Szoktatok a babátokkal együtt sírni? Amikor keservesen sír vagy nem lehet megnyugtatni?
Szerintem meg nincs joga rádszólni. Ezt különben sem tudja szabályozni az ember, nem azért sírtál mert úgy döntöttél, hogy na most akkor sírni fogsz.
Szerintem te nagyon jó anyuka lehetsz, aki nagyon szereti a kisbabáját. Lehetetlenség minden helyzetben tökéletesen viselkedni.
Utolsó: le a kalappal előtted és kívánom,hogy minnél hamarabb meggyógyuljatok.
A sírást nem úgy kell elképzelni,mint a brazil szappanoperákba,hogy ordítom közben,hogy miért történik ez velem. Egyszerűen csak pogyognak a könnyeim és amikor egymásra nézünk vagy hozzábújok mosolyogva nyugtatom,puszilom,ölelem,és dícsérem. Amúgy olyan 4 szer fordult elő,hogy sírtam. Azért nem csinálok rendszert belőle. Csak egyszerűen mivel mondták,hogy természetes úton sose lehet gyerekem és 5 év után csodával határos módon megfogant lehet ez az oka. Imádom őt és nem bírom elviselni ha szenved. De köszönöm és megpróbálom visszafogni magam. Akkor már nem is haragszom a dokra :)
Ne sírj előtte, mert megrémíted vele. Ő még pici, a világ történéseit elsősorban rajtad keresztül érzékeli, Te vagy a biztos pont az életében, így muszáj erősnek lenned, és nem pityeregni minden apró-cseprő dolgon. Mondom ezt úgy, hogy az első időkben én is sírtam volna legszívesebben minden egyes oltásnál, a hasfájós időszakban, amikor beteg volt. De tudtam, hogy nem szabad, így visszafogtam magam.
Kicsit hasonló ez ahhoz, amit most élünk át a lányommal. Nemrég múlt 1 éves, állandóan csetlik-botlik, hatalmasakat tud vágódni. Amikor elesik, az az első, hogy rámnéz. Volt már, hogy rémülten odaszaladtam hozzá és felkaptam (holott csak a térdére esett), nagy, hüppögős sírás lett belőle. Később már próbáltam viccesen reagálni, mint "Jaj, a manóba, hát leültél pihenni?" "Szegény padló, simogassuk meg" és társai, ilyenkor csak leporolja a kezét és szalad tovább, néha még nevet is velem ezeken a hülyeségeken amiket mondok neki.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a te jelzéseid a legfontosabbak neki, figyelj erre a későbbiekben is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!