Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti miért alszotok együtt,...

Ti miért alszotok együtt, vagy miért nem alszotok együtt a babátokkal?

Figyelt kérdés
Hogyan alszotok? Volt másképp? Párotok, család egyetértett?

2016. nov. 14. 21:50
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
92%
gyerek külön ágyban úgy egészséges.Persze ha felsír meg ilyenek az más de 3 év körül már illő elvágni azt a bizonyos láthatatlan köldök zsinort.
2016. nov. 14. 21:52
 2/33 anonim ***** válasza:
70%
Soha nem aludtunk együtt egyikükkel sem. Nem egészséges, és nem is jó senkinek. Ha együtt alszik a szülő a gyerekkel, akkor nagyon nehéz később a saját ágyába szoktatni.
2016. nov. 14. 21:56
 3/33 anonim ***** válasza:
96%

Az első 3 hónapban költözés/helyhiány miatt egy szobában aludt velünk, de külön ágyban, illetve a mózest használtuk ágynak. Amint kész lett a szobája, átköltöztettük és beraktunk mellé bébiőrt.

Egyrészt nem kellett később, amikor már esetleg ellenkezne is, akkor átszoktatni, illetve ő is nyugodtabban aludt, nem zavartuk mászkálással, nemi élettel, tévézéssel, beszélgetéssel.

Lassan három éves, azóta egyszer aludt velem, amikor rettentően hányt és a kiszáradás szélén egyensúlyozott 2 éves korában. Fél óránként kis mennyiségeket itattam vele, mert mindenképpen el akartam kerülni a kórházat, illetve szemmel tartottam, hogy milyen az állapota, nem romlik-e hirtelen. Mondjuk akkor én nem igazán aludtam, csak ő.

No meg én kaptam elő a kisvödröt, ha szükség volt rá.

2016. nov. 14. 22:05
 4/33 anonim ***** válasza:
57%
Bar mar 8, 13, 16 evesek, de mai napig eletem legszebb szakaszai voltak azok az evek, amikor egyutt aludtunk veluk. Mindegyikkel kb. 2 es fel evig. A ferjemmel teljesen egyetertettunk ebben.
 5/33 anonim ***** válasza:
68%

én kombinált etetésre és alvásra szoktattam..

szopizott is, cumisüvegből is ivott, velünk is aludt, kiságyban is..

kezdetben főleg a napi "utolsó" etetés után aludt velünk, pmindig este 10-től, de a hajnali etetésnél már kiságyban aludt (fontosnak tartottam nagyon a légzésfigyelő miatt)

így teltek a hónapok

azóta főleg akkor alszik velünk, ha hajnalban sír és nincs erőm órákig visszaaltatni, mert mellettünk egy perc és alszik Espumisannal.

én ott tartok, hogy néha hiányzik, de meghagyom a maga kis önállóságában. én jóval többet aludnék vele, mint a gyerek velünk, de nem akarom hátráltatni, meg egy alvászavaros felnőttet csinálni belőle, hogy magam mellé "kössem"

6/33 dezsuzs válasza:
41%
Mi együtt alszunk a 3 éves és a 3 hónapos fiainkkal. A nagyobbiknak volt kiságya, de borzasztó rosszuul aludt, nagyon kimerültem. Így jobb. Az együttalvasnak számtalan előnye van, pl. csökkenti a bölcsőhalál kockázatát. Ajánlom a témában dr. Sears Éjszakai gondoskodás című művét.
2016. nov. 14. 22:07
 7/33 anonim ***** válasza:
66%

pont, hogy növeli a kockázatot

[link]

2016. nov. 14. 22:25
 8/33 anonim ***** válasza:
57%

A 3 évesünkkel alszunk, nálunk nekem kellett beletörődnöm, a párom így nyugodtabb.

A baba meg a 3 éves àgyán alszik, az ő ágya meg kb tároló. Az utóbbi azért alakult így mert mikor pár hetes korában felébredezett éjszaka 2-3 órámba telt hogy vissza tudjak menni aludni, mindig felébredt mikor beraktam az ágyába, így meg ha felébred mellé fekszek, szopozik és -ha csak be nem alszok én is- 10 perc múlva már mehetek is a saját helyemre

2016. nov. 14. 22:25
 9/33 anonim ***** válasza:
43%

ez ellen nem hat az együttalvás:

"...kimutatták, hogy a hirtelen csecsemőhalál következtében elhunyt csecsemők szerotonin-szintje nagyon alacsony volt. A szerotonin az agyban a légzés, a szívritmus és az artériás vérnyomás alvás közbeni szabályozásában vesz részt."

[link]

2016. nov. 14. 22:27
 10/33 anonim ***** válasza:
60%

A bölcsőhalál kockázata sokkal nagyobb ha a gyerek veled alszik, ezt jegyezd meg! Mondhatod, hogy így tudod figyelni stb... Valójában a számok azt mutatják hogy sokkal nagyobb az esély a bölcsőhalálra ha a gyerek az anyja mellett alszik vagy a pár között. Tájékozódj, mielőtt ekkora hülyeségre hagyatkozva altatod magad mellett a gyerekedet és növeled vele a bölcsőhalál kockázatát! Legalább más anyákat ne hülyíts meg légyszíves!

Éppen most halt meg a környezetünkben egy 1,5 éves kislány, az anyja és apja mellett aludt.

2016. nov. 14. 22:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!