Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szoktatok a babátokkal együtt...

Szoktatok a babátokkal együtt sírni? Amikor keservesen sír vagy nem lehet megnyugtatni?

Figyelt kérdés
Vagy pl ma kaptunk oltást és a 3 hónapos kislányom annyira sírt,hogy még könnyezett is. Nézett rám olyan szemekkel,mint ha azt mondta volna,hogy anya segíts én meg elkezdtem sírni. A doktor nő rám szólt nem szép hangnemmel,hogy fejezzem be,mert nem nekem fájt a gyereknek meg nem árt ha sír. Kicsit megsértdődtem. Azt jobban viselném,ha nekem fájna. Meg tényleg ha nem tudom megnyugtatni néha akkor is kicsordul egy-két könnyem. Szerintetek gáz és jogosan szólt rám?
2014. okt. 8. 18:12
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Ha te is sírsz a dokinál azt fogja hinni rossz dolog! Nekem is sokszor majdnem kicsordult a könnyem de vissza folytottam!
2014. okt. 8. 18:17
 2/9 anonim ***** válasza:
87%
Nem. SOha. A gyereknek biztonsagban kell ereznie magat mellettem, nem felni. Teljesen jogosan szolt rad. Csak tovabb stresszeled a gyereket.
2014. okt. 8. 18:19
 3/9 anonim ***** válasza:
20%

Szerintem meg nincs joga rádszólni. Ezt különben sem tudja szabályozni az ember, nem azért sírtál mert úgy döntöttél, hogy na most akkor sírni fogsz.

Szerintem te nagyon jó anyuka lehetsz, aki nagyon szereti a kisbabáját. Lehetetlenség minden helyzetben tökéletesen viselkedni.

2014. okt. 8. 18:28
 4/9 anonim ***** válasza:
Én a legelső oltásnál könnyeztem, mert a fiam is nagyon sírt, azóta nem, egészen tegnapelőttig. A majd 2,5 éves fiam a csanában elesett a motorral, az egyik foga visszacsúszott az ínyébe. Felhívtak,hogy baj van, rohantam hozzá és mikor vittem a zokogó gyereket a kocsihoz, bizony nekem is kicsordult a könnyem. De egyébként nem szabad előttük sírni valóban, nekünk kell erősnek lenni, mert a gyerekeknek nem szabad azt érezni, hogy mi is megijedtünk, félünk, mert akkor nekik rosszabb lesz.
2014. okt. 8. 18:36
 5/9 anonim ***** válasza:
ha vigasztalhatatlan nem sírtam még, csak akkor mikor már nagyon fáradt voltam, két hónap alatt kb 2-3nap volt ilyen. ha sír akkor próbálok nyugodt maradni, persze belül feszengek hogy mi lehet a baja :) nekem akkor szokott könnyesedni a szemem mikor mosolyog/kacag, vagy úgy néz rám hogy azt olvasom ki a szeméből hogy "te vagy az anyukám, szeretlek" vagy ilyesmit....és ilyenkor érzékenyülök el :) már két hónapos egyre inkább ismerkedik a világgal, tök édes :)
2014. okt. 8. 19:20
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jogosan szólt rád,és gáz,hogy elkezdtél sírni,neked az a dolgod,hogy megnyugtasd a gyereket,nem az,hogy stresszeld így azt fogja hinni vele egy szörnyű dolog történt,nem pedig csak egy szükséges kis fájdalom,de nem lesz semmi baj. Türtőztesd magad,hidd el nagyon érzékeny típus vagyok de észnél kell lenni ha már van gyereked mert fontos,hogy azt érezze te vagy a biztos,erős pont az életében.
2014. okt. 8. 19:31
 7/9 anonim ***** válasza:
Mi túl vagyunk pár nehéz időszakon a 9 hónapos fiammal. Hat hetesen derült ki, hogy veleszületett vesefejlődési rendellenessége van. Egy hétig voltunk kórházba, ahol vizsgálták folyamatosan. Az volt az alap, hogy az egy hét alatt végig ott volt a branül a lábába. Aztán katéterezték, vagyis a kis kukacán felvezettek egy nem túl vékony csőt, közben ébren volt a fiam, majd még jó sok vérvétel következett. Az egyik során annyira nem találták a vénát, hogy kétszer szúrták a kézfejét és közben a sírás miatt behányt szegénykém. Soha, de soha nem sírtam, pedig vérzett a szívem, ezerszer rosszabb volt, mintha nekem csinálták volna. Ha én is sírok, azzal megerősítem benne azt az érzést, hogy ez most valami borzalmas dolog, ami vele történik és csak jobban kétségbeesik. Emlékszem, hogy a doki mindig mondta nekem: "Anyuka, ránk haragszik a gyerek, mi okozzuk a rosszat neki, maga meg a megmentője lesz, ha a rossz dolgok után magához öleli és megpuszilgatja" Így is tettem mindig. Én voltam a hős neki, anya, aki mindig megérti, mindig segít neki. Sajnos vár ránk még pár vizsgálat, műtét is, a szívét is műteni kell, de megfogadtam, hogy nem sírok soha. Erős leszek. Nagyon jó anya vagy, de nem szabad kimutatni ennyire az érzelmeidet, mert megrémiszted a kislányod. Maradj ilyen remek anyuka!
2014. okt. 8. 20:52
 8/9 A kérdező kommentje:

Utolsó: le a kalappal előtted és kívánom,hogy minnél hamarabb meggyógyuljatok.

A sírást nem úgy kell elképzelni,mint a brazil szappanoperákba,hogy ordítom közben,hogy miért történik ez velem. Egyszerűen csak pogyognak a könnyeim és amikor egymásra nézünk vagy hozzábújok mosolyogva nyugtatom,puszilom,ölelem,és dícsérem. Amúgy olyan 4 szer fordult elő,hogy sírtam. Azért nem csinálok rendszert belőle. Csak egyszerűen mivel mondták,hogy természetes úton sose lehet gyerekem és 5 év után csodával határos módon megfogant lehet ez az oka. Imádom őt és nem bírom elviselni ha szenved. De köszönöm és megpróbálom visszafogni magam. Akkor már nem is haragszom a dokra :)

2014. okt. 8. 22:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Ne sírj előtte, mert megrémíted vele. Ő még pici, a világ történéseit elsősorban rajtad keresztül érzékeli, Te vagy a biztos pont az életében, így muszáj erősnek lenned, és nem pityeregni minden apró-cseprő dolgon. Mondom ezt úgy, hogy az első időkben én is sírtam volna legszívesebben minden egyes oltásnál, a hasfájós időszakban, amikor beteg volt. De tudtam, hogy nem szabad, így visszafogtam magam.

Kicsit hasonló ez ahhoz, amit most élünk át a lányommal. Nemrég múlt 1 éves, állandóan csetlik-botlik, hatalmasakat tud vágódni. Amikor elesik, az az első, hogy rámnéz. Volt már, hogy rémülten odaszaladtam hozzá és felkaptam (holott csak a térdére esett), nagy, hüppögős sírás lett belőle. Később már próbáltam viccesen reagálni, mint "Jaj, a manóba, hát leültél pihenni?" "Szegény padló, simogassuk meg" és társai, ilyenkor csak leporolja a kezét és szalad tovább, néha még nevet is velem ezeken a hülyeségeken amiket mondok neki.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a te jelzéseid a legfontosabbak neki, figyelj erre a későbbiekben is!

2014. okt. 9. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!