmes, ráadásul mi szeretünk késő éjjel az ágyból tv-zni, olvasni, dumálni...stb.
De vannak helyzetek, amikor nagyon jót tesz,h magunk közé vesszük - mozgasfejlődés, betegség, szeparációs szorongás vagy csak egyszerűen igényli a közelségünket vmiért (lehet egy rossz álom miatt is). Semmi képpen nem határolódnék el tőle. Amikor gyerek voltam, én is rendszeresen aludtam a nagyszüleim között (még kisiskolás koromban is), és hihetetlen megnyugtató, jó érzés volt.
A férjemmel természetesen egyetértünk ebben. Másokkal szoktunk erről beszélni, de nem kritizáljuk egymás szokásait.
A ket nagy mellettem aludt picinek.
A nagyobb azert mert nagyon rossz alvo volt,es igy aludt a legjobban.
A kisebb azert mert igy kenyelmesebb volt az ejszakai szoptatas.
Ahogy megkaptak a nagy agyukat siman kulon szoktak.neha meg most is atjonnek ejjel.de nem zavar egyinkunket sem.
A pici viszont szuletesetol kulon agyban alszik.neki igy jo.
Mindig a gyerekek igenyet vettem figyelembe.
Külön ágyban alszik mert mindig is szépen elaludt benne. 10 perc hátsimogatással.
1 éves múlt de amikor ébren volt az éjszaka közepén 2 órát kb 1 óra után magam mellé vettem, hogy na akkor hátha alszunk végre, csak a fejemen taposott meg dumált. Kb 3x próbáltam meg pár héten belül (fogzik) és feladtam. Szóval ez nem rajtam múlik most, de továbbra is csak az ágyában hajlandó aludni.
Én mindenre nyitott voltam, gondoltam majd ahogy kényelmes lesz, annyi tanácsot kaptam, fogalmam sem volt hogy lesz.
Külön szoba, külön ágy lett végül. Én vele aludtam a másik szobában, és felkeltem hozzá. Volt hogy utána ottmaradt mellettem, De se én se ő nem aludt olyan jól, többet kelt így, mint amikor a saját agyában aludt. Mióta átalussza az éjjelt azota ismét a férjemmel alszok, ha mégis felébred éjjel akkor utána már vele maradok egy szobában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!