Mit csináltok a bébiételes üvegekkel?
Én a sógoroméknak adtam, a barátnője nemrég szült, így neki jó az anyatejet fagyasztani. Egy párat megtartottam magamnak, de leginkább már kidobálom őket.
Habár épp ma gondolkodtam, hogy van meggyfánk, meg cseresznye fánk, amiből majd befőtt lesz, lehet, hogy a fiamnak azokba fogok eltenni gyümit, így nem kell az egész nagy üveget felbontani, hanem ő egy üveggel megehet. Helyet nem nagyon foglal a polcon, mert egymásra is lehet pakolni őket... Majd meglátjuk...
Megy a kukába :( Én is sajnálom, de én nem vagyok egy gyűjtögető típus... 1-2 van itthon, ha kell vinni pisimintát (kismama is vagyok újra).
Viszont sokat gondolkodtam rajta, hogy miért is nem visszaváltható, olvastam utána, és azt tudtam meg, hogy többször nem jó felhasználni, mivel bébiétel van benne, és a bébiételnek kell az ÚJ üveg, hogy minél sterilebb legyen.
Kár hogy ezeket nem lehet visszaváltani, amikor olyan jó kis üvegek... Nekem már egy éve nem eszik bébiételt a fiam, de még mindig van egy csomó üveg a szekrényben. Van pár, amiben fűszert tartok, meg szoktam nyáron lekvárt befőzni, és jobban szeretem pici üvegekbe tenni, mert akkor felbontás után nem penészedik meg egy egész nagy üveg, csak maximum egy kicsi. Aztán van, amelyikből zsírkréta tartó lett, egy nagyobban gombokat tartok, egy másikban biztosító tűket, stb, mindenféle apróságot, mert átlátszóak, de van tetejük, szóval erre pont alkalmasak. Szoktam a krumplisütésből megmaradt étolajat is beletölteni, amiben esetleg még egy adag krumplit meg lehet sütni.
Meg egyéb ilyen dolgokat tartok bennük, erre nagyon jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!